Programok

Decemberi Filmklub a VMK-ban


Decemberi Filmklub a VMK-ban (2016.12.05. - 2016.12.13.)

Decemberben is különleges alkotásokkal készülnek, reméljik, mindenki talál majd kedvére való filmet! Bővebben Rövidebben

December 5-én Michael Fassbender és Marion Cotillard főszereplésével bemutatják a Macbeth című nagyszabású filmdrámát.


December 12-én egy igazán kedves japán alkotást vetítenek, a film után minden látogató vendégük egy csésze forró teára és egy jóízű beszélgetésre! :)


December 19-én a KineDok nemzetközi dokumentumfilmes program részeként bemutatják a Toto és nővérei című filmet. A több díjat is bezsebelő alkotás 2016-ban Cannes-ban is nyerni tudott kategóriájában. A vetítés után Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házának intézményvezetője lesz a vendég, beszélgetőtársa Varga Róbert újságíró. 

Szeretnék figyelmükbe ajánlani Mindentudó Házukat is, ahol december 13-án 18 órától egy Down-szindrómás lányról szóló dokumentumfilmet vetítenek, amely szintén a KineDok program része. A film után Dr. Szigeti Zsanett osztályvezető főorvos segít megérteni a látottakat.

 

Azt szeretem szuper legjobban (KineDok)

(feliratos horvát dokumentumfilm, 43' 2015)

R.: Eva Kraljević

 

Eva és Mia testvérek. Mia vidám, nyitott, Down-szindrómában szenved, tesz a divatra, és imádja az embereket. Eva tíz éven keresztül rögzítette kamerára magát és Miát kapcsolatuk lényegét kutatva. Munkájának eredménye ez a kettejükről szóló portré, amelyet áthat a boldogság, a félelem, és a testvéri szeretetüket korlátozó kispolgári ízléssel való szakítás vágya.

A film után Dr. Szigeti Zsanett, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház, Szülészet- Nőgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa tart előadást.

A rendezvényre a belépés díjtalan!

Cím: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
Esemény időpontja:2016.12.05. - 2016.12.13.
Szervező neve: Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ
Szervező címe: 8200 Veszprém, Táborállás park 1.
Szervező tel.: +36 88 429 111
Szervező E-mail: info@veszpremvmk.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszpremvmk.hu
Érdeklődési kör