Programok

Vasarely Kölyök Műhely


Vasarely Kölyök Műhely - családi finisszázs a Laczkó Dezső Múzeumban (2017.03.26 15:00 - 18:00)

A Laczkó Dezső Múzeum 2017. március 26-án, vasárnap 15 órától Vasarely Kölyök Műhelybe várja az érdeklődő családokat. Bővebben Rövidebben

Időpont: 2017. már. 26. vasárnap 15:00 - 18:00
Helyszín: Laczkó Dezső Múzeum
 

A családi finisszázs rendezvény célja, hogy a világhírű op-art művész időszaki kiállításához kapcsolódóan kötetlen, játékos, kreatív, szórakoztató kulturális programmal ünnepeljék Vasarely művészetét és családi körben, gyermekekkel körülvéve zárják a kiállítást.

A kiállítótérben kialakított négy állomásos műhelyben lehetőség lesz Állati jó op-art rajzokon kipróbálni a Zebrák című kép vizuális trükkjeit. Papírszövés feketén-fehéren asztaluknál egy klasszikus iskolai játékot alakítanak művészeti alkotófolyamattá. Hogyan válik egy hagyományos kép, izgalmas, széttöredezett, ritmikus op-art alkotássá? Egy családi, vasárnap délután elképzelhetetlen társasjáték nélkül, így Vasarely nagyméretű kárpit műalkotását társasjátékká varázsolják, a családok maguk alakíthatják ki a mezőket, a feladatok, a szabályokat! Az így elkészült alkotás nem csak a játék élményét adja, de vizuálisan is gyönyörködteti a szemet. Végül a kiállítást leginkább uraló forma a kocka foglalja el méltó helyét!

Kockagyárukban a művek részleteit makettezzik, majd megpróbálják élőben összeállítani a műveket! Vajon sikerül?

A felnőtteket Op-art asszociációkkal, a Victor Vasarely tíz kompozíciója Bartók Béla emlékére kiadvány alapján válogatott klasszikus zenei, irodalmi válogatással várják.

 

A rendezvény kedvezményes, egységes belépővel látogatható: 300 Ft/fő

Előzetes bejelentkezés ajánlott a benkogabriella@ldm.hu címen.

 

Cím: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Esemény időpontja:2017.03.26 15:00 - 18:00
Szervező neve: Laczkó Dezső Múzeum
Szervező címe: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1.
Szervező tel.: +36 88 426 081
Szervező E-mail: info@ldm.hu
Szervező Weboldal: http://laczkodezsomuzeum.hu/
Érdeklődési kör