Aktualitások

NYITVA AZ EPLÉNYI INTERSPORT SÍARÉNA


NYITVA AZ EPLÉNYI INTERSPORT SÍARÉNA

Az új évben is bombajó pályákkal és kitűnő hóviszonyokkal várják a síelőket Eplényben, az Intersport Síarénában. Bővebben Rövidebben

Fantasztikus síhétvégén vannak túl Eplényben, az Intersport Síarénában. A pályákon elterülő hóréteg nagyon jól tartja magát, ellenáll az enyhébb időjárásnak, vastagsága a fő pályákon átlagosan 100-190 cm, a többi pályán átlagosa 40-60 cm. Fenruár 20-án lesz a 75. sínap ebben a szezoban.

Éjjelente ratrakolják a pályákat, a hó felülete az éjszakai lehűlés során ideális keménységűvé válik. Még mindig kitart a pályarendszer, így 7 kilométer áll a síelők rendelkezésére. Ha az időjárás lehetővé teszi, akkor hóágyúzással frissítik a lejtőket.

Üzemel a négyüléses Audi Sport Sífelvonó, három csákányos, illetve az oktatóliftek. A síiskola oktatói minden nap dolgoznak, így garantálják a lehetőséget a téli sportok megtanulására. A kölcsönzőben sí és snowboard felszerelések bérelhetők, közvetlenül a pálya mellett, továbbá a hütték is nyitva vannak.

A hó még hetekig kitart, így nyugodtan lehet tervezni Eplénybe egy jó síelést!

Kiváltképpen megéri hétköznap jönni, mert kevesebben vannak a pályákon, mint hétvégén, ráadásul még a jegyárak is kedvezőbbek hétköznap.

Szerdán és pénteken éjszakába nyúló síelést tartanak, amikor egészen este tíz óráig lehet síelni a pályákon.

A tervek szerint nagyszabású bővítést hajtanak végre ebben az évben. Kormányzati támogatásból, az idei szezon termelte önerőből, valamint banki hitelből kiegészülve végrehajtják több, régóta dédelgetett tervüket.

Egyik leglátványosabb fejlesztésük a következő szezonra az A7 pálya bővítése lesz. A jelenlegi hetes pályát 10 méterrel kiszélesítik, és ebben a szélességben meghosszabbítják további 500 méterrel. Ezt azt jelenti, hogy Magyarország legnagyobb kezdő-középhaladó pályája áll majd rendelkezésre Eplényben, 1 kilométer hosszúságban. Ezzel közel 30%-al bővül majd a haladó-középhaladó oktatásra alkalmas területek mérete, egyúttal a családi pályák hossza, amit kisgyermekesek is nyugodtan használhatnak. A haladó pályák bővítése mellett nagy hangsúlyt fektetnek az oktatásra, ezért egy újabb tanulópályát hoznak létre a völgyben.

A pályabővítéshez a felvonókapacitás fejlesztése is társul majd. A 2017/2018-as szezonra egy új, háromülős lift épül az új pálya teljes hosszában, ami hazánk leghosszabb, az Intersport Síaréna második ülőliftje lesz. Az új sípálya, a rajta levő gerinclift és az újonnan épülő hütte egy önálló attrakció lesz majd, ami tehermentesíti az A1-es pálya alját és az Audi Sport Négyüléses Felvonót. A kezdő középhaladók igazi, önálló paradicsoma alakul ki, a haladó sízők pedig kényelmesen elférnek majd a jelenlegi pályarendszeren. Eszerint csúcsidőben sem kell majd várakozni a sem a négyülésesnél, sem pedig az új háromüléses felvonónál. Idén a legnagyobb sorban állás az Audi Sport Sífelvonónál 7,5 perc volt, ugyanez a csákányosoknál 1-2 perc. A fejlesztésekkel a várakozási időt a nullára viszik le.

A totális kapacitásbővítés tartalmaz még sok addícionális fejlesztést. A kibővült felületre több havat kell majd gyártani, ezért további 10 hóágyú beszerzését tervezik, a jelenlegi 44 hóágyúból álló flotta bővítésére. Ehhez egy újabb víztározó bevonása, és a szivattyúrendszer bővítése társul majd. Így a hóágyártó teljesítményük is látványos mértékben növekszik.

A parkolók befogadóképességét is felemelik, a hatos parkoló meghosszabbításával körülbelül 35%-al nő a parkolók befogadóképessége. A gyorsabb megközelítés érdekében további két síbuszt állítanak hadrendbe, melyek szintén a síelők kényelmét szolgálják majd. A vendéglátás terén sem maradnak le, egy új hüttével bővül a paletta.

A fejlesztések a nyári üzemet is érintik, fontosnak tartják a négy évszakos működést. A tervek szerint a nyári attrakciók köre egy hatalmas átcsúszópályával, valamit több kisebb, de nagyon élvezetes családi attrakcióval bővül ki. Az átcsúszópályán két hegy között lehet majd átcsúszni egy drótkötélen, akár párban, 90 méter magasan körülbelül 100 km/h sebességgel. Lesz még emellett monster roller, új flow line mountain bike pálya és további családi attrakciók is helyet kapnak. A libegő tavasztól őszig üzemel, a segway túrákat a megszokottak szerint indítják a Malom-völgyben. Ezzel is erősítik, hogy Eplény egy téli-nyári kikapcsolódással szolgáló helyszín a Bakony szívében.

Miden nap este hét óráig tartanak nyitva, a szezon pedig várhatóan még legalább március 15-ig eltart. Lehet tehát még eplényi síelést tervezni még a tavaszra.

Cím: 8413 Eplény
Érdeklődési kör