Aktualitások

Kistigrisek születtek a Veszprémi Állatkertben


A veszprémi kistigrisek már ismerkednek a külső kifutóval

Hosszú évek után kistigrisek születtek a Veszprémi Állatkertben az állatkertészek legnagyobb örömére. Bővebben Rövidebben

A körülbelül 103 napos vemhességet követően május végén két egészséges szibériai tigris látta meg a napvilágot Veszprémben. A fiatal nagymacskák jó egészségnek örvendenek, és bár az anyaállatnak az első kölykei, Kátya a kezdetektől fogva gondosan, nagy odafigyeléssel őrzi és neveli őket. 

Az első orvosi vizsgálat során megállapításra került a nemük, a veszprémi tigris csapat egy nősténnyel, és egy hímmel bővült. A kölykök szeme csak a második héten nyílik ki, és kb. 3 hónapos korukig csak anyatejjel táplálkoznak. Közel két hetesen a csöppségek szépen cseperedtek, a kisebb tigris 2,9 kg, a nagyobb pedig már több mint 3 kg-ot nyomott. 

Szása, az apaállat a Veszprémi Állatkert egyik legkedveltebb állata, hisz már érkezésekor, pár hetes korában belopta magát a látogatók szívébe. Az elmúlt években egy tekintélyes, több mint 200 kilós állattá cseperedett. 

Néhány hete megkezdődött a kistigrisek kiszoktatása a külső bemutatóhelyükre a Veszprémi Állatkertben. A két kis szibériai tigris már nagyon szépen fejlődik.

A már három hónapos Léna és Borisz augusztus elején megtette első lépését a füves kifutóban, amivel egyelőre még csak ismerkednek. Fokozatosan szoktatják őket hozza a külső környezethez, hamarosan azonban már ott töltik minden idejüket.

A látogatók nagy örömére várhatóan szeptember elejétől végre megtekinthetők a fejes-völgyi területen található kifutójukban.

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
Érdeklődési kör