Programok

 A hétfői filmklubban: a romantikától a fekete komédián keresztül az elgondolkodtató dokumentumfilmig mindenki megtalálhatja a kedvencét. Október 24-én magyar filmet tűznek műsorra: A berni követ címűt, erre a vetítésre a belépés ingyenes.

Külön figyelmükbe ajánlják a 6. Mozinet Filmnapokat, az országos rendezvénysorozatban premier előtt mutatják be a cannes-i versenyszekció különleges alkotásait. A rendezvényt Kránicz Bence filmkritikus előadása nyitja meg. Október 30-án pedig Varró Attila lesz a vendég, aki a Filmvilág magazin szerkesztője és az aznapi film fordítója.

A Mozinet Filmnapokra külön bérletet árusítanak 2000 Ft-ért. A bérlettel 4 nap alatt 5 vetítésen vehetnek részt. Természetesen egy alkalmas belépőjegyet is válthatnak az érdeklődők.

 

Október 28-31.

VMK színházterem

Mozinet Filmnapok

Az országos rendezvénysorozat keretében négy nap alatt öt olyan alkotást mutatnak be, melyek Cannes-ban debütáltak, hazánkban pedig először a Mozinet Filmnapok keretében szerepelnek a mozivásznakon. A vetítéseken filmes szakembereket is vendégül látnak.

A belépődíj alkalmanként 800 Ft. A Filmnapokra kedvezményes bérlet váltható 2000 Ft-ért, valamint VMK-kártyás kedvezmény is érvényesíthető!

 

Október 28. (péntek) 18.00

Az Ügyfél (feliratos iráni-francia thriller, 125' 2016) – korhatár: 12 év

R.: Asghar Farhadi

Sz.: Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti

A vetítés előtt Kránicz Bence filmkritikus tart előadást!

Az Oscar-díjas iráni rendező, Asghar Farhadi remeke a legjobb forgatókönyv és a legjobb férfi főszereplő díjával zárta a Canness-i Filmfesztivált. A világsajtó szerint hitchcocki feszültséggel bíró alkotás egy házasság próbatételét mutatja be a dráma és a thriller eszközeivel. A film középpontjában álló házaspár kénytelen új helyre költözni, ahol balszerencse sorozatuk tetőpontjaként a fiatal asszonyt megtámadják. (filmhu)

 

Október 29. (szombat) 15.00 és 18.00

Olli Maki legboldogabb napja (feliratos finn dráma, 92' 2016) – korhatár: 12 év

R.: Juho Kuosmanen

Sz.: Jarkko Lahti

A sors kegyeltjei… meg a többiek (feliratos francia-német vígjáték, 122' 2016) – korhatár: 16 év

R.: Bruno Dumont

Sz.: Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi

15.00 - Olli Maki legboldogabb napja

Az alkotás elnyerte a Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját. 1962, Finnország. A mindössze huszonöt éves európai amatőr bokszbajnok, Olli Mäki élete legnagyobb meccsére készül: a tét a világbajnoki cím elnyerése. Az egyszerű családból érkező Olli hirtelen a reflektorfényben találja magát, az egész ország őt ünnepli, és hatalmas elvárásokkal tekint a nagy mérkőzés elé. (Mozinet)

18.00 - A sors kegyeltjei… meg a többiek

Az Arany Pálma-díjas rendező, Bruno Dumont legújabb filmje abszurd, őrült tempójú vígjáték világsztárokkal. A festői szépségű észak-franciaországi partoknál több turista rejtélyes módon eltűnik 1910 nyarán. A hírhedt nyomozópáros, Machin és Malfoy a Slack-öbölnél kezd nyomozni - a tenger és a Slack folyó találkozásánál, mely kizárólag dagálykor jön létre. (Mozinet)

 

Október 30. (vasárnap) 16.00

A szobalány (feliratos dél-koreai történelmi dráma, 144' 2016) - korhatár: 18 év

R.: Park Chan-Wook

Sz.: Jung-woo Ha, Kim Tae-ri, Min-hee Kim

Az elismert koreai rendező Park Chanwook ezúttal A szobalány című mozival szögez minket a székbe: a fülledt és feszült, egyúttal lenyűgözően látványos mozi még a legedzettebb nézőknek is tartogat meglepetéseket! A film középpontjában egy pénzéhes szélhámos, egy ifjú zsebtolvajnő és egy japán úrnő különös kapcsolata áll. (Mozinet)

A vetítés után vendég: Varró Attila, a Filmvilág magazin szerkesztője, a film fordítója!

 

Október 31. (hétfő) 18.00

Állva maradni (feliratos francia művészfilm, 100' 2016) – korhatár: 18 év

R.: Alain Guiraudie

Sz.: Damien Bonnard

A Cannes-i versenyszekció legkülönlegesebb alkotása, amely egész biztosan nem hagyja hidegen nézőjét! Szexuális feszültséggel átitatott, bizarr fordulatokkal teli, különleges alkotás, többek között a szabadság kereséséről és a felelősségvállalás réméről. (Mozinet)

 

A részletesebb programleírást a pdf fájl tartalmazza:

Cím: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
E-mail: info@vmkveszprem.hu
Telefonszám: +36 88 429 111
Honlap: http://www.vmkvp.hu/
Esemény időpontja:2016.10.03. - 2016.10.31.
Szervező neve: Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ
Szervező címe: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
Szervező tel.: +36 88 429 111
Szervező E-mail: info@vmkveszprem.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszpremvmk.hu
Érdeklődési kör