Programok

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2016. július 16.


Rozé, Rizling és Jazz Napok 2016. július 16. (2016.07.16 18:30 - 23:45)

Szombati fellépők: Stummer Márton Jazz Quartet, Dina Sextet, Fábián Juli & Zoohacker Bővebben Rövidebben

18.30: Stummer Márton Jazz Quartet

A fiatal formáció elsősorban saját darabokat játszik, melyben főként a gitár és a trombita párbeszéde van előtérben. Stummer Márton kompozíciói a kortárs zenétől a jazzig terjednek. Művészi megfogalmazású sztenderd feldolgozások is szerepnek a repertoáron, melyek több európai versenyen is elismerést kaptak (European Guitar Award Dresden, Uppsala Guitar Festival ) 

A zenekar több tagja is aktív komolyzenei munkát folytat, mely a két műfaj átjárhatóságát bizonyítja.

A zenekar tagjai:

Sebestyén Patrik - Trombita
Sárközi Péter - basszusgitár
Tanyi Péter - dob
Stummer Márton - gitár

 

20.30: Dina Sextet

A Dina Jazz, egyedülálló formáció, számos izgalmas fűszerrel, mely amellett, hogy a leggyönyörűbb jazz dalokat a maguk mélységében, őszintén és természetes mutatja be, nem elhanyagolható az sem, hogy az improvizációk során is az alázatosság érezhető. A formáció a kritikusok által a világ legkimelkedőbb énekesnői közé sorolt Pandzarisz Dina, kinek mély és szívhezszóló éneke mellé olyan kiváló zenészek szegődtek a zenekar állandó tagjaiként, mint a hazai jazz mezőny egyik legkiemelkedőbb gitárművésze, Lamm David, a virtuóz és minden megmozdulásában eredeti Rozsnyói Péter zongorista, illetve a precíz, ám szevedélyes szaxofon játékáról híres Molnár Sándor. Koncertjeik során a legszebb szerelmes dalok csendülnek fel, valódi gyöngyszemek kerülnek felszínre a jazz világának mélységes óceánjából.

Pandzarisz Dina - ének
Lamm Dávid - gitár
Rozsnyói Péter - zongora
Molnár Sándor - szaxofon
Torma Rudolf - basszusgitár
Csízi László - dob

 

22.30: Fábián Juli & Zoohacker

A Fábián Juli & Zoohacker formációt 2011-ben alapította a két különböző műfajból érkező zenész: a korábban jazz-énekesnőként jegyzett Fábián Juli és a szárnyait elektronikus produkciókban bontogató billentyűs-producer Palásti Kovács Zoltán alias Zoohacker. A közös hang megtalálása azonban nem jelentett gondot: a friss szerzőpáros első saját szerzeményei már tartalmazták a stílusukat azóta is fémjelző stílusjegyeket.

A számok különlegességét az adja, hogy egyrészt a hagyományos zenei műfajok mellett szinte az összes modern irányzat teret kap bennük, másrészt a régebbi stílusjegyek újraértelmeződnek a mai modern felfogás és az elektronikus hangszerelés által – mindennek eredménye pedig igazi minőségi popzene.

A zenekar 2011-es debütálása óta folyamatosan jelen van a hazai rádiók és a MAHASZ slágerlistáin, játszott a legendás Stereo MC’s előzenekaraként, és a 2012-es hazai Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe is bekerült ‘Like a Child’ c. számával – ez a dal hozta el végül az országos ismertséget.

A zenekar tagjai:

Fábián Juli - ének 
Palásti Kovács Zoltán "Zoohacker" - billentyű
Udvarhelyi Gábor - gitár
Premecz Mátyás - billentyű
Gábor Andor - ütősök
Bata István - basszusgitár
Delov Jávor – dob

Cím: Veszprém, Óváros tér
E-mail: info@veszpremfest.hu
Telefonszám: +36 88 800 900
Honlap: http://www.veszpremfest.hu
Esemény időpontja:2016.07.16 18:30 - 23:45
Szervező neve: Veszprémi Ünnepi Játékok Kft.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 22.
Szervező tel.: +36 88 800 900
Szervező E-mail: info@veszpremfest.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszpremfest.hu
Érdeklődési kör