Aktualitások

Nyári zsongás Veszprémben


Nyári zsongás Veszprémben

Végre itt a nyár! Veszprémet ebben az évszakban érdemes igazán meglátogatni, hiszen a városban és a Balaton-parton nyaralók könnyen megtalálhatják a számukra izgalmas rendezvényt a gyerekprogramtól az utcazenén át a sportrendezvényekig. Nézzük tehát a kínálatot! Bővebben Rövidebben

Új időszaki kiállítást tekinthetnek meg a Laczkó Dezső Múzeumban. A Megmentett Örökség – Kincsek Európa szívéből című kiállítás a régészet kedvelőinek kedveskedik, legfontosabb célja, hogy bemutassa, az elmúlt másfél évtized folyamán a nagyberuházásokhoz kötődő feltárások milyen mértékben gazdagították a magyarországi régészeti örökségről alkotott képünket.

A hajdani zene rajongóit a Jezsuita templomban várják a Régi Zene koncertsorozat keretén belül. Az augusztus folyamán megrendezésre kerülő koncerteket igazán hangulatos környezetben hallgatják meg az érdeklődők.

Ha spirituális élményre vágynak, Varga Erzsébet festőművész, Jézusom előtted leborulok című kiállítását ajánljuk figyelmébe, melyet a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban tekinthet meg.

Ha sportprogramokról van szó, Veszprém akkor is ideális úti cél, főként augusztusban, amikor Cell Cup 2014 Nemzetközi Kézilabda Fesztivál résztvevői érkeznek a királynék városába. A fesztiválnak több éves hagyománya van, ebben az időszakban a külföldről érkező és magyarországi csapatok teszik Veszprémet „kézilabdavárossá".

Zenei csemegének ígérkezik a Mendelssohn Kamarazenekar vonósnégyesének koncertje az Érseki Palota dísztermében.

Kicsiknek és nagyoknak is jó szórakozást ígér augusztus 30-án a Családi Nap a Veszprém völgyben. Játszóház és népi játékok várják a kisebbeket, a nagyobbakat pedig a fellépők szórakoztatják a délután folyamán.

A Veszprémi Állatkert minden évszakban más-más, mindig élettel teli arcát mutatja. Jelenleg körülbelül 150 faj 600 egyede látható az állatkertben. Az alsó, Fejes-völgyi területen található Kölyökdzsungel játszóház és terrárium egész évben fedett helyen várja a gyerekeket. Kiemelkedő látványosság Gulya-dombon kialakított, kilátóponttal is rendelkező afrikai szavannakifutó, a Csimpánzvilág és az Afrika-ház, ahol a március elején született kiszsiráfot, Zurit is meglátogathatjuk.

www.veszpremzoo.hu

Találja meg kedvenc nyári programját 2014-ben is a királynék városában!

Érdeklődési kör