Aktualitások

FELÉBREDTEK A TÉLI ÁLOMBÓL A VESZPRÉMI ÁLLATKERT DINOSZAURUSZAI


NYÁRI MÓKA A VESZPRÉMI ÁLLATKERTBEN

A jó idő beköszöntével egyre több állat merészkedik ki a kifutójába, így érdemes ellátogatni a Veszprémi Állatkertbe, ahol találkozhatsz velük. Bővebben Rövidebben

Újabb lakókkal is gazdagodott az Állatkert: Bonita, a lámalány Pozsonyból, míg Makoubu, a 22 éves orrszarvú tehén a hollandiai Beekse Bergen szafari parkból érkezett. Bonita szemmel láthatóan jól érzi magát és beilleszkedett a veszprémi népes lámacsapatba. Makoubu az európai fajmegőrző tenyészprogram keretében került Veszprémbe. Vele együtt Magyarország legnagyobb 5 főből álló orrszarvú csapata a Veszprémi Állatkertben látható.

Ráadásul áprilisban újra megnyitotta kapuit Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállítása is. Megújulva, kibővülve, most már közel 50 életnagyságú dinoszaurusz szoborral várja a látogatókat a Veszprémi Állatkert várva várt Dínó Parkja.

A Veszprémi Állatkert Dinó Parkja a megnyitását követően az őszi szünet végéig, azaz november 5-ig várja minden nap a kalandra vágyókat. A dinoszaurusz kiállítás érvényes állatkerti belépővel ingyenesen látogatható. 

A Veszprémi Állatkert egész napos komplex családi programmá nőtte ki magát, hiszen a több, mint 30 hektárra bővült területen immár 5-6 órát tölthetnek el a látogatók.

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
Érdeklődési kör