Programok

Mozaik Múzeumtúra Roadshow 2017 – Veszprém


Mozaik Múzeumtúra Roadshow Veszprém (2017.05.26 08:00 - 22:00)

A Laczkó Dezső Múzeum 2017. május 26-án, pénteken 8 és 22 óra között első alkalommal rendezi meg a Mozaik Múzeumtúra Roadshow országos rendezvénysorozat helyi programjait. Bővebben Rövidebben

Az egész napos, minden korosztálynak szóló, ingyenes múzeumpedagógiai programok, tárlatvezetések, séták, és piknikkoncert a Laczkó Dezső Múzeum, a Művészetek Háza Veszprém és a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény közös szervezésében valósulnak meg.

A délelőtt során az Iskolás Nyílt Nap keretében a három intézményben, ingyenes programok várják a veszprémi általános és középiskolás csoportokat. Az Iskolás nyílt nap során 3 intézmény, 7 helyszínen fogad gyermekeket és vezet be a múzeumok világába! Előzetes bejelentkezéshez kötött, zártkörű program.

A délután során az ingyenes tárlatvezetéseké a főszerep. A Laczkó Dezső Múzeum aktuális időszaki kiállításaiban a kurátorok és fiatal veszprémi színjátszók (Veszprémi Egyetemi Színpad, Alig Színpad) várják az érdeklődőket. A Művészetek Háza Veszprém 14-17 óráig, óránként induló vezetések során kalauzolja az érdeklődőket a Modern Képtár – Vass Gyűjtemény, a Csikász Galéria és a Dubniczay-palota/Várgaléria új kiállításain. 16 órától a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény a Kiegyezés és koronázás – 1867 című kiállításban kedvezményes tárlatvezetéssel várja a látogatókat az Érseki Palotában.

A Bakonyi Ház szomszédságában 14 órától Népi Játék Udvarral és Gombrich Mester Művészeti Tanodájának művészeti foglalkozásaival várják a családokat, gyermekeket!

17 órától ingyenes városi kultúrtörténeti sétára várják a veszprémieket! Vezetőik segítségével olyan titkokat és érdekességeket is megtudhatnak, mint az ágyúgolyók rejtélye, latin feliratok valódi jelentése, bepillanthatunk fülkeszobrok háta mögé, titkos helyeket fedezhetünk fel, épületdíszítmények ikonográfiáját fejthetjük meg dr. Simon Katalin, dr. Herth Viktória, Hasprai Katinka vezetésével.

Az nap zárásaként 20 órától, a múzeumépület mellett az Erzsébet sétányon Szálinger Balázs és Szűcs Krisztián zenés verses, verses zenés piknikkoncertjére várunk Mindenkit!

Szűcsinger koncertre várják az alternatív zene, a kortárs magyar költészet, az ikonikus zenék és a társművészetek kedvelőit! Takarókkal, lampionokkal, szomjoltó nedűkkel, és édes-sós finomságokkal várják a Mozaik Múzeumtúra Roadshow-n résztvevőket!

Cím: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Esemény időpontja:2017.05.26 08:00 - 22:00
Szervező neve: Laczkó Dezső Múzeum
Szervező címe: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Szervező tel.: +36 88 426 081
Szervező E-mail: info@ldm.hu
Szervező Weboldal: http://laczkodezsomuzeum.hu/
Érdeklődési kör