Programok

Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar

A Gárdonyi Zoltán Ifjúsági Kamarazenekar a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékeiből áll. Mintegy 40 diák muzsikál az együttesben, mely Demel Eszter irányítása alatt az egyik legjelentősebb hazai ifjúsági zenekarrá fejlődött. Érett zenei előadásmódjukkal és hangzásvilágukkal rendszeresen kivívják a közönség elismerését. Számos díj, fesztivál, koncert és turné jelzi kimagasló teljesítményüket.
A zenekar 1993 óta a három évente megrendezésre kerülő Országos Zenekari Versenyen minden alkalommal dobogós helyen végzett, többször karnagyi és tanári különdíjakban részesült. 2014-ben az országos I. helyezés és karnagyi különdíj mellett a„legjobb Bartók-interpretáció” díját is elnyerte.
A nemzetközi Piccoli Archi vonószenekari fesztiválon ARANY minősítést, 1. helyezést és karnagyi különdíjat szereztek.
2015-ben megyei Prima Díjat kaptak magyar zeneművészet kategóriában, és egyben elnyerték a Prima közönségdíját is. Veszprém város, a művészeti értékeinek gazdagításáért, a város nemzetközi hírnevének öregbítéséért Gizella-díjat adományozott számukra.
A Gárdonyi zenekar hazai és külföldi kapcsolatokat is ápol. Felléptek Budapesten a Művészetek Palotája Üveg-termében, Amszterdamban, Dánia és Hollandia számos városában, valamint lehetőségük nyílt arra is, hogy bemutatkozzanak az Auer Hegedűfesztiválon. A Veszprém Televízió ifjúsági és kulturális műsoraibanrendszeresen szerepelnek.
Demel Eszter karnagy, a hazai zenepedagógia kiemelkedő alakja, a Kokas-pedagógia jeles képviselője. Zenekarvezetői munkáját a Csermák Antal Zeneiskola és a Mendelssohn Kamarazenekar művésztanárai segítik.

Cím: 8200 Veszprém, Megyeház tér 1.
E-mail: info@auerfesztival.hu
Telefonszám: +36 88 889 189
Honlap: http://auerfesztival.hu/hu/
Esemény időpontja:2016.08.03 11:00 - 13:00
Szervező neve: Mendelssohn Kamarazenekar
Szervező címe: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
Szervező tel.: +36 88 889 189
Szervező E-mail: info@auerfesztival.hu
Szervező Weboldal: http://auerfesztival.hu/hu/
Érdeklődési kör