Programok

Brassai Zoltán: Megérkezni és itt maradni


Brassai Zoltán: Megérkezni és itt maradni (2016.09.22 17:00 - 18:30)

Brassai Zoltán irodalmár Megérkezni és itt maradni című tanulmánykötetének bemutatója a Művészetek Háza / Dubniczay-palota - László Károly Gyűjteményében 2016. szeptember 22-én, csütörtökön 17 órakor. Bővebben Rövidebben

Közreműködnek: az Alig Színpad tagjai

Moderátor: Kilián László író

 

Brassai Zoltán: Megérkezni és itt maradni

Brassai Zoltán a veszprémi irodalmi közélet egyik mértékadó képviselője. Országos és veszprémi irodalmi, művészeti orgánumokban publikál rendszeresen. Felkészült és érzékeny írásai mellett évtizedek óta házigazdája, moderátora irodalmi eseményeknek a város különböző intézményeiben, klubokban és szellemi csoportosulásokban. Több kötet szerkesztőjeként is jegyzi magát. A Magyar Irodalomtörténeti Társaság Veszprém Megyei Csoportjának elnöke.

Az eltelt évek alatt sok tanulmányt, recenziót és kritikát írt, amelyek feltétlen érdemesek arra, hogy külön kötetben is megjelenjenek. A Művészetek Háza kiadásában több jelentős munkája jelent meg könyv formában is, amit az is indokolt, hogy rendszeres szerzője a Vár Ucca Műhelynek.

Az új tanulmánykötet kiadása mellett szól az is, hogy Gárdonyi Gézáról szóló kismonográfiája 2004-ben, Színhely című tanulmányokat tartalmazó könyve 1997-ben jelent meg. Miként azokra a kötetekre is érdemes odafigyelni, illetve mivel azok fogadtatása is rendkívül pozitív volt, a most összeállt irodalom-, kultúr- és helytörténeti anyag is megjelentetésre, támogatásra méltó.

A kötetek kedvezménnyel megvásárolhatóak a könyv bemutatóján!

info: +36 88 425 204 arthouse@arthouseweb.hu

Cím: Veszprém, Vár utca 29
Esemény időpontja:2016.09.22 17:00 - 18:30
Szervező neve: Művészetek Háza
Szervező címe: 8200 Veszprém, Vár u. 17.
Szervező tel.: +36 88 425 204
Szervező E-mail: nemethorsolya@arthouseweb.hu
Szervező Weboldal: http://www.arthouseweb.hu
Érdeklődési kör