Programok

Budapest Bár


IDŐPONTVÁLTOZÁS ISMÉT! - Budapest Bár (2017.04.11 19:00 - 21:00)

A Budapest Bár lassan hazajár a Hangvillába - 2017. április 11-én ismét kitűnő csapattal érkeznek és segítenek abban, hogy jókedvűen induljon az év. Bővebben Rövidebben

Novemberben a Budapest Bár Ünnep címmel új, karácsonyi lemezzel jelentkezett. A régi kedvencek mellett erről a lemezről is elhangzik majd néhány dal a Hangvillában! Nem kell tovább gondolkodni karácsonyi ajándékon sem: Budapest Bár jegynek és CD-nek biztos örülnek a barátnők és a családtagok is! Fellép a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Ferenczi György, Keleti András, Kollár-Klemencz László és Mező Misi.

Szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozása kitűnő zenészek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek varázslatos előadásában. A 2007-ben eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár mára Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője lett. A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei a 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra - ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Hatalmas repertoárjuk mára már nagyon eklektikus – magyar és külföldi dalok mindenféle műfaját feldolgozták „budapestbárossá”.

Mire számíthat a közönség? A nagyszerű zenei élményen kívül egy hatalmas adag örömre! A koncert ideje alatt garantáltan úgy fogja mindenki érezni, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek: Behumi Dóri, Németh Juci, Ferenczi György, Keleti András, Kollár-Klemencz László és Mező Misi.
 

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
E-mail: programirodajegy@hangvilla.com
Telefonszám: +36 88 889 179
Honlap: http://www.hangvilla.com
Esemény időpontja:2017.04.11 19:00 - 21:00
Érdeklődési kör