Programok

Egészében nagyon egységes, egymással sokévi természetes kölcsönhatásban született, s végül együtt összerendezett anyagról van szó, mely a "ház" és a "doboz", illetve kölcsönös átjárásban, a ház-mint-doboz és doboz-mint-ház alaptengelyre épül. Minden műben ez a két mag jelenik meg, de a reprezentáció többféle fokozatán a geometrikus absztrakciótól a felismerhető ábrázolásig, és többféle dimenzión át (2-3 dimenzió), illetve műfajban (táblakép, relief, plasztika, installáció).

A színkód ugyancsak határozottan megszabott, minden mű fekete vagy fehér, vagy fekete-fehér.

Az installálást nem személyenként elkülönítve, hanem a szorosan összerímelő munkákat társítva, bokrosítva valósítjuk meg.

Ugyanakkor egy-egy művet mindig csak egyikünk jegyez, nincsenek "közös" művek, a felhasznált média szempontjából ki-ki megtartja az identitását, tehát ami fotó, az Czigány Ákos, ami pedig porcelán és kőedény, illetve néhány papírmunka, az Néma Júliáé.

Ihlet szempontjából van egy irodalmi háttérszöveg, ez Abe Kóbó: A dobozember c. regénye..

Ez egy klasszikus mű a modern japán irodalomban, röviden arról szól, hogy a főszereplő egy kartondobozba bújik/öltözik és így él, s ez a doboz egyszerre működik házként, ruhaként, második testként, illetve kameraként, mint egyfajta fotográfiai metafora..., de konkrét, papíros anyagiságát sem veszti el, hisz az origami tradícióra utal vissza.

Helyszín:

Művészetek Háza /DUBNICZAY-PALOTA – VÁRGALÉRIA

Veszprém Vár u. 29.

Időpont:

2016. október 15., szombat, 17 óra

Cím: Veszprém, Vár u. 29.
Esemény időpontja:2016.10.15 17:00 - 19:00
Szervező neve: Művészetek Háza
Szervező címe: 8200 Veszprém, Vár u. 17.
Szervező tel.: +36 88 425 204
Szervező E-mail: nemethorsolya@arthouseweb.hu
Szervező Weboldal: http://www.arthouseweb.hu
Érdeklődési kör