Programok

A szecesszió világa a diákok szemével


A szecesszió világa a diákok szemével (2016.02.27.)

Kiállításmegnyitó és eredményhirdetés a Laczkó Dezső Múzeumban. Bővebben Rövidebben

Veszprémből, a megyéből, az egész országból és a határon túlról is érkeztek pályaművek a Laczkó Dezső Múzeum A szecesszió világa című képzőművészeti pályázatára. 

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum „A szépség vonzásában – Rippl-Rónai József világa” című kiállításához kapcsolódóan képzőművészeti alkotópályázatot hirdetett „A szecesszió világa” címmel általános és középiskolás diákok számára 2015 decemberében.

A kiírásra összesen 189 mű érkezett. A pályaműveket bíráló zsűrinek (Dr. Géger Melinda művészettörténész, Hegyeshalmi László képzőművész, Dohnál Szonja művészettörténész muzeológus) nehéz dolga volt a legkiválóbb alkotások kiválasztás során, hiszen a pályázat mindhárom kategóriájában (szecessziós kalaptervezés, szecessziós enteriőr vagy tájkép, Hommage á Rippl-Rónai) valóban szemet és lelket gyönyörködtető művek érkeztek a múzeumba.

Dohnál Szonja, a Laczkó Dezső Múzeum művészettörténész muzeológusa elmondta: „Örömmel tölt el, hogy a Rippl-Rónai kiállításhoz kapcsolódó pályázat ilyen sok diákot mozgatott meg, és az, hogy a pályázók valóban izgalmas és értékkel bíró műveket alkottak. A technikák és stílusok sokszínűsége, a képi kifejezőerő, a gondolat és a játékosság, a szabad asszociáció mind benne rejlik a beérkezett alkotásokban. A gyermeki fantázia határtalan szárnyalása és igazi életöröm sugárzik belőlük. Rippl-Rónai nagyon fontosnak tartotta, hogy szép és harmonikus tárgyakkal, képekkel vegye körül magát a mindennapokban. Minket ebben most a gyerekek rajzai, festményei segítenek.”

A legkiemelkedőbb alkotásokból (123 db) 2016. február 27-én, szombaton 15 órakor nyílik kamarakiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban, és a díjátadás is ekkor zajlik.

Cím: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Esemény időpontja:2016.02.27.
Szervező neve: Laczkó Dezső Múzeum
Szervező címe: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Szervező tel.: +36 88 426 081
Szervező E-mail: info@ldm.hu
Szervező Weboldal: http://laczkodezsomuzeum.hu/
Érdeklődési kör