Programok

Veszprémi Tavaszi Tárlat 2016


Veszprémi Tavaszi Tárlat 2016 (2016.05.07. - 2016.06.26.)

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a Veszprémi Tavaszi Tárlat megnyitójára 2016. május 7-én szombaton 14 órakor a Csikász Galériába. Bővebben Rövidebben

A kiállítás megnyitó: 2016. május 7., szombat 14 óra

Helyszíne: Csikász Galéria

Köszöntőt mond:

Porga Gyula, Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere

Hegyeshalmi László, a Művészetek Háza igazgatója

Megnyitja:

dr. Temesvári Balázs,a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója

Közreműködnek:

Gizella Nőikar,

majd DJ Titzkrisztián.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata, és a veszprémi Művészetek Háza, 2016. május 7 – június 26. között rendezi meg Veszprémben a hagyományos VESZPRÉMI TAVASZI TÁRLATOT „TURISTA” CÍMMEL.

A rendszeresen megrendezésre kerülő tárlat célja, hogy minél teljesebb áttekintést adjunk a város és a megye tájegységeihez kötődő, itt élő és alkotó képző-, ipar-, és fotóművészek (vizuális alkotóművészek) munkásságáról.
A régióban egyedülálló kiállítás szakmai megmérettetést jelent a művészeknek, egymás munkáinak megismerését, s a személyes találkozás lehetőségét is magában hordozza. A meghívás révén, a tárlaton megtalálhatók a hagyományos képzőművészeti alkotások, festmények, grafikák, plasztikák, szobrok, de a legmodernebb technikák is jelen vannak, mint a kompjúter-printek, illetve digitális video művek is.A tárlatra meghívás alapján jelentkeztek a művészek, a díjak sorsát díjzsűri dönti el. A kiállításra 116 művész, több mint 220 alkotással jelentkezett. Idei tárlat különlegessége, hogy felhívásunkra néhány alkotó installációs, hely specifikus művet hozott létre a volt Piarista Gimnázium termeiben.
Ehhez az akcióhoz csatlakoztak a Zirci III. Béla Művészeti Szakközépiskola tanárai és diákjai is.
A kiválasztott munkák három kiállítóhelyen kerülnek bemutatásra, a Művészetek Háza/Csikász Galériában, a Művészetek Háza/Dubniczay-palota – Várgalériájában, valamint az 1778-ban alapított, egykori Piarista Gimnázium termeiben.

Cím: Veszprém, Vár u. 17.
Esemény időpontja:2016.05.07. - 2016.06.26.
Szervező neve: Művészetek Háza
Szervező címe: 8200 Veszprém, Vár u. 17.
Szervező tel.: +36 88 425 204
Szervező E-mail: nemethorsolya@arthouseweb.hu
Szervező Weboldal: http://www.arthouseweb.hu
Érdeklődési kör