Programok

Mozaik Múzeumtúra a Művészetek Házában


Mozaik Múzeumtúra a Művészetek Házában (2017.05.26 08:00 - 22:00)

Utolsó, 6. állomásához érkezik a Mozaik Múzeumtúra tavaszi Roadshow-ja május 26-án, Veszprémben! Bővebben Rövidebben

A királynék városában egész nap sokszínű programokkal várják az érdeklődőket a helyi múzeumok: lesznek rendhagyó tárlatvezetések az emlékévek kapcsán, várostörténeti séta, és Szűcsinger piknikkoncert is, a családokat pedig egész délután népi játék udvarral, s művészeti foglalkozásokkal várják a résztvevő intézmények.

A délelőtt folyamán iskolás csoportok vehetik birtokba a múzeumokat: a fiatal múzeumbarátok a Laczkó Dezső Múzeumba, a galériákat: a Művészetek Házába, s a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjteménybe látogatnak el, ahol interaktív tárlatvezetéseken, múzeumpedagógiai foglakozásokon vehetnek részt.

 

Érdemes lesz ellátogatni délután folyamán is a Művészetek Házába, ugyanis szintén díjmentes tárlatvezetésekkel készülnek a látogatók számára.

14 órától az érdeklődők kettős tárlatvezetésen vehetnek részt a FénySzínForma állandó kiállításban valamint a Színkontraszt - Dorothee Joachim és Gál András közös tárlatában (Modern Képtár - Vass László Gyűjtemény).
Tárlatvezető: GÁL ANDRÁS festőművész

15 órakor Ughy István Aranykor kiállításán kalauzolnak a Művészetek Háza munkatársai: a látogatók megismerkedhetnek a figuratív festő mélyen expresszív szemléletmódjával és ecsetkezelésével (Csikász Galéria)
Tárlatvezető: UGHY ISTVÁN festőművész

16 órától is érdekes programon lehet részt venni a Művészetek Házában: a Munkácsy Mihály- és Prima Primissima-díjas festőművész, Vojnich Erzsébet Párbaj című kiállításán lesz tárlatvezetés (Dubniczay-palota / Várgaléria).
Tárlatot vezet: SÓS GERGŐ a Művészetek Háza munkatársa

A programokra ingyenes a belépés!

Cím: Veszprém, Vár u. 17.
Esemény időpontja:2017.05.26 08:00 - 22:00
Szervező neve: Művészetek Háza Veszprém
Szervező címe: 8200 Veszprém, Vár u. 17.
Szervező tel.: +36 88 425 204
Szervező E-mail: nemethorsolya@arthouseweb.hu
Szervező Weboldal: http://www.arthouseweb.hu
Érdeklődési kör