Aktualitások

HÚSVÉT A KIRÁLYNÉK VÁROSÁBAN


HÚSVÉT A KIRÁLYNÉK VÁROSÁBAN

Tekintse meg Veszprém város Húsvéti programkínálatát. Bővebben Rövidebben

Garantált városnézés március 26-án

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. 2016. március 26-án, szombaton 10.30 órától garantált városnézést szervez helyi, profi idegenvezető közreműködésével. Sok szeretettel várjuk kedves vendégeinket! 


Tavaszi szünet a Szaléziánumban

2016. március 24-26 és 29. garantált tárlatvezetések minden nap 10, 12, 14 és 16 órakor. A kiállítást megtekintő gyermekek a tárlatvezetés után ingyenes kézműves foglalkozáson vehetnek részt, a felnőttek pedig a Szaléziánum vendégei egy gyógytea kóstolóra. A Szaléziánum húsvétvasárnap és húsvéthétfőn zárva tart.


Húsvéti libegőzés és csokitojás keresés Eplényben

Húsvét alakamából elindítják a libegőt Eplényben. Március 26-án, 27-én és 28-án egyaránt 09:00-tól 17:00-ig várják a vendégeket.

Vasárnap minden gyermekjegy mellé adnak egy csokit, hétfőn pedig csokitojás keresésre invitálják a kicsiket a kilátóhoz. Szép tavaszi idő ígérkezik a hétvégére, érdemes lesz kimozdulni a szabadba.


Húsvéti múzeumpedagógiai órák a múzeumban

A Laczkó Dezső Múzeum a húsvéti ünnepkör alkalmából ‒ immár hagyományosan ‒ rendhagyó múzeumpedagógiai órákat szervez „Kalendáriumi kalandozások” címmel 2016. március 1. és 23. között.

Foglalkozásainkon az ünnepkört bemutató ppt-bemutató, valamint húsvéti tárgyfelismerő vetélkedő szerepel, amely során a diákok kézbe vehetik és esetenként ki is próbálhatják a múzeumunk gyűjteményeiben őrzött, a Bakony és a Balaton-felvidék tájairól származó, a húsvéti ünnepekhez köthető legfontosabb tárgyakat. 


Óriástojásfestmény

Kiállítás: Az Akadémiától a Pop-Artig
László Károly Gyűjtemény

Helyszín: Művészetek Háza, Dubniczay - palota (Vár u. 29.)
Időpont: 2016. március 26. szombat 15 óra

Ajánlott korosztály: 5 éves kortól
A foglalkozás díja: 500 Ft
Előzetes bejelentkezés szükséges március 24-én 17 óráig.

Kapcsolat:
Hajdu Franciska
88/560507 +36/305609605
franciska.hajdu@gmail.com


Szünidei játszóház

Kézműves foglalkozás – húsvéti készülődés, ünnepi és tavaszi díszek készítése gyerekeknek és felnőtteknek.
Játszósarok kicsiknek.
A játszóház időtartama alatt megtekinthető, kipróbálható a Herman Ottó vándortanösvény,ahol szórakozva fedezhetjük fel a természet„trükkjeit”, rácsodálkozhatunk apró csodáira,megérthetjük működését.

Helyszín: a Városi Művelődési Központ kamaraterme
Belépődíj: 300,- Ft/fő
3 éves kor alatti gyermekeknek ingyenes!


Az égigérő paszuly - Színházi Világnap

Klasszikus magyar népmesék alapján írt történet, amelyben Jancsi, az éretlen és bizony néha mihaszna legény lusta kamaszból férfivá válik. Ehhez azonban fel kell jutnia a rejtélyes paszuly tetejére, ott pedig le kell győznie a Rettentő Óriást. A feszes ritmusú előadásban a színészek közvetlenül a gyerekeket szólítják meg, de a felnőtt nézőink is jól szórakozhatnak a látványos kalandok során.
4 éves kor felett ajánljuk.

Előadás: 
2016.03.27.  |  10:00  |  VASÁRNAP
Veszprém, Veszprém Agóra, Színházterem


Húsvét a Betekintsben

Különleges csomagajánlat a Húsvéti hétvégére, Veszprém egyik legszebb 4 csillagos wellness szállodájában.


Húsvéti Étlap az Oliva Hotel és Étteremben

Hamisítatlan ünnepi menüvel várja vendégeit az Oliva Hotel és Étterem.

Különleges csomagajánlat a Húsvéti hétvégére, Veszprém egyik legszebb 4 csillagos wellness szállodájában.


Húsvét a Veszprémi Állatkertben

A Veszprémi Állatkert az év minden napján, így Húsvétkor is várja a látogatókat.

Húsvét alkalmából a Kölyökdzsungel játszóház és terráriumban csokitojásokra bukkanhatnak játék közben a gyerekek, míg a létesítmény előterében nyuszisimogató várja majd az érdeklődőket. 

Vasárnap és hétfőn több alkalommal egy animátor-állatgondozóval találkozhatnak a tapsifülesek ünnepekre felállított kifutójánál, aki érdekességeket mesél majd a hosszúfülűekről és a gyerekek ekkor kezükbe is vehetnek egy-egy állatot.

A nyuszisimogató felállításával szeretnék felhívni a figyelmét mindenkinek, hogy ne vegyenek nyulat erre a néhány napra, hanem is inkább jöjjenek el, mutassák meg itt ezt a kedves kis állatot a gyermekeknek.

 

Érdeklődési kör