Aktualitások

Őszi programkavalkád Veszprémben


ŐSZI PROGRAMKAVALKÁD VESZPRÉMBEN

Itt van az ősz, itt van újra... A nyárnak ugyan lassan vége, de ez nem jelenti azt, hogy ne találhatna kedvére való szórakozást városunkban! Ha nem tudja miből választhat, nézze meg alábbi programajánlatunkat! Bővebben Rövidebben

 • Szeptember 30. 11.00 - 13.00 INGYENES
 • Október 21. 15.00 - 17.00 - részletek hamarosan!
 • November 12.10.30 - 12.30- részletek hamarosan!

 

Ars Sacra Fesztivál

Az Ars Sacra Fesztivál a 2007-es nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcse. Célja a remény jeleinek felmutatása a kultúrában, a művészet különböző műfajain nemzeti kultúránk meghatározó értékein keresztül.


XIV. Mesefesztivál

Tovább is van, mondjam még? - és ez nem mese: a Kabóca Bábszínház 2017. szeptember 22-24. között „csinálja a fesztivált" – a Mesefesztivált!


Szent Mihály-napi Búcsú és Vásár

A hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül a Szent Mihály napjához kapcsolódó népművészeti és kézműves kirakodóvásár 2017. szeptember 30-án és október 1-én! A helyszín a Veszprémi Vár!


Múzeumok Őszi Fesztiválja

A szeptember 25. és november 11. között megrendezésre kerülő rendezvénysorozathoz a Laczkó Dezső Múzeum és a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény csatlakozott.

 

Veszprém Aréna:

Robin hood

A Robin Hood musical 2017. október 13-án Veszprémben lesz látható a Veszprém Arénában.


Hegedűs a háztetőn

Október 21-én a Veszprém Arénába érkezik minden idők egyik legismertebb musicalje, Alföldi Róbert rendezésében.


Jézus Krisztus szupersztár

Magyarországon 1972 óta látható volt már az előadás. A Madách Színház 2010-ben mutatta be először olyan sztárok főszereplésével, mint Sasvári Sándor, Feke Pál, Csengeri Attila, Polyák Lilla, Gallusz Niki, Csonka András, Nagy Sándor, Tóth Attila és még sokan mások.


Kárpátia koncert

2017. október 14-én Kárpátia koncert a Veszprém Arénában.


Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér:

A Zene Világnapja

2017. október 3-án 19 órakor a Győri Filharmonikus Zenekar koncertet ad a Hangvillában.


Rock-Kanok buli a Hangvillában!

Fergeteges Beat koncert a Rock-Kanok részvételével a Historia Hangvilla Kávézóban. A Rock-Kanok együttes gazdag repertoárjából idézi fel a beat korszak legszebb örökzöld dalait, garantálva minden korosztály számára az önfeledt szórakozás és táncolás lehetőségét.


Reformáció 500

Ünnepi oratórium est a reformáció 500. évfordulója tiszteletére. 


Pannónia Citerazenekar 35. éves születésnapi koncert

Nem mindennapi zenei csemegét kínál Önöknek az idén 35. éves születésnapját ünneplő Pannónia Citerazenekar. Az együttes egyszerre nyújt kulturális élményt és szórakoztató kikapcsolódást a közönség számára. 


Élő kávéházi zene a Swing-Swing együttessel!

Veszprém zenei életének immár 20 éve aktív szereplője a Swing-swing együttes, amely - ahogy neve is mutatja - a klasszikus tánczenei gyökerekhez nyúlt vissza repertoárja kiválasztásakor.


Ferenczi György és az első Pesti Rackák

A Rackajam együttes műsorában összeolvad a magyar kultúra, és a rock'n'roll forradalom szeretete. Így fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz verseivel, illetve Hendrix zenéjével.


Honeybeast - SYMPHONEY turné 2017

A Honeybeast a tavalyi nagy sikerű Erkel Színházban tartott Symphoney koncertjével országos turnéra indul idén, az őszi-téli koncertszezonban, amely 7 nagyvárost érint és 2018 februárjában ér utolsó állomásához.


Filharmónia Hangvilla bérlet - Alba Regia Szimfonikus Zenekar

A Filharmónia Magyarország 2017/2018-as Hangvilla bérletének első hangversenye.


DJ Bootsie - Electroacoustic BeatPiknik

Az izgalmas program olyan vendégzenészek kíséretében szólal majd meg, akik hangszerükkel a Bootsie-féle elektronikus világ szintézisére képesek.


Hiperkarma Akusztik Koncert

A Hiperkarma akusztikus koncertjén dalaik vonósokkal, fúvósokkal és vokalistákkal kiegészülve, teljesen új hangzással szólalnak meg. 


Pannon Egyetem:

Zenei csemegék a Pannon Egyetemen

Szeretettel várja Önt és kedves ismerőseit a Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportja 2017. szeptember 26-án 19 órára a Pannon Egyetem E épület Kamaratermébe Földesi László HOBO műsorára.


Eötvös Károly Megyei Könyvtár:

Zenei Klub a könyvtárban

A szeptemberi Zenei Klubban a magyar jazztörténelem egyik legnagyobb alakjára, a gitár- és hegedűművész, csellista, dobos, nagybőgős multiinstrumentalista Bacsik Elekre emlékeznek.


Veszprémi Evangélikus templom:

Reformáció 500 - jubileumi hangverseny

Az Orlando és a Schola Regina kamarakórusok hangversenye a Veszprémi Evangélikus templomban.


Agóra Veszprém:

A Füred Dixieland Band koncertje

Vendégművész: Falusi Mariann

A Pannon Várszínház műsora

 • 2017. szeptember 30. - Mágnás Miska - Premier bérlet - 19.00 (Hangvilla, Veszprém)
 • 2017. október 01. - Mágnás Miska -Vörösmarty bérlet - 17.00 (Hangvilla, Veszprém)
 • 2017. október 02. - Mágnás Miska - Arany bérlet - 19.00 (Hangvilla, Veszprém)
 • 2017. október 06. - Mágnás Miska -Páger bérlet - 19.00 (Hangvilla, Veszprém)
 • 2017. október 07. - A Pál utcai fiúk - 17.00 (Hangvilla, Veszprém)
 • 2017. október 15. - Csányi Sándor Önálló estje - 19.00 (Hangvilla, Veszprém)
 • 2017. október 18. - Mágnás Miska -Tolnay bérlet - 19.00 (Hangvilla, Veszprém)
 • 2017. október 20. - Mágnás Miska -Darvas bérlet - 19.00 (Hangvilla, Veszprém)

A Petőfi Színház műsora

2017. szeptember 29-én pénteken 19 órától a Bob herceg című operett bemutatójára kerül sor, 2017. október 8-án vasárnap 18 órától A király beszéde című színművet játsszák bérletszünetben, 2017. október 15-én vasárnap 15 órától a Noir Színház Hamupipőke című előadását tekinthetik meg a Veszprémi Petőfi Színházban.

Huszka - Bakonyi - Martos: Bob herceg (operett)

Rendező: Bozsó József

Főbb szerepekben Kállay Bori, és Dósa Mátyás látható

Leírás

„Londonban, hej, van számos utca…” – és ezeket az utcákat járja éjjelente álruhában, mandolinját pengetve György herceg, az angol trón várományosa. Szerelme a szegény, de annál gyönyörűbb Annie és az utca népe csak Bobnak szólítja. Az anyakirálynő már kiszemelte György számára a leendő arát az udvarban – Annie kezére pedig a bugyuta borbély ácsingózik. „Te más világban, én más világban” – szárnyal a szomorú dallam Huszka Jenő operettjében, s mire a függöny legördül, kiderül: legyőzi-e a rangkülönbséget a „minden akadályt legyőző szerelem”? Huszka Jenő operettjének a különlegessége, hogy az első magyar nyelven írt operett volt: 1902 december 20-án mutatták be a Népszínházban. Innen eredeztethetjük a magyar operett játszást, hiszen a Bob herceg hatalmas sikeréből nőtt ki a magyar operett máig tartó világsikere. A veszprémi előadásban visszanyúlnak a gyökerekhez: Bakonyi Károly eredeti szövegkönyvét használták, félretéve a sok átiratot, mai színpadra alkalmazták, de érthetően megtartva a múlt század elejei nyelvezetet és hangulatot.


A tavalyi évadban bemutatott David Seidler A király beszéde című színművét a nagy sikerre való tekintettel újra műsorra tűzi a színház. Főbb szerepekben Csankó Zoltán, és Kőrösi Csaba látható.


Noir Színház Hamupipőke meséje a nagy klasszikusok közé tartozik, amelyben megtörténik a csoda, és a főhős a reménytelen körülmények ellenére mégis meglelheti a boldogságot. A Charles Perrault írása alapján készült előadás, minden percében lebilincselő mesejáték. Már öt éves kortól ajánljuk, de az egyfelvonásos 65 perces produkció a család felnőtt tagjainak is kellemes kikapcsolódást ígér. Aki megnézi az előadást, nagyon erős vizuális élménnyel gazdagodik. A látványos díszletek, színpompás jelmezek, a varázsütésre megváltozó helyszínek a gyerekekéhez nagyon közel álló mesevilágot teremtenek a színpadon.


A veszprémi Petőfi Színház októberben is színvonalas előadásokkal várja a látogatókat! Tekintse meg az aktuális programkínálatot! 


A Kabóca Bábszínház műsora

A Kabóca Bábszínházban szeptemberben és októberben is sok érdekes darabbal és előadással várja a kicsiket és a még kisebbeket.

Szent Gellért ünnep

Szeretettel várják Szent Gellértnek, a katolikus iskolák védőszentjének ünnepére Veszprémbe, a Szent Mihály Bazilikába 2017. szeptember 25-én 15 órakor.


Szent Mihály ünnepét megelőző lelki készület

Szent Mihály ünnepét megelőző lelki készület Veszprémben 2017. szeptember 20-29. között.


„Nagyszülői hagyaték” - kiállításmegnyitó a Szaléziánumban

„Nagyszülői hagyaték” címmel nyílik kiállítás szeptember 23-án, délután 16 órakor a Szaléziánumban.

 

Historia Borkörút

A nagy sikerre való tekintettel ismét sétáló borkóstoló este a Historia Hangvilla szervezésében!


Steakhouse Hét a Betekintsben

Újra steak hét a Betekintsben, avagy kulináris utazás a filet mignon-tól a ribeye-on át a porterhouse-ig.


IV. Bakony Expo

A „…természet íze – a vidék portékája” szlogennel 2017-ben negyedik alkalommal kerül megrendezésre november 10-12 között a Bakony Expo, a bakonyi ízek vására, mely ismét 3 napon keresztül várja az érdeklődőket Veszprémben, a Veszprém Arénában.

 

Művészetek Háza Veszprém:

Feledy Gyula Zoltán Reflexió                            

A Művészetek Háza Veszprém szeretettel várja Önt a Dubniczay-palota /Várgalériába (Veszprém, Vár utca 29.) Feledy Gyula Zoltán Reflexió című kiállításának megtekintésére.


Olvasólámpa

A sorozatban közvetlenül magának az irodalmi műnek jut a főszerep alkalomról alkalomra. Ez már magában is kuriózum, mivel a lehető legkevesebb dialógus, beszélgetés jellemzi a programokat.


Matéria Művészeti Társaság kiállítása Konstellációk címmel

Csikász Galéria

2006-ban, négy képzőművész fejében fogant meg a Matéria Művészeti Társaság alapításának gondolata, azóta a csoport több fővel bővült. Ami összeköti alkotói identitásukat: mindannyian az anyagközpontú felfogást képviselik művészetükben. Gondolataik kifejezésére az anyag, a matéria segítségével találják meg a formát. Úgy nyúlnak a matériához, az anyaghoz, hogy a táblaképből, a síkból kilépnek vele.
A Csikász Galéria termeiben most megrendezésre kerülő kiállítás alkalom arra, hogy a Matéria Társaság tizennégy alkotója Veszprémben is bemutatkozzon. A kiállító művészek: Baksai József, Bátai Sándor, Birkás István, Budaházi Tibor, Dréher János, Gáll Ádám, Haraszty István, Hérics Nándor, Mazalin Natália, M. Novák András, Serényi H. Zsigmond, Székács Zoltán, Tölg-Molnár Zoltán, Záborszky Gábor.


Erdélyi Gábor Tér fokán 2.0 című kiállítás

Modern Képtár Vass László Gyűjtemény galériája
E kiállítás 1.0 verziója 2011-ben volt látható a Raiffeisen Galériában. Mégsem mondhatjuk el hogy a mostani tárlat a 2011-esnek az adott térbe történő adaptációja lenne. Inkább egy kísérlet, hogy a régebbi és a most születő művei miként beszélgetnek egymással, kérdeznek és felelnek egymásnak, a megszokott műtermi falakon kívül is.


Gerhes Gábor A négy elem című kiállítása

Veszprém Város Önkormányzata és a Művészetek Háza Veszprém tisztelettel meghívja Önt Gerhes Gábor képzőművész, A Négy Elem című kiállítására.


Maurer Dóra  A megfigyelés tárgya című kiállítás

A veszprémi Modern Képtár - Vass László Gyűjteményének (Veszprém, Vár u. 3-7.) galériájában Maurer Dóra "A megfigyelés tárgya" című kiállítása tekinthető meg.


Bernát András  A táj konfigurációja

Veszprém Város Önkormányzata és a Művészetek Háza Veszprém tisztelettel meghívja Önt a Dubniczay-palota Moholy-Nagy-termébe Bernát András képzőművész A táj konfigurációja című kiállításának megtekintésére.


Eötvös Károly Megyei Könyvtár:

Dr. Kollányi András: Aphrodité gyermekei című kiállítás

A tárlat megtekinthető szeptember hónapban a könyvtár nyitvatartási idejében.


Villanatok - Godzsa Z. Zoárd fotókiállítása

Szeretettel várják az érdeklődőket az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Március 15. úti Könyvtárába.


Pannon Egyetem:

Tibet, a tiltott ország

Sari Ruth egy lélegzetelállítóan szép Tibetet tár elénk a Folyosógalérián látható, kiemelkedően magas színvonalú fényképes úti beszámolóján keresztül.


Agóra Veszprém:

„Körbe festett színek, fények" - N. László Gizella mandala-kiállítása

Az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ szeretettel meghívja Önt és kedves családját N. László Gizella Körbe festett színek, fények című mandala kiállítására


Laczkó Dezső Múzeum:

Bolygón innen, Földön túl - A kis herceg

A Lazckó Dezső Múzeum tisztelettel meghívja Önt a Móra Ferenc Múzeum Bolygón innen, Földön túl - A kis herceg című vendégkiállításának ünnepélyes megnyitójára 2017. szeptember 29-én, pénteken 17:30 órakor a Laczkó Dezső Múzeumba. 


Kincsek „Szent Gellért sziklája” mellől - Ásatások Bakonybél korai története nyomában

A Laczkó Dezső Múzeum új időszaki kamarakiállítást nyitott a Szent Mauríciusz Monostor jövőre esedékes millenniumi évéhez kapcsolódó régészeti feltárás kincseiből. 


Szent László emlékzetete

A tárlat Szent László király életét, alakját és tiszteletét mutatja be, koronázásának 940. évfordulója, valamint szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából. 


Szaktárlatvezetés a Szent László Emlékezete című kiállításban

Szaktárlatvezetés a Szent László Emlékezete című kiállításban Fogl Krisztián Sándor történésszel 2017. október 24-én, kedden 16:30 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.


Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény

Kiegyezés és koronázás

Kiegyezés és koronázás 1867 - 150 évvel ezelőtt koronázta Erzsébet királynét Ranolder János veszprémi püspök című kiállítás tekinthető meg a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjteményben.


Idvezlégy, kegyelmes Szent László király! című kiállítás

A Veszprémi Főegyházmegye és a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját a Szent Imre piarista és helyőrségi templomba az Idvezlégy, kegyelmes Szent László király! című kiállítás megtekintésére. 

 

Tematikus séták, rendezvények Veszprém érdekes, rejtélyes, titkos helyein, nem csak veszprémieknek!

 

Veszprémi Állatkert

Az Állatkert az év minden napján, szombaton, vasárnap és ünnepnapokon is nyitva tart! Így ősszel is várja a vállalkozó kedvű látogatókat, akiket nem tántorít el a hűvösebb idő sem.

Érdemes azonban az alábbiakat figyelembe venni, ha úgy döntünk, hogy ősszel is felkeressük az Állatkertet:

"Extrém időjárás esetén az Állatkert fenntartja a jogot, hogy ideiglenesen zárva tart. Kérjük, ezen esetekben látogatásuk előtt szíveskedjenek nyitva tartásunkról tájékozódni. Az Állatkertben élő állataink az évszaktól vagy időjárástól függően a külső vagy belső kifutójukban tartózkodhatnak. Az állatházak 20 perccel a pénztárzárást követően kerülnek zárásra. Hűvös, hideg, csapadékos időjárás esetén nem minden állatunk tekinthető meg. Megértésüket köszönjük."


A Városi Művelődési Központ programja

Szeptemberben is folytatódnak a VMK által szervezett programok, amelyekre szeretettel várják az érdeklődőket.


Japán Klub a könyvtárban

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt 2017. szeptember 28-án, csütörtökön 17 órára a könyvtár 3. emeleti Közösségi terébe.


A Francia Klub II. féléves programjai

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Francia filmklubjának 2017 II. féléves programjai.


Utalások - Múzeumpedagógiai foglalkozás

Szeretettel várják Önöket a Gerhes Gábor: A négy elem című kiállításhoz készült múzeumpedagógiai foglalkozásra a Művészetek Háza Veszprém/ Csikász Galériába.


Szentpétervári Balett Színház - A hattyúk tava

A Szentpétervári Balett Színház előadása október 27-én a Hangvillában.


Kodályról átfogóan

Kodály Zoltán születésének 135., és halálának 50. évfordulóját ünnepelve Varga Áron egyházzene szakos hallgató kíván átfogó képet adni a zeneszerző életéről és munkásságáról.


Halloween Party

Jelmezes buli Historia Hangvilla Kávézóban.


Az Éjfúria - két felvonásos táncelőadás

Életünk hétköznapjai tele vannak csodákkal, hihetetlen találkozásokkal, melyek egy életre meg tudnak változtatni minket. 


Verses Kalendárium

Felföldi Gábornak, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagjának műsora.


Mindentudó Ház - Emberősök-Ősemberek 

Első mozaikok az emberiség őstörténetéből.


A VMK szeptemberi Filmklubjának programjai

Szeptember 11-én indul a Filmklub. Ezúttal "Erős nők a filmvásznon" lesz a témájuk, ahol francia, izraeli és brit filmekkel várják az érdeklődőket.

Cím: Veszprém
Érdeklődési kör