Programok

Rozé, Rizling és Jazz Napok 2016 - július 8.


Rozé, Rizling és Jazz Napok 2016. július 8. (2016.07.08 18:30 - 23:45)

Pénteki fellépők: Wetwood, Pribojszki Mátyás Band, Barabás Lőrinc Quartet Bővebben Rövidebben

18:30: Wetwood

A WetWood 2003-ban alakult. Kezdetben más eladók dalainak feldolgozásait játszotta, először csak szűkebb baráti körnek, majd a pozitív fogadtatás hatására nagyobb közönség előtt is, ekkor még trió felállásban. Először akusztikus műsora volt, majd az akusztikus gitárokat felváltották az elektromos hangszerek.

2011 tavaszán elkészülhetett saját dalokból álló első stúdióanyag, amely a NarRátor Records gondozásában jelent meg 'Duplavé' címmel A zenekar ezúttal sem hagyta magát műfaji korlátok közé szorítani, így zenei stílusa rendkívül szerteágazó; az albumon a ska-reggae-től a funky és rock zenéig szinte minden műfaj megtalálható.

Jelenleg második lemezén dolgozik a zenekar, melyen előtérbe kerülnek a funky és a modern fusion hangzás világok.

Tagok:

Ujvári Péter (Gitár)
Süle Kornél (Dob)
Zacsovics András (Basszusgitár)
Csonka Péter (Gitár/Ének)
Szalai Bence (Billentyű - alkalmi beugró)

20:30: Pribojszki Mátyás Band

Nemzetközileg is elismert, igazi blues-ikonok működnek közre a Pribojszki Mátyás Band ötödik, “My stories” című nagylemezén. A június 8-án megjelenő albumon Pribojszki bandájával játszik Charlie Musselwhite (USA), Bob Margolin (USA), Kid Andersen (USA), Andy J. Forest (USA), Bill Barrett (USA), Ryan Donohue (USA),  Little G. Weevil (USA/H), Ripoff Raskolnikov (A), Raphael Wressnig (A), Nemes Zoltán (H). 
A túlnyomó részt saját szerzeményeket tartalmazó album megjelenését nagyszabású lemezbemutató koncertsorozattal ünnepli meg a banda, ennek egyik állomása a Rozé, Rizling és Jazz Napok. 
Pribojszki Mátyás – az egyik legismertebb, európai szinten is jegyzett, hazai szájharmonikás, aki szólóban, különböző formációival, valamint zenekarával, a Pribojszki Mátyás Band-del már keresztül-kasul bejárta Európát. Több mint 30 országban koncertezett, itthon pedig alig akad olyan klub vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. Az elmúlt több mint tíz évben 4 nagylemezt és 1 dvd-t jelentetett meg a zenekar. A 2007-ben megjelent “How many more?” című nagylemezük aranylemez lett, valamint megkapták a Budapest Fringe Fesztivál “Különdíját” (2007), majd “Szakmai Díját” (2009). Számos sikeres itthoni és nemzetközi fellépés mellett 1997-ben Pribojszki Mátyás a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, ami nemzetközileg a legnagyobb elismerés a világ legjobbjaiból álló szakmai zsűritől, 2009. októberében pedig már ő volt az egyik meghívott zsűritag és fellépő művész a Trossingeni Szájharmonika Világbajnokságon. 2011. júliusában szintén a nemzetközi zsűri tagja és fellépője az észtországi Baltic-Nordic Szájharmonika Fesztiválnak. 
Little G. Weevil vendégeként Pribojszki Mátyás közel egy hónapos amerikai turnén is részt vett, ahol Atlantától, Lousianán és Memphisen keresztül Texason át Kansasig mintegy hét államban adtak felejthetetlen közös koncerteket, óriási sikerrel.

A zenekar tagjai:
Pribojszki Mátyás – ének, szájharmonika
Szász Ferenc – gitár
Molnár Dániel – dob
Csizmadia László - basszusgitár

22:30: Barabás Lőrinc Quartet

Barabás Lőrinc trombitás - zeneszerző nevével fémjelzett Quartetjét 2015-ben alapította meg. A Barabás Lőrinc Quartet pop-os jazz világa izgalmas instrumentális zene elektronikus fűszerezéssel. Groove-os ritmusok, lüktető basszusfutamok, a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a 70-es évek improvizatív jazzrock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenei irányt teremt.

A zenekar tagjai:
Barabás Lőrinc - trombita
Cséry Zoltán - billentyűk
Herr Attila - basszusgitár
Nagy Zsolt - dob

 

Cím: Veszprém, Óváros tér
E-mail: info@veszpremfest.hu
Telefonszám: +36 88 800 900
Honlap: http://www.veszpremfest.hu
Esemény időpontja:2016.07.08 18:30 - 23:45
Szervező neve: Veszprémi Ünnepi Játékok Kft.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 22.
Szervező tel.: +36 88 800 900
Szervező E-mail: info@veszpremfest.hu
Szervező Weboldal: http://www.veszpremfest.hu
Érdeklődési kör