Programok

Ingyenes Veszprém séta szeptember 30-án


Ingyenes Veszprém séta szeptember 30-án (2017.09.30 11:00 - 13:00)

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. szeptember 30-án, 11.00 -tól ingyenes városnézést szervez a Szent Mihály-napi Búcsú és a Turizmus Világnapja alkalmából. Bővebben Rövidebben

Az ingyenes, gyalogos városnézés keretében Ferenczik Brigitta szakavatott idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára.

A 11.00 órakor az Óváros térről induló séta során a Várnegyeddel ismerkedhetnek meg az érdeklődők

A séta időtartalma: 1,5-2 óra.

Néhány szó a Turizmus Világnapjáról:
A Turizmus Világnapja minden évben ugyanazon a napon (szeptember 27.) kerül megrendezésre, és minden évben egy meghatározott téma köré épül fel, amely idén nem más, mint a „Fenntartható turizmus a fejlődésért”.

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a turizmus világnapját. A korábbi években többek között olyan témák kerültek középpontba, mint a turizmus általi közösségfejlesztés és a béke fenntartása, a fenntartható energiagazdálkodás, vizeink védelme, valamint világörökségeink védelme.

Az ENSZ Kögyűlésének határozata alapján a turizmus világnapjának hivatalos ünnepségére idén Katarban kerül sor. Az esemény két fő témakör köré szerveződik: „ A turizmus, mint a gazdasági növekedés motorja”, valamint „A turizmus és a bolygó: a zöldebb jövőért.” A Katarban megrendezésre kerülő eseményekkel párhuzamosan, a turizmus világnapját az egész földkerekségen ünneplik.

 

A városnézés során együttműködünk a veszprémi idegenvezetőkkel (www.idegenvezetok-veszprem.org), a csoport szakavatott, profi idegenvezetője, Ferenczik Brigitta.

Érdeklődni a Tourinform Veszprém irodájában, a 88/404-548-as telefonszámon vagy az info@veszpreminfo.hu e-mail címen lehet.

Tartson velünk Ön is ingyenes programunkon!

Mindenkit sok szeretettel várunk!

Cím: 8200 Veszprém, Vár
Esemény időpontja:2017.09.30 11:00 - 13:00
Érdeklődési kör