Programok

… mert nem csak megsütni, hanem lefotózni is szeretem! 	- gasztrofotó előadás és workshop


"… mert nem csak megsütni, hanem lefotózni is szeretem!" - gasztrofotó előadás és workshop (2017.06.01 18:00 - 19:30)

2017. június 1-én, csütörtökön a Laczkó Dezső Múzeum aktuális Étel/Élet Ízek és terek a gasztronómia évszázadaiból című időszaki kiállításában egy különleges mégis mindennapjainkra egyre inkább jellemző témában gasztrofotó előadásra és workshopra várja az érdeklődőket! Bővebben Rövidebben

Időpont: 2017. jún. 1. csütörtök 18:00 - 19:30
Helyszín: Laczkó Dezső Múzeum (Veszprém, Erzsébet sétány 1.)
 

Az ingyenes rendezvényen Szebényi Éva a sütisdobozoom bloggere és az impressionART fotósa vezeti be az érdeklődőket a gasztrofotózás alapjaiba, technikai bravúrjaiba, és személyes örömeibe!

Az előadás interaktív bemutatóval egybekötött, a közönség is megtapasztalhatja, miként változtatható egy egyszerű ételfotó valódi gasztrofotóvá!

 

„Szebényi Éva vagyok, lassan 20 éve fényképészként dolgozom.

Kisebb, nagyobb kitérőkkel, 6 évvel ezelőtt barátnőmmel megalapítottuk a saját fotós vállalkozásunkat, ImpressionART néven. A munkám során inkább embereket fotózok, de pár éve egyre jobban éreztem, hogy a néha-néha lefotózott, otthon elkészített ételek fotózása nagy öröm. Így egyre jobban beleástam magam a gasztrofotózás világába és most már egyre több ételfotót is készítek.

Indítottam egy blogot, Sütisdobozoom néven, elsősorban azért, hogy a sütemények és a fotózás iránt érzett szenvedélyemet kiéljem. Így recepteket írok legfőképpen édességekről és fotósként, kísérletezgetek, illetve néha tanácsokat írok gasztrobloggereknek a fotózásról.

Az előadáson szeretném megismertetni veletek a gasztrobloggerek világát fotós szemmel. Elmesélem, hogyan kezdtem el, milyen képeket készítettem először. Megmutatom, hogyan tudsz otthon is, akár egy mobiltelefonnal is ízléses ételfotókat készíteni, de persze fényképezőgéppel is fotózunk. Lehet kísérletezgetni, a helyszínen ételeket fotózni a segítségemmel.„

A program folytatásaként 2017. június 8-án, csütörtökön 18 órától Neubauer Judit "Emlékek Íze: receptek és történetek egy vidéki konyhából "címmel gasztrobeszélgetésre és teadélutánra várja az érdeklődőket!

Cím: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Esemény időpontja:2017.06.01 18:00 - 19:30
Szervező neve: Laczkó Dezső Múzeum
Szervező címe: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Szervező tel.: +36 88 426 081
Szervező E-mail: info@ldm.hu
Szervező Weboldal: http://laczkodezsomuzeum.hu/
Érdeklődési kör