Programok

Kulturális Ajánló


Kulturális Ajánló (2016.03.21. - 2017.03.26.)

Rendszeresen frissülő, kulturális ajánlataink közül válogathat. Bővebben Rövidebben

XXIV. KABÓCIÁDÉ CSALÁDI FESZTIVÁL - 2017

Marionettek és óriásbábok a veszprémi Kabóciádé Családi Fesztiválon

A Moholy Nagy Művészeti Egyetem hallgatói készítik az egyedi tervezésű hatalmas bábokat, amelyeket a bábszínház művészei segítségével egy felvonulás keretében mutatnak be a közönségnek. Az óriás tengeri lények a fesztivál további programjai során is felbukkannak majd.

Vendég művészek, társulatok érkeznek Szombathelyről, Budapestről, Zalaegerszegről, Kecskemétről és velünk lesz a kiscsőszi gyermek bábcsoport is. 

Csodálatos cirkuszi jeleneteket mutat be marionett bábjaival a Szombathelyi Mesebolt Bábszínház és a Magamura Alkotóműhely, gólyalábas-monociklis produkciót játszik az Aranyszamár Bábszínház Nemes Nagy Ágnes verseiből, a Kerepelő családi bábszínház Lúdas Matyi címmel mutat be produkciót a közönségnek. Itt lesz Sarkadi Bence világjáró, világhírű marionett művész híres Táncoló Törökjével és Légtornász figurájával, és  Kecskemétről a Tintaló Színház mini cirkuszsátra. A fesztivál színházi programkínálatát a Belvárosi Betyárok és a Zabszalma Együttes koncertjei színesítik.

A színes programok között Kabóciádé Birodalmában különleges játékterek és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket, ahol a királyi párral és apródjaikkal találkozhatnak és akár piknikezhetnek a gyerekek.

Az éjszakai kalandtúrára is várjuk a kisebb és nagyobb gyerekeket. Naplemente után a Veszprémvölgyben különleges lényekkel találkozhatnak a családok, és mesebeli történet részei lesznek, ahol fontos feladatot kell megoldaniuk egymás segítségével.

Különleges programpontja a fesztiválnak, hogy a gyerekek képzőművészeti alkotásai is életre kelnek. A Kabóca Bábszínház már évek óta gyűjti a fiatal nézői előadásélményeiből született rajzokat, most ezekből láthat egy kiállítást a nagyközönség, illetve a helyszínen készült tematikus rajzokat is kivetítik majd az esti programok során a környezet adta felületekre.

Idén is sok szeretettel várja a Kabóca Bábszínház társulata összművészeti fesztiváljára a családokat!


V. Veszprémi Sörfesztivál

​A sör nem tegnapról való: egy szudáni, közel hétezer éves edény alján már találtak pár cseppet belőle. Az ókori egyiptomiak datolyával ízesítették, kőkorsóból szalmaszállal szipkázták ki, és valóban folyékony, tartósított kenyérként fogyasztották. A babiloniak mézet és gyümölcslevet csurgattak bele, a minőségét pedig Hammurápi törvényoszlopán kőbe vésték. A kolostorok szerzetesei viszont azért főztek sört, hogy megkönnyítsék a böjtölést, mivel az ivás nem tilos a böjt alatt sem. Hrabal a gyermekkorát töltötte sörgyárakban, és az egyik legismertebb cseh íróvá sikerült kinőnie magát.

Ha azt gondoljuk, hogy gyereknek nincs helye a sörgyárban, akkor is vihetjük magunkkal sörfesztiválra. És semmi pánik, ha apa sörét meg találná kóstolni: ezzel szinte a teljes B-vitamin arzenált magáévá teszi. Június 15. és 18. között a PreVital támogatásával szervezett 5. Veszprémi Sörfesztiválra, az egykor püspöki pihenőnek használt Historia Kertbe nyugodtan magunkkal vihetjük a család apraját is: kedvük szerint lovagolhatnak pónin, ugrálhatnak a légvárban, vagy ügyeskedhetnek a kézműves asztalnál. A nagyobbak beülhetnek egy extrém hintába, kipróbálhatják az EuroBunjee gumiköteleit, versenghetnek sörivásban, és sörrel kapcsolatos ügyességi feladatok megoldásában. Hogy ne csak a söröskorsó-emelgető bicepszek dolgozzanak, arról Béres Alexandra gondoskodik majd, de a kézműves vásárt se hagyja ki senki.

A zenei szekcióban a reggae-ska-punk és latin-felelős a „Nyolc hím”, vagyis a huppogós Ocho Macho lesz. Jön Péterfy Bori, és nem hagyja otthon az ő Love Band-jét sem. A 2014-es Dal döntőjéből érkezik Bogi, az X-faktorból pedig Kocsis Tibor. A happy hardcore és rave stílus miatt magyar Scooterként számon tartott Kozmix is beköszön, akik mára könnyedebb, frissebb vizekre eveztek. Nem maradhat ki a helyi erő, a Hollywoodoo sem, annál is inkább, mivel az előző négy sörfesztiválon is ott voltak, és 1992-ben a városban alapították a bandát.

Nemcsak a zenei stílusok között lehet majd válogatni, hanem ötven féle hazai és nemzetközi kézműves sör közül is: itt lesz a Zirci Apátsági Manufaktúra, a Kapucinus, a Kissler, a Szent András, a Hedon, a Beer Board Prémium, és mások mellett a házigazda Malomkert Sörház. Nem lesz akadály, ha a készpénz elfogy, mert több pavilonban is lehet majd bankkártyával fizetni. A belépőért azonban nem kell zsebbe nyúlni, mert a rendezvény ingyenes.

További információ a: www.veszpremisorfeszt.hu honlapon, vagy a Malomkert Sörház facebook oldalán.


A Kabóca Bábszínház júniusi műsora

 

17. szombat:

10:00 XXIV. Kabóciádé Családi Fesztivál - Veszprém, Kolostorok és kertek

18. vasárnap:

10:00 XXIV. Kabóciádé Családi Fesztivál - Veszprém, Kolostorok és kertek

21. szerda:

9:30 Kinizsi Pál - Veszprém, Kabóca Bábszínház (Nem bérletes)

24. szombat:

17:30 Kodzsugukila, a boszorkány - afrikai mese - Veszprém. Laczkó Dezső Múzeum (Nem bérletes)

 

A műsorváltozás jogát fenntartják!


A Pannon Várszínház nyári színházi előadásai

 

Emil és a detektívek

2017.06.01. (csütörtök) 15:00 - Ifjúsági előadás (Veszprém Hangvilla)

A padlás

2017.08.05. (szombat) 20:00 (Veszprém, Várbörtön udvara)
Esőnap: 2017.08.06. (vasárnap) 20:00 (Veszprém, Várbörtön udvara) 

Mágnás Miska

2017.08.12. (szombat) 20:00 (Veszprém, Várbörtön udvara - Esőhelyszín: Hangvilla)

A dzsungel könyve

2017.08.13. (vasárnap) 20:00 (Veszprém, Várbörtön udvara - Esőhelyszín: Hangvilla)

 

Műsorváltozás jogát fenntartják!


 


 

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
Esemény időpontja:2016.03.21. - 2017.03.26.
Szervező neve: Tourinform Veszprém
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
Szervező tel.: +36 88 404548
Szervező E-mail: info@veszpreminfo.hu
Szervező Weboldal: http://veszpreminfo.hu
Érdeklődési kör