Programok

Zenei Klub a könyvtárban - Omara Portuondo & Diego El Cigala


Zenei Klub a könyvtárban - Omara Portuondo & Diego El Cigala (2016.06.03 16:30 - 18:30)

A júniusi Zenei Klubban folytatják az idei VeszprémFestre érkező világsztárok bemutatását. Omara Portuondo, Diego El Cigala, Gregory Porter és Jamie Cullum zenei pályáját ismertetik. Emellett a 20-21. századi könnyűzene több nagyszerű alakjának egy-egy dala is felhangzik. Bővebben Rövidebben

Zenei Klub a könyvtárban

2016. június 3-án, pénteken 16.30 órától az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Közösségi terében (Veszprém, Komakút tér 3., III. emelet).

A júniusi Zenei Klubban folytatják az idei VeszprémFestre érkező világsztárok bemutatását. Omara Portuondo, Diego El Cigala, Gregory Porter és Jamie Cullum zenei pályáját ismertetik. Emellett a 20-21. századi könnyűzene több nagyszerű alakjának egy-egy dala is felhangzik a közel kétórányi válogatásban: Bob Dylan - Cher - Enya – Miles Davis – Robert Johnson – Tomsits Rudolf - csak néhány név a változatos programból.

Omara Portuondo & Diego El Cigala

A kubai származású Omara Portuondo hosszú karrierjének számos állomását végigkísérhetjük a dalokon keresztül: a Tropicana fényes időszakát a Cuarteto D’Aida együttessel, az Orquestra Aragonnal és a Buena Vista Social Clubbal. Diego El Cigala a szenvedélyes, érzelmes, ugyanakkor nyers, és tiszta hangjával a közelmúlt meghatározó énekese lett, akit nem véletlenül neveznek a „a flamenco Sinatrájának”. A Buena Vista Social Club dívája és a szenvedélyes flamenco énekes koncertje a zene ünnepe, melyen a zenei- és életpályájukat mutatják be Veszprémben.

Gregory Porter

A „sapkás énekes”, ahogy mindenhol nevezik, korunk egyik legkeresettebb jazzénekese. Hangja hol bársonyosan simogat, hol pedig felráz és elgondolkodtat, érzelmes és intellektuális egyszerre. Zenei életfilozófiáját talán ő fogalmazza meg a legjobban: „Egyértelműen jazzénekesnek tartom magam, de élvezem a bluest, a southern soult és a gospelt is. Ezek elemei mind utat találnak maguknak a zenémben és mindig kihallom őket a jazzből”.

Jamie Cullum

Az Egyesült Királyság legsikeresebb jazzművésze. Tudásának köszönhetően zenéket írt John Cusack és Clint Eastwood filmjeihez, koncertezett Amy Winehouse-zal és turnézott olyan neves helyszíneken, mint a kaliforniai Hollywood Bowl, a New York-i Carnegie Hall, - vagy a londoni Ronnie Scott. Sokoldalúságát mutatja, hogy a jazz, a pop és a rock műfajokat úgy tudja ötvözni, hogy közben a zene szeretete révén eredeti és egyedi tud maradni, ami az egész világon osztatlan sikert arat. Továbbá a Zenei Klubba érkezők információt kaphatnak Veszprémben és az országban közelgő jeles koncertekről, belehallgathatnak a Zenemű- és médiagyűjtemény ritkaságaiba, és kvízjátékban is részt vehetnek, ahol értékes nyeremények várnak a legügyesebbekre.

Klubvezető: Kindler Krisztián

Helyben történő regisztrációt követően a rendezvény látogatása ingyenes.

A program során a könyvtár állományában megtalálható dokumentumokat mutatják be.

Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

Cím: 8200 Veszprém, Komakút tér 3.
E-mail: ekmk@ekmk.hu
Telefonszám: +36 88 424 011
Honlap: http://www.ekmk.hu
Esemény időpontja:2016.06.03 16:30 - 18:30
Szervező neve: Eötvös Károly Megyei Könyvtár
Szervező címe: 8200 Veszprém, Komakút tér 3.
Szervező tel.: +36 88 424 011
Szervező E-mail: ekmk@ekmk.hu
Szervező Weboldal: http://www.ekmk.hu
Érdeklődési kör