Programok

Malomsorsok


Malomsorsok a Séd völgyében (2017.10.08. - 2017.11.11.)

Töltsenek együtt egy kellemes délutánt Raffai Csilla geotúra vezetővel, és keressék meg az egykor közkedvelt malmokat egy kényelmes városi séta keretében! Bővebben Rövidebben

Utunk a szeszélyesen tekergő Séd kanyarulatai közé vezet, ahol nyolc egykor duruzsoló malom nyomait kutatjuk fel. A patak zúgásán kívül meghallgatjuk, hogy mit mesélnek nekünk a még álló malomépületek és mit suttognak fülünkbe a romok. Megtudjuk, hogy mit jelentett molnárnak lenni, mi a csuvározás, melyik malom volt „cseremalom”J.  A múlt mellett szót ejtünk a folyamatban lévő malomhasznosítási projektötletekről is!  Természetesen felidézzük a Betekints-völgy kialakulását is: az egykori Tethys-tenger hullámverését és a veszprémi márga, majd a városképet meghatározó dolomit képződését az ősi tengeraljzaton!

Tartson velünk és ismerje meg Ön is Veszprém malmainak múltját és lehetséges jövőjét!

 A séta időpontjai:    

október 8., vasárnap, 16:00
november 11., szombat,  9:00
 

Találkozási hely: Laczkó forrás (Veszprém, Veszprémvölgyi út 122.; GPS 47.093410, 17.881610)

Útvonal (főbb érintett látnivalók): Laczkó forrás – Unger malom – Éllő malom – Puskás malom – Gabriel malom – Jezsuita templom – Káptalani „Kis” malom – Margit tér – Margit romok – Ring malom – Benedek-hegy – Úrkúti malom – Pajta utcai Püspöki nyaraló épülete – Friedler malom (Hotel Historia Malomkert)

Séta hossza: 3,5 km
Séta várható időtartama: 3-3,5 óra
Részvételi díjak: 1500 Ft (felnőtt) és 800 Ft (gyermek)

Félúton minden résztvevő a Frick malom melletti Fricska Bisztro vendége egy pohár limonádéra. A végállomásunk a Historia Malomkert (Friedler malom) pedig az egy főételt fogyasztó vendégeknek a ház borával kedveskedik (1 dl Bujdosó fehér, rozé vagy vörös). 
Előzetes jelentkezés szükséges! A séta tíz fő jelentkezése esetén indul. (A fenti dátumokon kívüli igény esetén min. 12 résztvevőnek indítunk túrát időpontegyeztetést követően.)

A Frick malom mellett a Fricska jóvoltából egy limonádéval frissülünk fel. A Hotel Historia Malomkert pedig minden főételt fogyasztó túrázót vendégül lát a ház borával (1 dl Bujdosó fehér, rozé vagy vörös)

 

Idegen- és geotúra-vezető neve és elérhetőségei:
Raffai Csilla, 06 20 824 4675, csilla.raffai@gmail.com
https://www.facebook.com/veszpremmaskepp/

Esemény időpontja:2017.10.08. - 2017.11.11.
Szervező neve: Raffai Csilla geotúra-vezető
Szervező tel.: +36 20 824 4675
Szervező E-mail: csilla.raffai@gmail.com
Érdeklődési kör