Aktualitások

"Veszprémi Vakáció" - Országos vers- és prózaíró pályázat


"Veszprémi Vakáció" - Országos vers- és prózaíró pályázat

A 25 éves Kukkantó Baráti Kör Egyesület országos vers- és prózaíró pályázatot hirdet "Veszprémi Vakáció" címmel. Bővebben Rövidebben

Az alkotások témája egy, a valóságban átélt veszprémi családi szabadidős élmény, vagy ahhoz kötődő képzeletbeli történés, érzés, élmény vagy érzelmi állapot, mely örömmel, derűvel vagy bánattal, vagy kérdésekkel, rácsodálkozással tölti el a kis írókat és költőket.

A pályázat kiírója: a 25 éves Kukkantó Baráti Kör Egyesület

A pályázók az ország bármely pontjáról beküldhetik írásaikat!

A művek műfaja lehet: vers, kispróza pl.: mese, elbeszélés, novella.

Pályázni lehet: Saját, eddig még nem publikált és be nem nyújtott művekkel. A versírók három alkotást nyújthatnak be. A prózai művek terjedelme ne haladja meg a három gépelt oldalt (A/4). A próza, mese vagy novella írók legfeljebb egy alkotással pályázhatnak. Az alkotásokat ki lehet egészíteni illusztrációkkal - ezeket külön is díjazzák!

Nevezés: A pályamunkákat gépelt formában postai úton két példányban, vagy e-mailben lehet beadni a pályázati felhívás hátoldalán szereplő nevezési lappal együtt: névvel, címmel, telefonszámmal és az életkor megjelölésével "Veszprémi Vakáció" jeligével.

Beküldési határidő: 2017. szeptember 30.

Cím: Kukkantó, 8200 Veszprém, József Attila u. 38.

E-mail cím: veszpremivakacio@kukkanto.org

A jelentkezési lap letölthető ITT.

A jelentkezési lap elérhető a további helyszíneken:

  • Művészetek Háza Veszprém (Veszprém, Vár u. 17.)
  • Laczkó Dezső Múzeum (Veszprém, Erzsébet sétány 1.)
  • Hősök Kapuja (Veszprém, Vár u. 2.)

A pályamunkákat szakmai zsűri bírálja el három életkori kategóriában: óvodás, alsó- és felső tagozatos korcsoportban. Minden pályázó munkáját emléklappal díjazzák, a legjobbak értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A legszínvonalasabb munkák bemutatásra kerülnek a Kukkantó című gyermekműsorban, illetve megjelennek a 60. születésnapját ünnneplő Móra Kiadó weboldalán.

Érdeklődési kör