Programok

Somnakaj gypsy musical a Hangvillában


ELMARAD! Somnakaj gypsy musical a Hangvillában (2016.10.22 20:00 - 22:00)

Betegség miatt elmarad a Somnakaj című előadás a Hangvillában október 22-én szombaton. A megvásárolt jegyeket november 17-ig lehet visszaváltani a Hangvilla jegypénztárában. Megértésüket köszönjük! Bővebben Rövidebben

Humoros-misztikus roma sorsjáték igazi sztárokkal: Kovács Antal, Falusi Mariann, Szakcsi Lakatos Béla, Oláh Gergő

Több ismert hazai művész és alkotó komoly előkészítő munkája nyomán megszületett az első roma sorsjáték, a Somnakaj. A történet bővelkedik humorban, misztikumban, de mégis reális képet fest a hazai cigányságról. Az előadás koncert és színház, tánc és irodalom, tradicionális képzőművészet, hagyományőrzés és modern formák találkozása. A produkció életre hívásánál a legfőbb törekvések voltak a roma kultúra bemutatása, mint a nemzeti és az európai kultúra része, és a pozitív szemléletváltás beindítása a társadalomban. Ez a darab a roma kultúrát nem csupán önmagában, elszigetelt valóságában mutatja be, de az ősi tradíciókat tükröző dalok mellett megjelennek a XXI. század hatásait is magukban foglaló új alkotó formációk, stílusbeli újítások, átdolgozások.

A darabban egy fiatal roma lány, Somnakaj meséli el saját történetét, egy kalandos utazást, amelynek állomásai a darabban megelevenednek. Az előadásban koncertszerűen megszólaló dalok ilyen köntösben még soha, sehol nem hangoztak el. Többek között autentikus roma népdalok a maguk tradicionális formájában, ezen dalok modern átiratai, Szakcsi Lakatos Béla roma jazz dala, és rap betétek kaptak helyet a műsorban, amelyet Mészöly Gábor azonos című drámája nyomán Müller Péter Sziámi írta színpadra. Szirtes Edina Mókus és Kovács Antal hangszerelésében újraértelmezheti a közönség mindazt, amit a cigány zenéről tudni vélt.

A színes zenei crossover jól tükrözi azt az összefogást, amely a résztvevők tekintetében is, eddig soha nem látott módon valósul meg a színpadon. A szereplők között megtalálhatjuk Falusi Mariannt, Oláh Gergőt, vagy akár a Duna Művészegyüttes tagjait is, s miközben pörögnek az események, a hosszú út végén hazaérkezünk Somnakajjal, és mindenkihez elér az a világos és egyszerű üzenetet, hogy mind emberek vagyunk, cigányok és nem cigányok, ugyanúgy sírunk, ugyanúgy nevetünk.

Kitörő érzelmi gazdagság, vérbő temperamentum jellemzi. A nézők hol sírnak, hol nevetnek. A cigány emberekre illetve a roma kultúrára jellemző hullámzó érzelmi állapot nem tud nem hatni a hallgatóságra. És ha érzelmileg hatni tud, már sokat elért. Elérte, hogy mosolyogva, érzelmekkel telítődve esetleg másképpen lássuk mindazokat, akik mellettünk élnek a mindennapokban. 

Jegyek már kaphatók 3100/ 3600/ 4200 Ft-os áron irodánkban és a jegy.hu hálózatában!

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
E-mail: somnakaj@somnakaj.com
Telefonszám: +36 70 771 1495
Honlap: http://somnakaj.hu/
Esemény időpontja:2016.10.22 20:00 - 22:00
Szervező neve: Örömtánc Örömzene Kft.
Szervező címe: 1027 Budapest, Kapás utca 31.
Érdeklődési kör