Programok

Veszprémi Utcazene Fesztivál 2017


VESZPRÉMI UTCAZENE FESZTIVÁL 2017 (2017.07.19. - 2017.07.22.)

Veszprém minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át: különböző stílusú utcai formációk zenélnek délelőttől késő éjszakáig a belvárosban. Idén július 19-22. között újra Utcazene Fesztivált Veszprémben. Ne hagyja ki 2017-ban sem! Bővebben Rövidebben

Veszprémben idén július 19-22 között sem lesz hiány Skóciától Dél-Afrikán át Franciaországig a világ minden tájáról érkező egzotikus muzsikusokból.

Erre mindjárt jó példa az angol CC Smugglers, akik zenéltek már királyi palotában és stadionban is de Veszprém macskaköves utcáitól sem riadnak vissza. A Királynék Városába látogat a Lyre Le Temps, melynek tagjai négy évvel ezelőtt a jazz szeretetén keresztül találtak egymásra. Rendszeresen koncerteznek, és fesztiválfellépéseiken többezres tömegeket táncoltatnak meg. A zongorista Ry'm nagyszerűen improvizál, a dj, rapper és hiphop zenész Amorphe bakelit lemezekről csapolja le a régi sanzonokat, dj Seconde pedig elektronikus kütyükkel épít hidat a modern zenei irányzatok és a fülbe mászó dallamok között. Izgalmasnak ígérkezik Son of Dave, vagyis Benjamin Darvill blues-, beatbox- és harmonikaperformansza vagy a The Hillbilly Moonshiners öt westernkalapos „redneck”-jének előadása is. Négy napra Veszprémbe teszi át székhelyét a a francia hiphop- és reggae-banda, a L'Entourloop, és itt lesz a melankólikus folk zenét játszó Lovely Quinces, aki fellépett már a Tame Impala és a Morcheeba előtt is. Az Utcazenére látogat Toby Barelli, ismertebb nevén King Size Slim és zenekara, akiknek ritmusos zenéje hamar leveszi a lábáról a blues és boogie stílus kedvelőit. A veszprémi közönségnek bemutatkozik a soul zene aranykorát megidéző The Tibbs és a brit Harrison testvérek Echo Town nevü duója. Visszatérő vendégekből sem lesz hiány, hiszen a tavaly nagy sikert aratott berlini The Trouble Notes és a skóciai Belshillből érkező Daniel Docherty is Veszprémben vendégeskedik majd.

 

Tavaly a fesztivál szervezői még inkább visszanyúltak a gyökerekhez, és két olyan új helyszínnel bővítették a fesztivált, ahová olyan európai utcazenészeket hívtak, akik profi hangosítás nélkül, kizárólag saját eszközeikkel képesek megállítani vagy éppen táncra bírni a veszprémi közönséget. Ez idén sem lesz másképp, így a belváros utcáin igazi meglepetés koncertekbe lehet majd belebotlani.

 

Az idén nagykorúvá cseperedett fesztivál az elmúlt 18 évben számos külföldi és magyar tehetségnek jelentette azt a bizonyos “nagy lökést” az ismertté váláshoz. Talán ennek is köszönhető, hogy évről-évre egyre több és tehetségesebb formáció jelentkezik és szeretne bekerülni abba a szerencsés húszba, akik a 4 napon keresztül versenyezhetnek a szakmai zsűri és a veszprémi közönség kegyeiért. A versenyzők jelentkezését június 18-ig várják a szervezők, a részletes leírás az Utcazene Fesztivál honlapján érhető el (Programok menüpont). 

Cím: 8200 Veszprém, Kossuth Lajos
E-mail: info@utcazene.hu
Honlap: http://www.utcazene.hu
Esemény időpontja:2017.07.19. - 2017.07.22.
Szervező neve: Veszprémi Programiroda Kft.
Szervező címe: 8200 Veszprém, Óváros tér 9.
Szervező tel.: +36 88 889 180
Szervező E-mail: program@veszpremiprogramiroda.hu
Érdeklődési kör