Aktualitások

VESZPRÉMFEST 2016


VESZPRÉMFEST 2016

Idén, a 13. alkalommal megrendezett fesztiválon a Vár nagyszínpada öt estén át várja a minőségi zene rajongóit. Világzene, jazz és pop, ami az idei palettán megtalálható – s mindez a legnagyobb nemzetközi sztárok előadásában. Bővebben Rövidebben

Ne maradjon le a 13. alkalommal megrendezésre kerülő Veszprémfest lenyűgöző műsorairól és vásárolja meg jegyét megbízhatóan és kényelmesen a Tourinform Irodában (Óváros tér 2.).

Tekintsen meg néhányat a fantasztikus előadásokból, ízelítőként a 2016-os fellépőktől Youtube csatornánkon!

Nagyszínpad Programjai
2016. július 13. - 17. (szerda - vasárnap)

Omara Portuondo & Diego El Cigala
2016. július 13., | 21:00 | szerda

Omara Portuondo 85. születésnapját és 70 éves előadói pályafutását ünnepli Diego el Cigalaval Európa legnevesebb koncerttermeiben.

A nagyszerű kubai díva és országa művészeti nagykövete olyan ünneplést szeretne, ami képes bemutatni karrierjének lenyűgöző íveit – annak minden egyes állomását a “Besame Mucho”-tól a “Veinte Años”-ig. A turné megidézi hosszú karrierjének számos vonatkozását, fiatalkori éveit, soha nem szűnő rajongását az elegáns kabarék világa iránt, a különböző ízeket és zamatokat a Buena Vistás napoktól egészen máig – ezekből áll össze az ünnepi lakoma, tele pikáns élvezettel.


Gregory Porter
2016. július 14., | 21:00 | csütörtök

A 45 éves amerikai jazzénekes először jár Magyarországon. Már első albuma, a 2010-es Water is, Grammy-jelölést kapott, 2014-ben pedig harmadik, Liquid Spirit című albuma a Legjobb énekes jazzalbum kategóriában el is nyerte a Grammy-díjat.


Lisa Stansfield
2016. július 15., | 21:00 | péntek

A 80-as évek végén és a 90-es években Lisa Stansfieldet a világ egyik legnépszerűbb popsztárjaként tartották számon. Érzelmes, magával ragadó hangjának és kortalan popdalainak köszönhetően a slágerlisták élére jutott az Atlanti-óceán mindkét partján, énekelt George Michaellel és a Queennel, többször nyert Brit és Ivor Novello díjat. Lisa albumai – több mint 15 millió eladott példánnyal és legalább 20 vezető slágerrel – igazi nemzetközi sikert arattak.


Jamie Cullum
2016. július 16., | 21:00 | szombat

A 36 éves Jamie Cullum pályafutása sikertörténet. Egy Grammy-, két Golden Globe-, három Brit- és három Sony Rádió-díj, a GQ magazin kétszer jutalmazta „Az Év Embere” elismeréssel – hogy csak a legfontosabbakat említsük. Mindezek mellett világszerte eladott több mint 10 millió lemezével ő az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb jazzművésze.


Thievery Corporation
2016. július 17., | 21:00 | vasárnap

„Lemezgyűjteményünkből fakadnak a legmélyebb inspirációink” – mondja Rob Garza, arra vonatkozólag, honnan ered elnevezésük. A Thievery Corporation mindig is nagy csodálója és gyűjtője volt a poros, már csaknem feledésbe merült zenei stílusoknak, klasszikusan érzéki és belassult hangzásukat kedvenceiktől, a brazil bossa novától, a jamaikai dub reggae-től, retró filmekből és a pszichedelikus rocktól kölcsönzik, hogy új zenei világba illesszék ezeket. A Thievery Corporation a washingtoni Consulate stúdióiban bontakozott ki igazán, abban a városban, amely a birodalom igazi szíve, s amelyet a duó csak így nevez: „a valódi Babilon”. A csapat egy olyan szcénában szerepel sikerrel, amely legendás szenvedélyes zenei és politikai függetlenségéről, tele a műfajon túlmutató úttörőkkel Chuck Browntól és Fugazitól olyan alulról szerveződő csoportosulásokig, mint a Positive Force és a Future of Music Coalition.

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
E-mail: info@veszpremfest.hu
Telefonszám: +36 88 800-900
Honlap: http://www.veszpremfest.hu/
Érdeklődési kör