Programok

JÓTÉKONYSÁGI SPARTAN SPRINT - VESZPRÉM!


JÓTÉKONYSÁGI SPARTAN SPRINT - VESZPRÉM! (2017.04.01.)

Hazánkban hetedik alkalommal rendezik meg a világ legnépszerűbb akadályverseny sorozatát, a Spartan Racet. A széria következő állomása Veszprém, az időpont április 01. szombat, az esemény a Veszprém Sprint nevet viseli. Bővebben Rövidebben

A „Sprint” az úgynevezett rövidtávú Spartan verseny, ami azt jelenti, hogy egy kb. 5-9 km közötti pályát kell teljesíteni az indulóknak, melyet természetes és mesterséges akadályokkal tarkítanak – ezekből is legalább 20 db-ot kell leküzdeni. Mindemellett az időjárás, valamint a kiszámíthatatlanság is nehezítheti a résztvevők dolgát. Ahogy a szlogen is mondja: You’ll know at the finish line, vagyis a célvonalon tudni fogod, hiszen az indulók nem sejthetik előre, hogy pontosan mi is vár rájuk, a pályarajzot mindig az esemény után hozzák nyilvánosságra a rendezők. Óriási érdeklődés kíséri az eseményt, a normál Sprint futamok esetében a szervező csapat biztonsági okokból egy 7.000 fős létszámkorlátot határozott meg, ám a Veszprém Sprint mostanra kis híján teltházas!

 

Az rendezvényen – ahogy mindig –, Spartan Kids futamok is lesznek, ahol a 4-14 évesek mérettethetik meg magukat a fiatal korosztályok számára épített akadálypályákon. Megrendezik a Spartan Special Kids futamot is, mellyel a szervezők a vállalkozó szellemű mozgássérült gyermekeket szeretnék egy nem mindennapi élményben részesíteni.

A Spartan Race rendezősége a társadalmi szerepvállalásra is fel kívánja hívni a figyelmet.  Az eseményen a normál Sprint verseny mellett először lesz hazánkban Jótékonysági Spartan Futam. A társrendezvény bevételének jelentős részéből egy helyi létesítményt, a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt támogatják. A résztvevők által befizetett nevezési díjakból az ott tanuló és élő gyermekek életminőségén igyekeznek javítani, valamint oktatóik munkáját segíteni.

A Jótékonysági futamot – nagyobb érdeklődés esetén futamokat – a normál Sprint verseny után indítják a szervezők a délutáni órákban, egyszerre 250 fő rajtol. A pálya azonos a Sprint pályáéval, a különbség, hogy itt nincs időmérés és díjazás. Ez amolyan közös örömfutás, természetesen a verseny szabályai itt is betartandók és az akadályos kihívásokat is ugyanúgy végre kell hajtani, mint bármelyik Spartan Race versenyen.

A résztvevők itt egy sárga színű „Charity Spartan Sprint” polót kapnak, ebben teljesítik a távot, majd a célba érkezésnél egy sárga színű „Charity Finisher” befutóérmet kapnak. 

Időpont: 2017. április 01. szombat

Táv: SPRINT minimum 5 km és minimum 20 akadály. A teljesítés várható időtartama függ a versenyző fizikai állapotától. Időmérő chipeket használunk, a chipeket a rendező biztosítja.

Rajt időpontok: az első futam (Elite Heat) 7:00 órakor rajtol. Kérjük, érkezz időben (min. 1 órával a verseny előtt) és szánj elegendő időt a rajt csomagod felvételére. Hozd magaddal az aláírt és kinyomtatott felelősségi nyilatkozatot a személyi igazolványoddal, hogy elkerüld a hosszú sorban állást!

Futamok: a Spartan Race-en futamokban rajtolnak a résztvevők. Egy futamban (heat-ben) 250 futó indul 15-30 percenként. Az indítási idődet a regisztráció során kell kiválasztani, de ez nem garantált. Utólag a verseny hetében a rajtlistán ellenőrizheted. Regisztráld magad az "Elit" futamba, ha szeretnél a legjobbakkal versenyezni. Az Elit futam létszáma korlátozott és +10 EUR felára van.

Amennyiben nem érzed magad annyira gyorsnak, mint a legjobbak, de mégis szeretnéd megtapasztalni az igazi verseny-feelinget, regisztráld magad a Kompetitív kategóriába. A Kompetitív kategória szintén limitált és 5 EUR felára van.

2017.01.19-én délben megnyílt a Veszprém Charity Sprint regisztrációja. Ez alkalommal a veszprémi Kozmucza Flóra Iskolát támogatják a szervezők regisztrációs díj jelentős részével. A létszám limit 1000 fő, regisztráció csak egyénileg (nincs csapatnevezés), ára 45 EUR. FIGYELEM! A Jótékonysági Futam bizonyos tekintetben különbözik a normál Sprint futamtól, további részletekért kattintson ide!

Örömmel várják a rendezvényre a nézőket is, akik egy rendkívüli nap keretében  fantasztikus élményekkel gazdagodhatnak a Spartan Race Fesztiválon. A nézők hozhatnak kamerát, fényképezőgépet, azonban be kell tartaniuk a figyelmeztetéseket és a területi korlátozásokat. Próbálják ki a Fesztivál akadályokat, vigyék el a gyerkőcöket a Junior versenyre, vagy csak nézzék meg a versenyzők harcát a versenyen. A belépés ingyenes, azonban előfordulhat, hogy a bejáratnál regisztrálni kell - ez függ a helyszíntől.

Az érdeklődők számára további információ a Jótékonysági Futamról e pillanatban az esemény Facebook oldalán található, regisztrálni a Spartan Race Hungary honlapján lehet.

További információkért az info@hu.spartan.com e-mail címen keresztül lehet érdeklődni.

Cím: 8200 Veszprém, Betekints-völgy
E-mail: info@hu.spartan.com
Honlap: http://www.spartanrace.hu
Esemény időpontja:2017.04.01.
Szervező neve: Spartan Race Hungary
Szervező tel.: +36 30 364 2322
Szervező E-mail: marketing@hu.spartan.com
Szervező Weboldal: http://www.spartanrace.hu
Érdeklődési kör