Programok

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2016. július 11.


Rozé, Rizling és Jazz Napok 2016. július 11. (2016.07.11 18:30 - 23:45)

Hétfői fellépők: Németh Kyra Smallchestra, The Acoustic Loops, Soulbreakers Bővebben Rövidebben

18:30: Németh Kyra Smallchestra
A Németh Kyra Smallchestra egy szerencsésnek mondható találkozás eredményeként létrejött fiatal zenekar, bár a tagok meglehetősen rég óta és jól ismerik egymást mind zeneileg, mind emberi oldalról. Pallai Péterrel való véletlen találkozásuk estéjén, az akkor még csak duóként együtt zenélő fiatalok, Németh Kyra és Pingiczer Szilárd lelkesen fogadták Pallai úr meghívását a Budapest Jazz Club-ba egy koncert erejéig, a meghívástól számított 3 hónap alatt viszont bőgős nélkül próbáltak leendő koncertjükre. Süle Kornél dobossal rengeteg zenei közreműködés alapozta meg a célt, hogy ebben a formációban újra együtt dolgozzanak. Alkalmi zenésztársukkal, Oláh Péterrel, a Budapest Jazz Club-ban, a koncert előtt egy órával ismerkedtek meg és töltöttek a színpadon egy nagyon kellemes, zeneileg inspiráló estét. A zenekar végül mai formáját 2015 novemberében nyerte el, mikor is Nagy Ferenc beállt a bőgős posztra. Ebben a felállásban azóta megjárták a MÜPA Jazz Showcase és a Budapest Music Center színpadát, a Budapest Jazz Klubba pedig visszavárják a zenekart idén novemberben.  Jazz zenekaroknál szokás a zenekar vezető nevére keresztelni a band-et, így lett Németh Kyra Smallchestra , utalva a  quartettre és a bensőséges hangulatra, melyet teremteni kívánnak. Napjainkban zajlik a zenekar összeforrasztása, a repertoár és egyúttal az irányvonal harmonikus kiválasztása, és reményeink szerint ez az út lesz közös kalandjaink legszebbje! A műsor alapvetően egyfajta tisztelgés azok előtt a zeneszerzők és előadók előtt, akik olyan örökérvényű melódiákkal ajándékozták meg a hallgatókat, melyek minden korszakban tartalmat és élményt adnak a zenésznek, és a befogadó füleknek egyaránt.

20:30: The Acoustic Loops
Az Acoustic Loops zenekar 2011-ben alakult. Elsősorban popslágerek feldolgozásával szórakoztatjuk a közönséget, de egyre nagyobb részt foglalnak el a repertoárunkban a saját magunk által írt dalok. Ezek közül készült 2014 júniusában az első saját klippünk Baby címmel a Magneoton kiadó gondozásában. Háromtagú formációként jelenünk meg a közönségünk előtt, de gyakran színesítjük a fellépéseinket vendégművészek közreműködésével. Veszprémben a Rosé, Rizling és Jazz Napokon  Muck Évivel (basszusgitár) Koós-Hutás Áronnal (trombita) és Herold Petivel (szaxofon) kiegészült felállásunkat hallhatja a közönség. Számaikban nagy szerepet kap a loop pedál, ami azt is lehetővé teszi, hogy több szólamban szólaljon meg az ének és a beatbox. 


22:30: Soulbreakers

Tavaly ősszel jelentette meg BEAT UP ! című bemutatkozó albumát a SOULBREAKERS zenekar. A vad blues-rock találkozása a soul műfajából érkező fiatal tehetséggel,  PLESZKÁN ÉCSKÁVAL ( nem mellesleg  Pleszkán Frigyes Jazz zongorista lánya), új stílust eredményezett, ez ahogy ők definiálják a: „heavy-soul”.  Mindenkinek ajánljuk figyelmébe, aki érzékeny a hamisítatlan, rock’n’roll életérzésre és a dögös muzsikákra.

A zenekar tagjai:
Pleszkán Écska és Radovics László „Kyru” – ének
Ratkóczi Huba – basszusgitár
Péter Gábor – gitár
Mózes Zoltán – dobok

Cím: Veszprém, Óváros tér
E-mail: info@veszpremfest.hu
Telefonszám: +36 88 800 900
Honlap: http://www.veszpremfest.hu
Esemény időpontja:2016.07.11 18:30 - 23:45
Szervező neve: Veszprémi Ünnepi Játékok Kft.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 22.
Szervező tel.: +36 88 800 900
Szervező E-mail: info@veszpremfest.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszpremfest.hu
Érdeklődési kör