Aktualitások

Elefántok a Veszprémi Állatkertben!


Elefántok a Veszprémi Állatkertben

Újra elefánt-trombitálástól hangos a Veszprémi Állatkert! Az új Elefánt Park ad otthont Nukának, Dinkarnak és Félixnek, a három fiatal, négy éves indiai elefántbikának. Bővebben Rövidebben

2014. szeptember 23-án este értékes rakományt rejtő, nagytestű állatkerti állatok szállítására specializálódott jármű gördült be a Veszprémi Állatkert új elefánt parkjába. Több, mint ezer kilométert utazott Nuka, Dinkar és Félix, a három fiatal ázsiai elefántbika Észak – Németországból, az Osnabrücki Állatkertből, hogy beköltözhessen új lakóhelyére.

A szállító konténer mozgatására egy 70 tonnás daru állt rendelkezésre, mely az állatkert kerítésén át közvetlenül a külső kifutóba emelte a kamionról a ládát.  A hosszú út után a kiselefántok kicsalogatására türelemre és szóra bírásra volt szükség az állatgondozók részéről, de végül mindhárom ormányos elfoglalhatta új otthonát.

Két német állatgondozó is elkísérte az elefántokat Veszprémbe, hogy a helyszínen átadhassák tapasztalataikat a magyar kollegáknak, illetve bejárták az új létesítményt is, melyhez gratuláltak és elismerően nyilatkoztak az elefánt parkról.

A Veszprémi Állatkert egyik jövőbeli elefánt gondozója, Lódi Róbert már néhány nappal a szállítás előtt elutazott Osnabrückbe, hogy közelebbről megismerhesse az állatok szokásait, tulajdonságait. Hármuk közül a legjátékosabb és legkíváncsibb Dinkar, aki nyitott az újdonságokra, így hamar megbarátkozott új gondozójával. Nuka, ha csak néhány hónap különbséggel is, de a legidősebb az érkező elefántok közül. Ő megfontolt és határozott személyiség. Félix pedig emberekhez szokott, kimondottan barátságos elefánt.

Az elefántok már láthatók a Veszprémi Állatkertben!

 

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger K. u. 17.
E-mail: info@veszpremzoo.hu
Telefonszám: +36 88 566 140
Honlap: http://www.veszpremzoo.hu
Érdeklődési kör