Programok

KLASSZIKUSOK HETE


KLASSZIKUSOK HETE (2017.03.13. - 2017.03.19.)

2017. március 13. és 19. között fennállásának 20 éves jubileumát ünnepli a veszprémi Betekints Hotel és Étterem. Ez alkalomból speciális étlappal várják vendégeiket, mindenkit, aki szereti a nosztalgiát, és szívesen tenne időutazást a veszprémi gasztronómia múltjába. Bővebben Rövidebben

Egy héten át olyan ételeket kóstolhatnak a vendégek, melyek a ház régi receptjei alapján készülnek. Ezek a "nagy klasszikusok", mint a bakonyi húsos palacsinta, az ököruszály leves, a borzas szelet vagy a bélszín Budapest módra, desszertként pedig a flambírozott Gundel-palacsinta vagy a mákos guba szilvalekvárral. 

A Betekints Wellness és Konferenciahotel**** hajdani épületét 1794-ben építették és egészen a kezdetektől a vendéglátást szolgálta. Országosan elismert csárdának adott otthont, ahova mind a helybéli lakosok, mind a városunkba látogató utazók szívesen betértek. A romantikus környezetben fekvő, hatalmas gesztenyefákkal övezett étterem a város legkedveltebb vendéglátóegysége volt, melynek kerthelységében kora tavasztól késő őszig esténként harmonika muzsikájával vagy tánczenével szórakoztatták a vendégeket.

Évszázadokkal később a mai tulajdonos, Márkus László az egykori vendéglő műemléképületét kibővíttette és felújította. Így, teljes egészében átalakítva és megújulva 1997. március 15-én nyitotta meg először kapuit a Betekints Hotel és Étterem a festői szépségű Betekints-völgyben.

Az elmúlt húsz évben a vendéglátóegységben számos nagy volumenű fejlesztést hajtottak végre: mára négycsillagos, országos és nemzetközi hírű, díjakkal elismert szálloda működik a Séd patak partján, műemlék szárnnyal, vízimalomból kialakított Vendégházzal és korszerű wellness központtal.

Ami nem változott: a Betekints Étterem - mely 1998-ban elnyerte a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség védnöki tábláját - mindvégig megtartotta magyaros kínálatát, figyelmet fordítva a nemzetközi trendekre is.

Az üzleti élet mellett a sport is jelentős szerepet kapott a szálloda életében. Több ország nemzeti válogatottja mellett a Veszprémbe látogató kézilabda Bajnokok Ligája élcsapatok is a Betekints Hotelt  választják a mai napig.

A Klasszikusok Hetével a Betekints Hotel és Étterem tiszteleg mindazok előtt is, akik figyelemmel követték fejlődésüket, és vendégként maguk is hozzájárultak a sikertörténethez. 

Az étlap megtalálható a Médiatárban.

Cím: Veszprém, Veszprémvölgyi utca 4.
E-mail: betekints@betekints.hu
Telefonszám: +36 88 579 280
Honlap: http://www.betekints.hu/
Esemény időpontja:2017.03.13. - 2017.03.19.
Szervező neve: Betekints Wellness és Konferencia Hotel ****
Szervező címe: 8200 Veszprém, Veszprémvölgyi utca 4.
Szervező tel.: +36 88 579 280
Szervező E-mail: betekints@betekints.hu
Szervező Weboldal: http://www.betekints.hu/
Érdeklődési kör