Programok

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2016. július 14.


Rozé, Rizling és Jazz Napok 2016. július 14. (2016.07.14 18:30 - 23:45)

Csütörtöki fellépők: Gyöngyhalász Latin Zenekar, Mrs Columbo, Heincz Gábor "Biga" és a Bigantic Bővebben Rövidebben

18.30: Gyöngyhalász Latin Zenekar

Az együttes tradicionális alapokra épülő latin zenét játszik akusztikus hangszerelésben. Repertoárjukon napfény-ízű dalok szerepelnek Közép- és Dél-Amerika szinte valamennyi országából, Kubából, Spanyolországból és a Kanári-szigetekről. Fellépéseiken sorra kerülnek a karibi világ kedvelt és ismert dalai, de egzotikus színfoltként játszanak „saját gyűjtéseket” is pl. a Kanári-szigetekről, Peruból vagy Bolíviából. Az autentikus előadásmód, a spanyol nyelvű ének, az eredeti hangszerek, a színes táncos viseletek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy egy napfényes egzotikus világba repítse a hallgatóságot. Akit mélyebben érdekel a téma, az látogasson el a Gyöngyhalász Latin Zenekar honlapjára, (www.gyongyhalasz.com) ahol megtalálhatják a zenekarvezető, Búzás Csaba tanulmányát, melyből sok érdekességet megtudhatnak a különböző latin-amerikai országok jellemző hangszereiről, zenéjéről. Az együttes idén 17 éves. Két évvel ezelőtt táncossal bővítették a produkciót, Niquita autentikus karibi, standard latin, spanyol és andoki táncokat mutat be.  Minden adott egy izgalmas, forró estéhez, pergő, latin ritmusokkal!

A zenekar tagjai:
 Búzás Csaba: ének, spanyolgitár, cuatro, szájharmonika és pánsíp
Buzás-Jáger Anikó: fuvola, quena, maracas, és tánc
Glück Balázs: timbales, djembé, és tánc
Nyakas Krisztián: nagybőgő
Rauscher Géza: spanyolgitár, tizenkét húros és elektromos gitár
Szakáll Béla: konga, cajón, kasztanyetta, pánsíp, quena és vokál
Németh Nikolett: spanyol, karibi, andoki és egyéb latin táncok

Közreműködő:
Marton Zoltán: trombita 

20.30: Mrs Columbo

A zenekar főhőse, Galambos Dorina, aki hihetetlenül sokoldalú és pozitív egyéniség, énekesnőként és dalszerzőként szívesen kalandozik különböző műfajok között. 2016-ban úgy döntött, hogy új alapokra helyezi 8 éve működő zenekarát. A nyitás a pop- és elektronikus zene irányába már 2015-ben elindult olyan, az Mr2 Petőfi Rádió által is játszott dalokkal, mint a Rainbow, és a Hunger, de azóta több magyar nyelvű saját szerzeménnyel is gazdagodott a repertoár.

Dorina mögött képzett, és felkészült zenészek garantálják a modern, szexi és lehengerlő megszólalást: Héjja Kati (billentyűs hangszerek), Heigl Laci (basszugitár, nagybőgő), Kovács Norbi (dobok).

Ezzel az új és haladó irányváltással nem titkolt céljuk, hogy minél szélesebb réteghez, és minél nagyobb színpadokra jussanak el.

22.30: Heincz Gábor "Biga" és a Bigantic

 

Cím: Veszprém, Óváros
E-mail: info@veszpremfest.hu
Telefonszám: +36 88 800 900
Honlap: http://www.veszpremfest.hu
Esemény időpontja:2016.07.14 18:30 - 23:45
Szervező neve: Veszprémi Ünnepi Játékok Kft.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 22.
Szervező tel.: +36 88 800 900
Szervező E-mail: info@veszpremfest.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszpremfest.hu
Érdeklődési kör