Aktualitások

Észt gasztronómiai napok


Észt gasztronómiai napok

Észtország és Tartu ízei - Észt gasztronómiai napok - Oliva - szeptember 1.-4. - a tartui POLPO étteremmel (Mario Johanson Chef de Cuisine) Bővebben Rövidebben

Az Oliva Hotel és Étterem valamint a tartui Polpo Étterem eggyüttműködésével jött létre a 4 napos gasztronómiai rendezvény, az Észt Gasztronómiai napok

Ezzel a rendezvénnyel kívánnak csatlakozni a finnugor kulturális főváros rendezvénysorozathoz és bemutatni Észtország gasztronómiáját.

A POLPO Tartu egyik legkiválóbb étterme, de évek óta bérelt helye van az Észtországi Top 50 étteremek között is, az étterem honlapját itt találjátok: www.polpo.ee/en
A POLPO-ból ketten érkeznek hozzánk, az étterem fiatal főszakácsa, Mario Johanson, és a gasztronómiai vezető, Diana Treier.
Mario Johanson - Chef - Polpo Étterem- Tartu

Mario Johanson a fiatal észt chef gereráció egyik legtehetségesebb képviselője. 2008 óta dolgozik chef-ként, Parnu városában dolgozott 4 évet, majd 2012-től dolgozik Veszprém testvér-városában, Tartu-ban.

A Polpoban, Tartu, és Észtország egyik legjobb étteremében Mario a 2012-es nyitás óta dolgozik. Tehetsége, kreativitása és érdeklődése, szorgalma hamar a sous-chef (másodszakács) pozícióba, majd 2015 telétől a Chef de Cuisine , a főszakács pozícióba röpítette. Mario által vezetett konyha - nyivánvalóan a szimbolikus név, az olasz Polpo - polip - utalásra építve - a tengeri és helyi alapanyagok, valamint a skandináv konyha kereszteződésében található, egy innovatív, kreatív, modern konyha képviselete.

A POLPO évek óta Észtország legjobb 50 étterme között van, nem véletlenül.
 

Cím: 8200 Veszprém, Buhim utca 14-16.
Érdeklődési kör