Aktualitások

Új lakók a Veszprémi Állatkertben


Új lakók a Veszprémi Állatkertben

Az állatkert fennállása óta először lesznek láthatóak Veszprémben fekete medvék, másnéven baribálok. A két hím medve a Veresegyházi Medveparkból érkezett január közepén. Bővebben Rövidebben

A Veszprémi Állatkert fennállása óta először lesznek láthatóak fekete medvék, másnéven baribálok. A két hím medve a Veresegyházi Medveparkból érkezett január közepén. A kifutó korábbi lakója, Bori, a kamcsatkai barnamedve csaknem hét év vendégeskedés után visszaköltözhetett korábbi lakhelyére, fajtársai közé Veresegyházára.

A fekete medvék Észak – Amerika erdős vidékeinek legismertebb medvéi. Levelek, gyökerek, gyümölcsök, erdei bogyók és magvak szerepelnek az étlapján, de szinte mindent megeszik, ami az útjába kerül: a bogarakat és apró emlősöket is. Gyakorlott mászó, rendszeresen megdézsmálja a madárfészkek tojásait, vagy a méhek odvában lévő mézet is.

Jelenleg az új helyükkel és a gondozókkal ismerkednek a jövevények, melyeket két-három héten belül a Veszprémi Állatkert látogatói is láthatják a Fejes-völgyi kifutójukban. 

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
E-mail: info@veszpremzoo.hu
Telefonszám: +36 88 566 140
Honlap: http://www.veszpzoo.hu/
Érdeklődési kör