Aktualitások

Nyilvánosságra hozták az idei VeszprémFest fellépőit!


VESZPRÉMFEST 2017

Bemutatták az idei VeszprémFest fellépőinek névsorát. Az idén 14. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény új szabadtéri helyszínre, a Historia Kertbe költözik. Bővebben Rövidebben

- Mindannyian tudjuk, mit jelent a VeszprémFest nekünk, veszprémieknek - fogalmazott a hétfői sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester. Elmondta: Veszprém pályázika 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre, amit a VeszprémFest évtizedes hagyománya is erősít. A fesztivál nem importcikk, hanem helyi termék: Mészáros Zoltán álma mára az európai zenei paletta egyik fontos eseményévé nőtte ki magát. A mi álmunk most az, hogy '23-ban egész Európa egész évben ránk figyeljen - tette hozzá a polgármester.

A programot Mészáros Zoltán fesztiváligazgató ismertette. Elmondta azt is, hogy az érseki palota jelentős felújítás előtt áll, ami júniusban kezdődik - emiatt pedig új szabadtéri helyszín után kellett néznie a fesztiválnak. A Historia kertben két évvel ezelőtt már rendeztek koncerteket a fesztivál kísérőprogramjaként, így a szervezőknek már van tapasztalata a rendezvénytérrel kapcsolatban. 718 fős tribünt építenek a kertben, és biztosítanak állóhelyeket is a színpad előtti küzdőtéren.

Július 12-én, szerdán ismét Veszprémbe érkezik Richard Bona a Mandekan Cubano nevű projektjével. 

Július 13-án, csütörtökön Heather Small, az M People egykori énekesnője lép a Historia kert színpadára.

Július 14-én, pénteken a Veszprém Arénában Tom Jones koncertjét élvezhetjük.

A július 15-én, szombaton a Veszprém Arénában Prince egykori kísérőzenekara, a The New Power Generation ad koncertet.
A Historia kertbe 7900, az Arénába 9900 forinttól vásárolhatók jegyek.

A VeszprémFest hagyományos kísérőrendezvényét, a Rozé Rizling Jazz napokat idén július 7-16. között rendezik meg az Óváros téren, aminek díszvendége idén a móri borvidék lesz.

Forrás: vehir.hu

Érdeklődési kör