Programok

A „HORGONY” Pszichiátriai Betegekért Közhasznú Alapítvány 2006 óta segíti a Veszprémben és környékén pszichiátriai betegséggel élőket. Az olyan betegségek, mint a skizofrénia, a szorongás vagy a depresszió máig tabunak számítanak a társadalomban, a pszichiátriai betegséggel élőknek pedig nemcsak saját problémáikkal kell megküzdeniük, de környezetük negatív megítélésével is. Ellátottaik számára nemcsak a mindennapokban biztosítanak segítséget, hanem olyan programokat is szerveznek számukra – többek között színházlátogatást, kirándulásokat a környéken és az ország több nagyvárosában is–, melyek segítik társadalmi reintegrációjukat, munkavállalásukat és mindennapi életüket.

Minden év október 10-én van a Lelki Egészség Világnapja, mely Magyarországon is egyre több figyelmet kap. Az Alapítvány az elmúlt években több alkalommal is programokat szervezett ezen a napon, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a lelki egészség megőrzésének fontosságára, egyúttal segítse az antistigmatizációt. 2011-ben részt vettünk maratoni versmondásban, 2014-ben várostörténeti sétát szerveztek. 2015-ben „Szárnyakkal a lelki egészségért” címmel, a Lelki Egészség Világnapja alkalmából nyílt napot tartottaka veszprémi Kolostorok és Kertek Parkban. A rendezvény keretein belül lehetőség volt kipróbálni a kreatív foglalkozást, a kutya- vagy a zeneterápiát, a relaxációt, valamint az esemény végeztével saját gondolatokat szélnek ereszteni ott készített papírrepülőn. Hangvillában jótékonysági koncertet szerveztek.

2016-ban – már elmondhatják, hogy hagyományteremtő jelleggel – ismét komolyzenei koncerttel kiegészített rendezvényt szerveznek.   A koncertet a bécsi konzervatóriumban végzett tehetséges fiatal zenészek adják, ők ezzel támogatják az alapítványt. Az idei évben a koncert helyszínén kiállítják tehetséges ellátottjaik munkáit - festményeket, egyéb kézműves tárgyakat-, ill. a kreatív foglalkozásokon készült műveket.  

A részletes program a médiatárban érhető el.

Cím: 8200 Veszprém, Brusznyai u. 2.
E-mail: info@horgony.org
Telefonszám: +36 70 632 5995
Honlap: http://horgony.org/
Esemény időpontja:2016.10.01 14:00 - 21:00
Szervező neve: Horgony Pszichiátriai Betegekért Közhasznú Alapítvány
Szervező címe: 8412 Veszprém-Gyulafirátót, Eresztvényi 26/a .
Szervező tel.: +36 88 593 058
Szervező E-mail: info@horgony.org
Szervező Weboldal: http://horgony.org/
Érdeklődési kör