Aktualitások

Mozgalmas, eseményekkel teli hetek várnak a veszprémi Kabóca Bábszínházra.


Mozgalmas hetek várnak a veszprémi Kabóca Bábszínházra

Január elején nyílt meg Pécsett, a Zsolnay negyedben működő Bóbita Bábszínházban A Kabóca színei című kiállítás, amelyen a veszprémi teátrum az elmúlt években bemutatott előadásainak díszleteit, jelmezeit, bábjait állította ki. Bővebben Rövidebben

Hagyományosan a Kabócák is készülnek a Magyar Kultúra Napjának megünneplésére. Január 22-én délután a Simonyi Általános Iskolában 13 órakor és a Rózsa Úti Általános Iskolában 14 órakor adnak elő verses-zenés összeállítást, amelynek gerincét Weöres Sándor művek alkotják.

A nemzetközi Small Size Days alkalmából Budapesten a Napra nap című babaszínházi előadással vendégszerepel a Kolibri Színházban, de ugyanezen program keretében január 31-én és február 1-jén FEKETE-FEHÉR címmel interaktív kiállítás és játszóház lesz a veszprémi Hangvillában a legkisebbeknek, ahol izgalmas vizuális élmények, és számos játék várja a családokat.

Február 1-jén A királykisasszony, akinek nem volt birodalma címmel új előadást mutatnak be Tengely Gábor (Blattner Géza díjas) rendezésében; címszerepben Mákszem Lenke színésznő látható.

Az előadások sikerét is bizonyítja, hogy januárban két kerek jubileumot is ünnepelnek: a Holle anyó novemberi bemutatója óta 30. alkalommal viszik színre a klasszikus mesét, míg Budapesten kerül sor a Napra nap 60. előadására.

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
Érdeklődési kör