Aktualitások

INGYENES VÁROSNÉZÉS VESZPRÉMBEN OKTÓBER 29-ÉN


INGYENES VÁROSNÉZÉS VESZPRÉMBEN OKTÓBER 29-ÉN

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. 2016. október 29-én, szombaton 13.00 órától ingyenes városnézést szervez helyi, profi idegenvezető közreműködésével a Szaléziánum 5 éves születésnapja alkalmából. Bővebben Rövidebben

Az ingyenes gyalogos városnézés keretében szakavatott idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

A 13.00 órakor a Tourinform Veszprém elől induló séta során az Óváros térrel és a Veszprémi Várral ismerkedhetnek meg az érdeklődők.  Az ezen résztvevők a túra végén megtekinthetik a Szaléziánum állandó és időszaki kiállításait.

Öt évvel ezelőtt 2011. október 29-én nyitotta meg kapuit a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ és azóta mottója szerint „nyitott egyházként” várja a Látogatókat. Az intézmény az interaktív állandó kiállítások mellett rendszeresen megújuló időszaki tárlatokkal, tematikus tárlatvezetésekkel, családi programokkal, ismeretterjesztő és hitéleti előadásokkal, koncertekkel, valamint az itt működő Tea- és kávéház jóvoltából gyógytea- és érsekségi borkóstolóval színesíti a Veszprémi Várban található látnivalók kínálatát.

Az ötödik születésnapon a szervezők visszatekintenek az elmúlt esztendőkre és őszi szünet első hétvégéjén izgalmas és tartalmas programokkal, meglepetésekkel várják a családokat és az érdeklődőket.

Program:

Október 28. péntek:

17.00 Kiállításmegnyitó: Szent Márton tisztelete a Veszprémi Főegyházmegyében  - fotókiállítás

Megnyitja: Márfi Gyula érsek

Október 29. szombat:

10.00 Hálaadó szentmise a Szent Mihály Bazilikában

11.00 Ünnepi köszöntők

13.00 Ingyenes városnéző séta  a Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. szervezésében

14.00 és 15.00 Tárlatvezetés a Szaléziánumban

15.00  Rudi bohóc gyerekműsora 

16.00 Buzás Csaba interaktív zenei gyerekelőadása

14.00-17.00 Kézműves foglalkozás

Kísérőrendezvény a Katolikus Kulturális Hetek rendezvénysorozathoz kapcsolódva

Október 30. Vasárnap:

10.00 – 17.00 kézműves foglalkozások - Márton-napi hagyományok

15.00  Palánta Bábmisszió előadása gyerekeknek: A szeretetre vágyó süni

Tematikus tárlatvezetés

13.00 Padányi Biró Márton püspök és védőszentje Tours-i Szent Márton nyomában

15.00 A Mindennapi angyalaink című kiállításban

Nyitvatartás:

október 29-én 13.00 és 17.00 között

október 30-án 10.00 és 17.00 között

Az intézmény az interaktív állandó kiállítások mellett rendszeresen megújuló időszaki tárlatokkal, tematikus tárlatvezetésekkel, családi programokkal, ismeretterjesztő és hitéleti előadásokkal, koncertekkel, valamint az itt működő Tea- és kávéház jóvoltából gyógytea- és érsekségi borkóstolóval színesíti a veszprémi várban található látnivalók kínálatát.

Az ötödik születésnapon visszatekintünk az elmúlt esztendőkre és őszi szünet első hétvégéjén izgalmas és tartalmas programokkal, meglepetésekkel várjuk a családokat és az érdeklődőket.

A Tourinform az ünnep alkalmából ingyenes tematikus városnéző túrát szervez a veszprémi várba. Az ezen résztvevők a túra végén megtekinthetik a Szaléziánum állandó és időszaki kiállításait.

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják.

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér
E-mail: info@veszpreminfo.hu
Telefonszám: +36 88 404 548
Honlap: http://www.veszpreminfo.hu
Érdeklődési kör