Aktualitások

Veszprémben a Stílus Vidéki Éttermiség (SVÉT)


Veszprémben a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT)

Az ország legjobb vidéki éttermei érkeznek Veszprémbe 2016. szeptember 11-én! Bővebben Rövidebben

Debrecen, Pannonhalma és Palkonya után idén szeptember 11-én a veszprémi várba érkezik a vidéki vendéglátás színe-java, hogy egy nap alatt mutassák meg, mit gondolnak a vidéki vendéglátásról.

A sorban már a nyolcadik SVÉT rendezvény helyszíne a veszprémi várban, a Szentháromság téren lesz szeptember 11-én vasárnap, ahova a SVÉT tagokon kívül rendhagyó módon két másik illusztris veszprémi étterem, az Oliva és a Villa Medici is meghívást kapott.

Az egynapos fesztivál ingyenes, de a megfelelő minőségű és mennyiségű fogások előkészítése miatt regisztrációhoz kötött. A regisztráció lezárult, mindkét turnus megtelt.  A regisztráció lezárult.

Mint minden ilyen eseménynek, a veszpréminek is lesz egy alaptémája, mely köré a résztvevő éttermek felépítik menüjüket. A szeptemberi SVÉT az „örökségünk és kreativitásunk” jelszót kapta, melynek értelmében az éttermek egy tradícionális magyar fogással, valamint egy modernebb étellel jelentkeznek. A borokat a Balatoni Kör borászainak válogatása adja. A délben kezdődő rendezvényen nem csak a kulináris élvezeteknek hódolhatunk, ugyanis a hangulatfestésről Kalló Zoli és Cigányzenekara, a Kredenc Sound System és a Szakál Norbert Duó gondoskodik majd egészen este hat óráig. Ezen a napon a várban található összes múzeum kedvezményesen látogatható majd.


A veszprémi várban az alábbi SVÉT éttermek vesznek részt:

Anyukám Mondta (Encs); Baricska Csárda (Balatonfüred); Chianti Étterem (Veszprém); Erhardt Étterem és Panzió (Sopron); Gusteau Kulináris Élményműhely (Mád); IKON Étterem (Debrecen); Kistücsök Étterem (Balatonszemes); Macok Bisztró és Borbár (Eger); MANDULA Étterem és Bor-Bár (Villány); Nomád Hotel (Noszvaj); Rosinante Étterem (Szigetmonostor); Viator Apátsági Étterem (Pannonhalma); Walter Vendéglő (Perbál)

Vendég éttermek:

Oliva Étterem (Veszprém); Villa Medici Étterem (Veszprém); Jankovich Kúria(Rácalmás); Kővirág Panzió és Étterem (Köveskál)


Mi az a SVÉT?

A 2012-ben alapított Stílusos Vidéki Éttermiség nevű csoportosulást olyan csúcsgasztronómiában jártas éttermek alkotják, melynek tagjai egytől-egyig a szívből jövő vidéki vendéglátásban hisznek. A minőségi alapanyagokat használó éttermek a helyi, kulináris hagyományok figyelembe vétele mellett nagy hangsúlyt fektetnek a haladó szellemiségű konyhatechnológiára is. Az éttermek rendszeresen részt vesznek a legnevesebb hazai gasztronómiai fesztiválokon és rendezvényeken, legutóbb épp a szakács-világbajnokságon, vagyis a Bocuse d’Or európai döntőjén főztek a több ezres közönségnek- mondta el a szervezetről Ruprecht László, SVÉT elnök, a szervezet egyik alapító tagja, a házigazda Chianti Étterem kreatív séfje.

Forrás: vehir.hu

Cím: Veszprém Vár utca
E-mail: info@svet.hu
Telefonszám: 06 30 630 0401
Honlap: http://www.svet.hu/
Érdeklődési kör