Programok

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2016. július 15.


Rozé, Rizling és Jazz Napok 2016. július 15. (2016.07.15 18:30 - 23:45)

Pénteki fellépők: Enyedi Sugárka Jazz Tett, Pesti Sikk, Váczi Eszter Quartet Bővebben Rövidebben

18.30: Enyedi Sugárka Jazz Tett

Enyedi  Sugárka a hazai kortárs jazz szcéna egyik legeredetibb énekes-dalszerzője.  A klasszikus hegedű tanulmányokat is végzett és harcművészetben is jártas énekesnő szívesen kísérletezik különböző égtájak ritmikai és dallamvilágával, spanyol nyelven szólaltatja meg saját szerzeményeit, melyek leginkább a jazz és világzene között foglalnak helyet.

Külföldön főként a ’Sun & Rain’ nemzetközi zenei projekt által, hazánkban a kitűnő kritikákat kapott impresszionista tengerparti hangulatú jazz albuma, a ’Las puertas abiertas’ (Kitárt kapuk) kapcsán ismerheti őt a nagyközönség. Jazz ének versenyek többszörös díjazottja, a Magyar Rádió Jazz ének versenyének Különdíjasa, ahol Al Jarreau volt a zsűri elnöke. Saját zenekarát 2010-ben alapította, emellett szövegíróként is aktív, több mint félszáz angol nyelvű dalszövege jelent meg különböző hazai nagylemezeken. Az Enyedi Sugárka Jazz Tett a Művészetek Palotájában 2015-ben már harmadszor lépett színpadra, és a világhírű független színház, a Maladype felkérésére a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is szerepelt. Sugárka a 37. Nemzetközi Prágai Jazz Fesztivál meghívására élvonalbeli nemzetközi jazz formációval adott telt házas koncertet, valamint rendszeres fellépője hazánk legnevesebb jazz klubjainak. Sugárka második lemezének felvételei 2016-ban készülnek. 

A zenekar tagjai:
Enyedi Sugárka – ének
Csicsák György Balázs – gitár
szájharmonika
Piri Béla - bőgő, basszusgitár
Laskay Péter - dobok, ütőhangszerek
Fekete István - trombita, szárnykürt

20.30: Pesti Sikk

Pest megér egy estet. Dalok a szerelemről, a barátságról, az elegáns pesti életről....

A divat változik, a stílus örök és mindenféle irányzaton átível. A felcsendülő dalok története ezer arcát mutatja a szövevényes női léleknek, a romantikus eszményű férfi és nő közötti kapcsolatnak, a fondorlatos, néha szelíd, néha buja női karakternek, a sikkes városi lét megidézésének. Kedvesen bohókás, könnyed, légies, a végtelenségig kalandos történeteket mesélünk el előadásunkban. Hanyag elegancia, bájos női líra, kortalan nívós zenei csemege….

A Pesti Sikk zenekar stílusa sikkes, elegáns néha extravagáns. Megvan a saját nyelvezete, újszerűen fogalmaz meg örök témákat emberi kapcsolatokról, az elegancia és a kor kifinomult, szenvedélyes módján. Mire számíthatunk az előadás során? Szerelemre, inspirációra, vidám társaságra, sikkes mulatságokra, színes és erős életigenlésre és sok-sok zenére, 21. századi köntösbe bújtatva.

A zenekar tagjai:
Kiss Kamilka (ének)
Lőrincz Ádám (zongora)
Molnár Péter (nagybőgő)
Csóka Péter (gitár)
Vas Gyuszi (dob)

A repertoárból:
Engem nem lehet elfelejteni
Nékem csak Budapest kell
Hamvadó cigarettavég
Kétszer kettő néha öt
Este fess a pesti nő
Hívj fel drágám
Pá kis aranyom
Tikk-Takk
Cupido

A Pesti Sikk „Vár a Balaton” című szerzeményével a 2015. évi Jazzy Dalversenyben a Jazzy rádió hallgatóinak szavazatai alapján, több mint 200 nevező közül a 2. helyezést érte el, valamint a „Legstílusosabb előadó” különdíját is magáénak tudhatja.

22.30: Váczi Eszter Quartet

Melankolikus, szomorú, fátyolos, merengő. Súlyos jelzők! Mégis mindig ezt kapjuk, amikor jellemezni kívánnak bennünket. A zene legyen olyan, amilyen mi magunk vagyunk. Akkor biztosan megérinti a hallgatót. 
2002-ben alakult a zenekar, mégis az első lemez csak 2009-ben jelent meg. Ennyi kellett ahhoz, hogy az együtt-játék során kiderüljön, milyen is a csapat saját hangja. A Vissza hozzád című album a Tom Tom Records gondozásában jelent meg, és 2010-re arany-, illetve platinalemez lett. Ez jazz zenekarokkal ritkán fordul elő. 2016-ig még két teljes lemezanyagot rögzítettünk. 2011-ben az Eszter kertje, 2014-ben a Belső tenger címűt. 2015-ben létrehoztunk egy különleges produkciót, mely mind a három lemezünket bemutatja, és a hallgató képet kaphat arról, hogy mi hogyan éljük meg a mindennapjainkat. A koncert címe: Ez vagyok én……

A zenekar tagjai:
Váczi Eszter – ének
Gátos Bálint – basszusgitár
Kaszás Péter – dobok
Schneider Zoltán – gitár
Gátos Iván - billentyűs hangszerek

Cím: Veszprém, Óváros tér
E-mail: info@veszpremfest.hu
Telefonszám: +36 88 800 900
Honlap: http://www.veszpremfest.hu
Esemény időpontja:2016.07.15 18:30 - 23:45
Szervező neve: Veszprémi Ünnepi Játékok Kft.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 22.
Szervező tel.: +36 88 800 900
Szervező E-mail: info@veszpremfest.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszpremfest.hu
Érdeklődési kör