Programok

Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak a Művészetek Háza Veszprém olvasólámpa című rendhagyó irodalmi programsorozatára 2017. derember 7., csütörtökön 17 órára a Művészetek Háza Veszprém / DUBNICZAY-PALOTÁBA.

A program vendége:
Cserna-Szabó András Író

Beszélgetőtárs: 
Király Levente
Költő, szerkesztő, Magvető Kiadó
 

A Művészetek Háza Veszprém immár harmadik évadját rendezi meg az Olvasólámpa irodalmi programsorozatnak.
Olvasólámpa sorozatunkban közvetlenül magának az irodalmi műnek jut a főszerep. Ez már magában is kuriózum, minthogy a lehető legkevesebb dialógus, beszélgetés jellemezni a programokat. A meghívott szerző a közönséggel abban az értelemben kerül kapcsolatba, hogy művét, műveit, művének egyes részleteit maga a szerző olvassa fel. Az irodalmi rendezvényen ekként közvetlenül maga a mű hathat!

Kiinduló pontjuk az, hogy a szerző tudhat legtöbbet az adott versről, kisprózáról, regényről, ezért a közönség megértését éppen azzal segíti, ahogyan felolvassa a szöveget, értelmezőn hangsúlyoz, tart szünetet, alkalmazza a dinamikai elemeket.

Tapasztalatunk, hogy folyamatos felolvasással – még a legjobb dramatikai felépítéssel sem – sem lehet a hallgatóság figyelmét megtartani, ezért nyilván rövidke beszélgetésekkel, vetítésekkel, zenével lazítjuk ugyan az adott programot, mégis az esemény időtartamának legalább nyolcvan százalékát a mű szerző által közvetített befogadása tölti ki.

A programsorozat támogatója a Nemzeti Kulturális Alap

info: +36 88 425 204; arthouse@arthouseweb.hu

Esemény időpontja:2017.12.07 17:00 - 19:00
Szervező neve: Művészetek Háza Veszprém
Szervező címe: 8200 Veszprém, Vár u. 17.
Szervező tel.: +36 88 425 204
Szervező E-mail: arthouse@arthouseweb.hu
Szervező Weboldal: http://www.arthouseweb.hu
Érdeklődési kör