Programok

Finisszázs a Weöres kiállításban


Finisszázs a Weöres kiállításban (2016.04.17.)

A Laczkó Dezső Múzeum 2016. április 17-én, vasárnap tartja a Weöres Sándor – A megmozdult szótár című kiállítás finisszázsát. Az eseményhez három rendezvény kapcsolódik. Bővebben Rövidebben

14 órakor zajlik a „Versképek” című rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetése és kiállításmegnyitója. (A zsűri tagjai: Rozner Csaba, a Vetési Albert Gimnázium rajztanára, Környei Ágota képzőművész, múzeumpedagógus és Dr. Pilipkó Erzsébet irodalmi muzeológus.)

Ezt követően a Laczkó Dezső Múzeum a Veszprémi Petőfi Színház közreműködésével játékos vers-performance keretében búcsúztatja a Weöres Sándor – A megmozdult szótár című vándorkiállítását április 17-én, vasárnap 15 órakor.

2016. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján nyílt meg a Weöres Sándor – A megmozdult szótár című kiállítás a Laczkó Dezső Múzeumban. A Weöres Sándor szövegeiből kiinduló kreatív játékok aktív gondolkodásra késztetik a látogatót, és lehetővé teszik, hogy az olvasó jobban megismerje a költő verseit. A kiállítás játékossága adta a gondolatot, hogy egy diákok bevonásával megvalósult vers-performance-szal búcsúztassuk el a vándorkiállítást. 

A vers-performance ideje és helyszíne egybeesik a kiállítás utolsó látogatható napjával: 

2016. április 17., vasárnap 15 óra, Laczkó Dezső Múzeum. A rendezvény védnöke: Brányi Mária alpolgármester asszony. A múzeum a város általános iskolás és középiskolás diákjainak bevonásával valósítja meg az eseményt. A gyerekek és látogatók a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Oberfrank Pál vezetésével és instruálásával közösen, hangosan begyakorolnak egy Weöres Sándor verset (Macska induló), majd együtt előadják a múzeum lépcsőjén – ezzel elbúcsúztatva a kiállítást. 

A program nyitott, szabadon kapcsolódhat hozzá bárki. Célunk, hogy jó hangulatú, Veszprémben eddig egyedülálló performance-ot valósítsunk meg a diákok és látogatóink közreműködésével. 

A programot követően a résztvevők ingyenesen tekinthetik meg a Laczkó Dezső Múzeum összes kiállítását, 16 órától Dr. Pilipkó Erzsébet irodalmi muzeológus tart ingyenes szaktárlatvezetést a Weöres Sándor – A megmozdult szótár című kiállításban.

Bővebb információk a Laczkó Dezső Múzeum honlapján.

Cím: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Esemény időpontja:2016.04.17.
Szervező neve: Laczkó Dezső Múzeum
Szervező címe: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Szervező tel.: +36 88 426 081
Szervező E-mail: info@ldm.hu
Szervező Weboldal: http://laczkodezsomuzeum.hu/
Érdeklődési kör