Aktualitások

Tevecsikó


Bébi Boom a Veszprémi Állatkertben

Rég nem látott népes szaporulatnak örülhetnek a mind az állatkertészek, mind pedig a látogatók a Veszprémi Állatkertben. 2015 tavaszán néhány hét alatt a Fejes-völgyi területen lévő több kifutóban is apróságok születtek. A bébi-boom nyáron is folytatódott. Bővebben Rövidebben

A meredek domboldalon kialakított kifutóban élő sörényes juhoknál ikerellés történt, mely ennél az állatfajnál nem ritkaság. A fejletten születő kicsik hamar lábra állnak és beilleszkednek az amúgy szigorú hierarchiában élő csapatba.

Impozáns indiai antilop csapatunkban minden tavasszal örülhetünk szaporulatnak, az elmúlt hetekben 5 gida látta meg a napvilágot. A remek szaglással, hallással rendelkező antilopok az újszülötteket a természetben elrejtik, amíg azok annyira megerősödnek, hogy a csapattal tarthassanak egész nap. Állatkertünkben is a kifutó különböző részeiben hagyják kicsinyeiket az anyaállatok, ahova rendszeresen visszajárnak őket szoptatni.
A gyermekek között nagy népszerűségnek örvendő pettyes, másnéven axis szarvasoknál is két apróság született, melyekkel szintén találkozhatnak a látogatók. 

Akinek szerencséje van, egy zsebből kikandikáló kis kenguruval is találkozhat.A vemhesség 30 napig tart, mely után egy csupán néhány centis kölyök jön világra, mely a mama hasán felkúszva hosszú utat tesz meg a táplálékot rejtő erszényig, ahol a következő kb. egy évet tölti el. A kölykök mindaddig visszamásznak a biztonságot rejtő zsebbe, amíg csak a zseb mérete ezt lehetővé teszi.

Gyermeknapon, május 31-én kétpúpú tevecsikó születésének is örülhettek az állatgondozók és a Veszprémi Állatkert látogatói.

 

 

 

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 15.
E-mail: info@veszpremzoo.hu
Telefonszám: +36 88 566 140
Honlap: http://www.veszpremzoo.hu
Érdeklődési kör