Programok

GLENN DICTEROW – hegedű
MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR
vezényel: MADARAS GERGELY

BERNSTEIN: Szerenád
BIZET–SCHEDRIN: Carmen-szvit

Glenn Dicterow

„…Dicterow játéka bámulatosan elegáns, és ördögien vakmerő…”
New York Philharmonic
NEW YORK TIMES

Glenn Dicterow napjaink egyik legkiválóbb, Észak-Amerika és Európa szerte is jól ismert hegedűművésze, zenekari és koncert szólistaként egyaránt. Két évvel ezelőtti visszavonulásáig a New York-i Filharmonikusok ünnepelt koncertmestere és szólistája, harmincnégy éven keresztül. A 2013/14-es szezon végén visszatért Kaliforniába, ahol a Juilliard Vonósnégyes alapítójának életműve előtt tisztelgő, a Los angelesi Thornton School of Music által nemrégibenlétrehozott Robert Mann Alapítvány Hegedű és Kamarazene Tanszékének vezetőjévé nevezték ki. Emellet taktívan tanít a világhírű Juilliard School és a Manhattan School of Music karain. A legnagyobb kiadóknál jelentek meg lemezei, ezek között találjuk Copland Hegedűszonátáját és Zongoratrióját az EMI,Sosztakovics Hegedűversenyét a New Yorki Filharmónikusokkal a Radiothon, Rimszkij-Korszakov Seheredázéját szintén a New-yorkiakkal és Jurij Tyemirkanovval a BMG, Kurt Masurral a Teldec felvételein. Legújabb Cd-jén szólóhegedű és kamaraművek szerepelnek, Corigliano Hegedű-zongora szonátája, Korngold Sok hűhó semmiért szvitje, valamint elsőként vette lemezre Bernstein Szonátájátés Martinu Három Madrigál Hegedűre és Brácsára című művét.
Számos nemzetközi versenydíjat elnyert Glenn Dicterow a New-yorki Juilliard School-ban  szerezte diplomáját Ivan Galamian növendékeként, de tanárai között találjuk Jascha Heifetz és Henryk Szerying nevét is.

Mendelssohn Kamarazenekar

A Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter Bartók–Pásztory-díjas hegedűművész irányításával 1985-ben jött létre a gazdag zenei múltú történelmi városban, Veszprémben. A zenekar repertoárja a barokk zenétől a klasszikán át a XX. század legjelentősebb művein keresztül a kortárs zenéig terjed. Több mű ősbemutatója, ill. magyarországi bemutatója is fűződik nevükhöz.
A legkiválóbb hazai és külföldi szólisták, karmesterek működnek közre a zenekar koncertjein, közöttük Vásáry Tamás, Kocsis Zoltán, Jandó Jenő, Perényi Miklós, Rost Andrea, Tokody Ilona, Szabadi Vilmos, Bálint János, Győriványi Ráth György. Közös produkciót mutattak be a Győri Balettel, s számos oratorikus művet adtak elő magyar illetve külföldi koncertkórusokkal. 
Több turnén vettek részt Európa szinte minden országában, valamint Észak-, Közép- és Dél-amerikában. A világ nagy koncerttermei közül szerepeltek a milánói Verdi-teremben, a buenos aires-i Teatro Colon-ban, a new york-i ENSZ-palotában, s visszatérő vendégei voltak a londoni St. John’s és a St. Martin-in-the-Fields koncertsorozatoknak. 
Az együttes nyitottságára jellemző, hogy gyakran lép fel jazz-muzsikusokkal, illetve a könnyűzenei élet kiválóságaival is, így többször koncerteztek már Jacques Loussier és a Play Bach trio, Joe Muranyi, Bobby McFerrin, Snétberger Ferenc, Tátrai Tibor valamint Fred Hersch közreműködésével.
Számos koncertjüket közvetítette a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a France 3, különböző amerikai TV és rádióállomások, s a Szlovén Nemzeti Rádió és Televízió. Első CD-jüket a Hungaroton Classic adta ki, azóta több CD-jük, valamint DVD-jük jelent meg Magyarországon, Angliában, az USA-ban és Szlovéniában.
A Mendelssohn Kamarazenekart művészi munkájának elismeréseképpen 2010-ben Bartók–Pásztory díjjal tüntették ki.

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
E-mail: info@auerfesztival.hu
Telefonszám: +36 88 889 189
Honlap: http://auerfesztival.hu/hu/
Esemény időpontja:2016.08.04 20:00 - 22:00
Szervező neve: Mendelssohn Kamarazenekar
Szervező címe: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
Szervező tel.: +36 88 889 189
Szervező E-mail: info@auerfesztival.hu
Szervező Weboldal: http://auerfesztival.hu/hu/
Érdeklődési kör