Aktualitások

A Bakonykarszt Zrt.  helytörténeti, szakmatörténeti múzeum megnyitója


A Bakonykarszt Zrt. helytörténeti, szakmatörténeti múzeum megnyitója

A helytörténeti, szakmatörténeti múzeumot a veszprémi, Kittenberger Kálmán utcai gépház felújított belső tereiben berendezett kiállítás megnyitójával avatják. Bővebben Rövidebben

A veszprémi régió vezetékes vízellátással kapcsolatos emlékeinek helytörténeti, szakmatörténeti feldolgozása, megjelenítése évtizedeselképzelése volt a Bakonykarszt Zrt. menedzsmentjének. Az „álom” mára valósággá vált, még úgy is, hogy várva várt pályázati lehetőségek híján, de több, a témához vágó évforduló kapcsán a maguk és környezetükben élők erejéből valósították meg elképzelésüket.

A megvalósult projekt tartalmi elemei: a vezetékes víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos emlékhely, kiállítás, múzeum létrehozása, a Bolgár Mihály emléktábla elkészítése és elhelyezése ugyanitt, valamint egy jubileumi kiadvány megjelentetése a veszprémi vízmű átadásának 120. évfordulójára.

A projekthez a veszprémi önkormányzat és a víziközmű-szolgáltató társaság saját anyagi, szellemi és fizikai erőforrásain túl, sikerült megnyerniük támogatóul számos helyi és régióbeli intézményt, vállalkozást is.

 A megnyitó ünnepség keretében Bolgár Mihály piarista tanár, a veszprémi vízszolgáltatás „úttörőjének”, elméleti alapjai kidolgozójának tiszteletére a gépház homlokzatán elhelyezett emléktáblát is leleplezik. Ez alkalommal mutatják be a veszprémi vízmű átadásának 120. évfordulójára megjelentetett kiadványt is.

Az ünnepséget Veszprémben, a Betekints Hotel és étteremben valamint a Kittenberger Kálmán utcában rendezik 2016. szeptember 22-én, 15 órai kezdettel.

Cím: Veszprém, Veszprémvölgyi utca 4.
E-mail: bakonykarszt@bakonykarszt.hu
Telefonszám: +36 88 423 222
Honlap: http://www.bakonykarszt.hu/
Érdeklődési kör