Programok

Turisztikai Szezonnyitó 2016


TURISZTIKAI SZEZONNYITÓ 2016 (2016.04.24.)

A Turisztikai Szezonnyitó ingyenes programjai harmadik alkalommal várják a turistákat és a helyi lakosokat a Veszprém Agóra Városi Művelődési Központban! Bővebben Rövidebben

Kedves vendégeink, érdeklődők!

A hétvégén várható esős és szeles időjárás miatt, az április 24-i, vasárnapi III. Turisztikai Szezonnyitó rendezvényünk Kolostorok és Kertek Rendezvényterületre tervezett programjait áthelyeztük a Veszprém, Táborállás park 1. sz. alatt található Veszprém Agórába!

A Várban és a kiállítóhelyekre tervezett programok változatlan helyszínen kerülnek megrendezésre!

 

Veszprém, e patinás, barátságos, pezsgő egyetemi város a virágnyílással egyidőben vendégváró kapuit is kitárja. A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. és a Veszprémi Turisztikai Egyesület, valamint számos csatlakozó partner ingyenes szezonnyitó rendezvényén idén immár harmadik alkalommal várja a turistákat és a helyi lakosokat.

A szervezők ingyenes, gyerekbarát programokkal készülnek: kedvezményekkel és játékokkal készülnek a kiállítóhelyek, ezen kívül koncertekre, rendhagyó idegenvezetésre, színházi és zenés előadásokra is számíthatnak az érdeklődők.

 

 • A programok vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődnek a Veszprém Agórában, ahol a Magyar Honvédség Légierő Zenekara ad koncertet, felvezetve a színes programokat. Ezt követően a Petőfi Színház művésze és gyermekművészei lépnek le a színházi pódiumról és egy időre átköltöznek a Veszprém Agóra deszkáira.
 • Látogassa meg a képzőművészeket! Hozzon magával eszközöket, rajzoljon, fessen együtt győri, balatonalmádi, paloznaki, zirci és veszprémi képzőművészekkel! A nap folyamán megcsodálhatják a Nyitott Műterem alkotásait és a város képzőművészeit is megleshetik az alkotó folyamat közben, miként készülnek el a festmények és egyéb műalkotások.
 • A felfedezésre vágyók felkereshetik a Királynék városában elrejtett megannyi titkos helyet a Hősök Kapuja és más kultikus épületek érintésével, valamint kalandtúrára indulhatnak a Művészetek Háza kiállítóhelyein. A Tűztorony és a volt Várbörtön 50%-os belépőjeggyel látogatható vasárnap. 
 • A Szaléziánumban kézműves foglalkozáson is részt vehet bárki, aki szeretné kamatoztatni kézügyességét és kreativitását, de ezen a napon féláron látogatható meg a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény, a Szent György-kápolna és a Gizella-kápolna is.
 • Fél egytől a messze földön híres veszprémi Kis-Bakony Néptáncegyüttes ad műsort az érdeklődőknek a Veszprém Agórában.A Kis-Bakony Néptáncegyüttesben, három korosztályban 80 fővel - óvodás kortól általános iskola felső tagozatáig- folyik a művészeti nevelés, ahol a tánc mellett a gyerekek megismerkedhetnek a népi sportjátékokkal, néphagyományainkkal is. A Szezonnyitón három táncot is láthatunk az együttestől nevezetesen: Bonchidai táncok, "Még azt mondja a rigó" Szilágysági táncok és Magyarbődi táncok.
 • Ugyanitt a gyerekek 14 órakor a Kabóca Bábszínház előadását tekinthetik meg, délután háromkor pedig a Gizella Nőikar csodálatos koncertjét élvezhetik a Veszprém Agórában.
 • Ha a pezsgő programkavalkádban egy kis pihenőt szeretnének tartani, látogassák meg a helyi termelői vásárt, amely a rendezvény egész ideje alatt várja az érdeklődőket ínycsiklandozó helyi és környékbeli finomságokkal.
 • A Bakony és Balaton Térségi Turisztikai Nonprofit Kft. kitelepülése
 • A Hajagi Természetvédő és Szabadidő Egyesület bemutatkozása 
 • Bemutatkozik a Helen Doron Early English Veszprém - angol gyerekeknek!
 • A nagyobbakat 12 órától jógabemutató várja a Veszprém Agórában az Aktívzóna Egyesület közreműködésében.
 • Ha pedig a leleményesebbek az agyukat is szeretnék megtornáztatni, a Pannon Egyetem vallásturisztikai társasjátékával, vagy a Petőfi Színház Theatrica színházi-irodalmi társasjátékával ugyanúgy megtehetik ezt.
 • Gombrich Mester Művészeti Tanodája óriás veszprémi színezővel települ ki az eseményre. Azt, hogy milyen monumentális művészeti alkotás születik a végén, csak azok tudják meg első kézből, akik kilátogatnak a rendezvényre.
 • A Petőfi Színház Theatrica nevű színházi-irodalmi asztali társasjátékkal készül, melynek elsődleges célja, hogy játékos formában ismertesse meg a leendő színházlátogatókkal a színpadi műveket.
 • KöltÉSZet, ÉpítÉSZet, SzínÉSZet, RajzÁSZat, Válasz-vadÁSZat - Veszprém város játékos felfedezésére invitálja az Idegenvezetők Veszprém a kicsiket és nagyokat egyaránt.
 • A Veszprémi Vár a kultúra otthona - Pihenés Alkotás Kaland a Művészetek Háza képzőművészeti gyűjteményeiben. Játékos túránkon ezen a napon megismerhetik a Művészetek Háza állandó gyűjteményeit, időszaki kiállítóhelyeit.

Az ezeréves Veszprém ezen a napon ezer arcát is megmutatja. Ehhez az akcióhoz csatlakozhat bárki, aki részt vesz a Tourinform Veszprém által meghirdetett selfie- és videópályázaton. „Szereted Veszprémet?" Fotózd le magad a városban, és mutasd meg, hogy a te kedvenc helyed a legmenőbb! Szerintünk egy selfie-kép is lehet művészi, ha jó helyen, jó arcokról készül!” Ugyanezen felhívás mentén, ám a fotók helyett mozgóképeket, azaz kisfilmeket is várnak a szervezők Veszprémről, ahogy a pályázók látják. Nincs más dolga résztvevőknek, mint 15-90 másodperces videót készíteni szeretett városunkról és elküldeni a szervezőknek. A selfie- és videópályázatról bővebb infókat a "Veszprém és én" selfie-verseny és a "Tedd láthatóvá Veszprémet!" videópályázat linkek alatt találhat! Az eredményhirdetés 15.30-kor kezdődik.

Április 24-én, ezen a különleges napon valóban érdemes felkeresni a Királynék városát, hiszen a délelőtt tíz és délután öt óra között zajló programok mellett jelentős kedvezményeket is igénybe vehetnek a Veszprémi Turisztikai Egyesület szolgáltató tagjainál, vendéglátóhelyeken, múzeumokban és sok más helyen egyaránt.

Cím: 8200 Veszprém, Veszprémvölgy
E-mail: info@veszpreminfo.hu
Telefonszám: +36 88 404 548
Honlap: http://www.veszpreminfo.hu
Esemény időpontja:2016.04.24.
Szervező neve: Tourinform Veszprém
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
Szervező tel.: +36 88 404 548
Szervező E-mail: info@veszpreminfo.hu
Szervező Weboldal: http://veszpreminfo.hu
Érdeklődési kör