Aktualitások

Finisszázs a László Károly Gyűjteményben


Finisszázs a László Károly Gyűjteményben

2017. április 2-án, vasárnap 17 órakor - 11 év után - végleg bezár a László Károly Gyűjtemény Veszprémben. Bővebben Rövidebben

A 2006. augusztus 20-án Veszprémben, a Dubniczay-Palotában megnyílt László Károly Gyűjteményt mind a mai napig nagy figyelem és érdeklődés övezte. A nemzetközi hírű gyűjtő és művészeti kiadó László Károly 2013. november 8-án meghalt. Örököse a gyűjtemény letétjét visszavonta, ezért a gyűjtemény bezár.

2017. április 2-án, vasárnap 17 óráig várják az érdeklődőket. 

2017. április 1-én, szombaton és 2017. április 2-án, vasárnap 11 órakor és 15 órakor tárlatvezetést tartanak. Mindkét napon a látogatók 50 %-os kedvezménnyel tekinthetik meg a kiállítást.

Cím: 8200 Veszprém, Vár utca 29.
E-mail: laszlogyujtemeny@arthouseweb.hu
Telefonszám: +36 88/560-507
Honlap: http://www.arthouseweb.hu
Kedvezményes Múzeumlátogatás


Kedvezményes Múzeumlátogatás

Látogassa meg Ön is kedvezményesen (csoportos belépővel) április 1-ején a Laczkó Dezső Múzeum kiállítóhelyeit! Bővebben Rövidebben

Vége a télnek Eplényben - indul a libegő!


Vége a télnek Eplényben - indul a libegő!

Ne búsuljatok, Eplény nyáron is nyitva áll előtettek, rengeteg élménnyel és kalanddal! Bővebben Rövidebben

Elsőként a tavaszt köszöntik majd április 1-én, megkezdve ezzel a libegő szezont

Teljes programterv:

04.01-04.02. – Tavaszköszöntő Libegőzés – 30% szezonnyitó kedvezmény!

04.08-04.09. – Medvehagyma hétvége – Medvehagymás ételekkel várunk egy jó libegőzés után a Kemencés Büfében!

04.15-04.17. – Húsvéti Libegőzés – Keress csokitojást az Ámos-hegyi kilátónál!

04.22-04.23. – Bringaréna Nyitás – Megkezdjük a kerékpáros szezont Eplényben!

04.28-05.01. – Majális a Libegőnél – Családi programok a völgyben, gyönyörű kilátás a hegytetőn!

04.29-05.01. – Kóstolj bele, szeresd meg – Ámos-hegyi BBQ Étterem ételeinek kóstolója a Grill Pultban!

05.06-05.07. – Anyák napi libegőzés – Ha elhozod anyukádat ingyen libegőzhet!

05.13-05.14. – Bikinis Bringamosás a Bringarénában! – Bikinis lányok fogják lemosni a kerékpárodat a gurulás után!

06.03-06.05. – Pünkösdi libegőzés – Libegőzz gyönyörű környezetben a pünkösdi hosszúhétvégén is!

06.10. – Whip Party – Tailwhip versenyt rendezünk a hegyoldalban, mutasd meg mit tudsz!

06.15-06.25. – Szentjánosbogár túrák a Libegőnél – Csodáld meg a szentjánosbogarak rajzását az Ámos-Hegyen!

forrás: bringarena.com

Cím: Eplény, Veszprémi utca 46, 8413 Magyarország
Spartan Sprint Veszprém kedvezmények


Spartan Sprint Veszprém kedvezmények

A Spartan Sprint Veszprém résztvevőit és kísérőit számos várbeli kiállítóhelyen és múzeumban 40 %-os belépőjegy-kedvezmény várja a rendezvény hétvégéjén (április 1-2., szombat-vasárnap). Bővebben Rövidebben

Az alábbi kedvezmények a Finisher érem, Finisher póló vagy a rajtszám felmutatásával vehetők igénybe.

Érseki Palota

Az Esterházyak építésze, Fellner Jakab tervei alapján és Koller Ignác püspök megrendelésére 1765-1776 között épült a magyar barokk építészet egyik remekműve. Belső tereit többek között az itáliali Giuseppe Orsatti gipszstukkói díszítik.
Nyitva tartás: 10.00-18.00
Kedvezmény: 40%


Gizella-kápolna

A Robertus püspök által építtetett, legkorábbi magyar püspöki vagy királyi magánkápolna 13. századi bizánci stílusú apostoli freskói Magyarországon a legrégebbiek közé tartoznak; boltozatai zárókövei is egyedülállóak.
Nyitva tartás: 10.00-18.00
Kedvezmény: 40%


Szent György-kápolna

A 13. századi Szent György-kápolna alatt egy körtemplomot (rotundát) találtak a feltáráskor, amelyről az 1109-1112 között írt Szent Imre-legenda emlékezik meg. Itt őrizték Szent György fejereklyéjét.
Nyitva tartás: 10-től 18 óráig
Kedvezmény: 40%


Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény

A Tejfalussy kanonoki ház ad otthont a Veszprémi Érsekség egyházi kincstárának és fő kiállítóhelyének, a magyarországi egyházi kincstárak második leggazdagabb, körülbelül 4000 darabos gyűjteményének.
Nyitva tartás: 10.00-18.00
Kedvezmény: 40%


Szaléziánum - Érsekségi Turisztikai Központ

Interaktív kiállítóterek, üvegpadlós gyógynövényszoba, barokk falfestményekkel díszített termek, liturgikus kincsek, hegedűkészítő látványműhely, ostya- és gyertyakészítő műhely, vetítőterem, színes időszaki kiállítások.
Nyitva tartás: 10.00-17.00
Kedvezmény: 40%


Modern Képtár - Vass László Gyűjtemény

A Vass-gyűjteményben a magyar mesterek alkotásai az európai absztrakció legnagyobbjainak szobraival, képeivel, rajzaival és sokszorosított grafikáival egészültek ki az elmúlt néhány év során.
Nyitva tartás: 10.00-17.00
Kedvezmény: 40%


Csikász Galéria

A galériának otthont adó Simoga-ház nevét építtetőjéről, a hírneves ügyvédről Simoga Györgyről kapta. 1798-ban épült késői barokk stílusban, ma kiállítások helye, földszintjén a Csikász Galéria található időszakos kiállításokkal.
Nyitva tartás: 10.00-18.00
Kedvezmény: 40%


Dubniczay - Palota - László Károly Gyűjtemény

Az 1751-ben épült palota Veszprém egyik legszebb késő barokk emléke. Itt látható László Károly magyar műgyűjtő képzőművészeti gyűjteményének válogatása.

Nyitva tartás: 10.00-17.00
Kedvezmény: 40%


Hősök Kapuja

A 2013-ban felújított Hősök Kapuja kiállítóhelyen a látogatók helytörténeti ismeretekkel gyarapodhatnak, megismerkedhetnek az épület történetével és Veszprém történelmének sorsfordulóival.
Nyitva tartás: 9.00-17.00
Kedvezmény: 40%


Tűztorony

Veszprém város legmagasabb pontján áll a Vár egyetlen középkorból megmaradt tornya, a barbakán, a mai Tűztorony, amely minden órában Csermák Antal verbunkosát játssza. A torony körerkélyéről csodás kilátás nyílik Veszprém városrészeire.
Nyitva tartás: 9.00-17.00
Kedvezmény: 40%


Várbörtön

A veszprémi várban már 1600 körül létezett börtön, amely akkoriban még csak egyetlen cellából állt.
Nyitva tartás: a kiállítást szaktárlatvezetéssel lehet látogatni hétfőtől szombatig 9 órától 14 óráig. Vasárnap zárva.
A csoportok (minimum 10 fő) indulásának időpontja: 9, 10, 11, 12, 13 és 14 óra.


Tavasszal élettel telik meg az Állatkert. A hideg évszakot a téli szálláshelyükön töltő állatok lassan újra a külső kifutójukban láthatók. A Veszprémi Állatkert minden nap várja látogatóit olyan sztárokkal, mint Pablo, az orrszarvú, Zuri, a kiszsiráf vagy Borisz és Léna a két szibériai tigriskölyök. A Veszprémi Állatkert egész napos komplex családi programmá nőtte ki magát.

Nyitva tartás: 9.00-17.30


​Spontan Race Disco  

Az erőpróba fergeteges after party-ja a belváros szívében, Veszprém legnagyobb rendezvényhelyszínén, ahol számtalan italakcióval ünnepelheted sikeres küzdelmedet.
Hangulatfelelős: titzkrisztián
2017.április 1. 21 óra
Helyszín: Historia Hangvilla  Rendezvényközpont (Brusznyai u. 2.)
A belépés ingyenes!


Cloud 9+ Lemezbemutató X Bladerunnaz Night

A zenekar sajátossága, hogy az élőhangszeres rock/hiphop zenét ötvözik az elektronikus drum and bass és dubstep elemekkel. Feszes dob és basszus alapok, effektelt gitárok és massziv elektronikus hangminták jellemzik a Cloud 9+ zenei alapját. A koncert utáni after partyról pedig a bladerunnaz dj-i gondoskodnak, akik a magyar DNB igazi nagykővetei!

További információ: https://www.facebook.com/events/751810928318113/
2017.április 1. 20.00
Helyszín: Expresszó Klub
Kedvezmény: 20 % a pultban mindenre 


Ebben összefoglalóban minden, a versennyel kapcsolatos tudnivaló megtalálható. Ahhoz, hogy megfelelően felkészült legyél, elengedhetetlen, hogy az itt található tartalmakat elolvasd, memorizáld!
IDE KATTINTVA töltsd le a Versenyzői Kézikönyvet!

Cím: Veszprém
E-mail: info@veszpreminfo.hu
Telefonszám: +36 88 404 548
Impala borjú született a Veszprémi Állatkertben


Impala borjú született a Veszprémi Állatkertben

Az állatkertészek nagy örömére új lakóval bővült a Veszprémi Állatkert. Az idei év Afrika - szavanna első újszülöttje a kis impala bébi. Bővebben Rövidebben

Az impala az afrikai szavannák talán legkecsesebb, és egyik leggyakrabban előforduló antilopféléje. Fás, cserjés szavannákon él, ahol nem túl magas a fű és optimális esetben található a közelben víz. Társas lény, csordákban legelészik, melynek élén egy bika áll. A két nem megjelenése eltérő, ugyanis csak a hímek viselnek szarvat, mely jellegzetesen lant alakú, és hátrafelé hajlik.

Jó időben a Gulya-dombon található Afrika-szavanna kifutón tekinthetik meg őket látogatóink a szélesszájú orrszarvúk, zebrák és zambézi mocsáriantilopok társaságában, de hűvösebb időjárás esetén bármikor megtekinthetők az új Orrszarvúházban kialakított belső kifutójukban.

A tehén 7 hónap vemhesség után hozta világra kicsinyét, melyet születése óta nagy gonddal őriz. Anya és borja is jó egészségnek örvendenek. Az újszülött borjú pár hét múlva a nagyközönség számára is látható lesz. 

 

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
E-mail: info@veszpremzoo.hu
Telefonszám: +36 88/566-140
Honlap: http://www.veszpzoo.hu/
IQ BÁZIS - Szabadulj ki a rejtélyes pincéből!


IQ BÁZIS - Szabadulj ki a rejtélyes pincéből!

Az IQ Bázis 2-5 fős baráti társaságok, családok vagy munkahelyi közösségek számára nyújt izgalmas, életre szóló élményt. Szobánként 15-20 egymáshoz kapcsolódó rejtvény és feladat megoldásával kell kiszabadulnotok. Az idő szorít, csak 60 percetek van. Tik-tak, tik-tak... Bővebben Rövidebben

Az IQ Bázison Veszprémben 4 egymástól független szabaduló szoba vár Rátok. Tárgyi tudás nem szükséges, csak logika, figyelem, némi kreativitás és csapatmunka.

A veszprémi szobák:

Találjátok meg a cella gyenge pontjait és a kulcsot, ami a szabadsághoz vezet, vagy örökre rabok maradtok… A szürke falakon jelek, feliratok. Talán az előző rabok üzenetei. A priccs kemény és kényelmetlen. Súlyos rácsok és csak egy résnyi kilátás. Van, aki életfogytig itt marad… De ha figyeltek egymásra, használjátok a fejeteket, Nektek egy óra alatt sikerülhet rájönni, hogy hol vannak a gyenge pontok, ahol át lehet csusszanni a mozgásérzékelők figyelő szemei között, és megtalálni a cella kulcsát, ami a szabadsághoz vezet. Lebilincselő élmény lesz…

Kifejezetten ajánlják kezdő, vagy junior játékosoknak. Igazi klasszikus játék, sok feladvánnyal, rejtekhellyel és természetesen sok-sok lakattal! Ideális akár 2 fős csapatoknak is!

 

Derítsétek ki az egész világot behálózó bűntény részleteit a szabaduláshoz, ellenkező esetben Ti lesztek a foglyok… A parancs így szól: nyomozók, 60 percetek van a helyszínelőktől megkapott adatok, bizonyítékok és információk tengeréből kideríteni az egész világot behálózó bűntény részleteit. A komoly összpontosítással és csapatmunkával járó feladatban ezúttal nem rejtélyes tárgyak, hanem logikus összefüggések megtalálása a cél. Addig nem jöhettek ki, míg rá nem jöttök a bűntény megoldására! Ellenkező esetben Ti maradtok foglyok…

A klasszikus szabaduló szobákkal ellentétben itt az információk feldolgozásán és kiszűrésén van a hangsúly. Elsősorban olyanoknak ajánlják, akik szeretnek elmélyedni egy-egy témában, és szeretik a krimi műfaját. Ideális akár 2 fős csapatoknak is!

 

Egy gép, ami a múltba repít. Ha rájöttök a régi kütyük helyére és működésére, talán lesz esélyetek visszatérni… A kissé őrült tudós dolgozószobájában az időgép visszarepít a 80-as évekbe. Ebben a retro elemekben bővelkedő kalandban számos olyan játék vár Rátok, ami 30-40 évvel ezelőtt volt divatban. Persze minden egy kicsit meghekkelve… Ha sikerül cirka egy óra alatt rájönni, hol vannak és hogyan működnek a kütyük, talán még az időgépet is be tudjátok állítani a mai dátumra, és ha még energiát is tudtok táplálni a fluxuskondenzátorba, lesz némi esélyetek visszatérni. Vissza a jövőbe…

Igazi profiknak való időtöltés. Alapvetően valamivel több időt vesz igénybe a feladatok megoldása, általában 90 perces játék. Inkább a 4 vagy 5 fős csapatoknak javasolják, és olyanoknak, akik már szereztek tapasztalatot a szabadulás terén.

 

Egy elhagyatott hely rejtélyes dolgokat tartalmazó poggyászokkal… de az egyik csomagban valami veszélyes vár Rátok Bezárt táskák, csomagok, bőröndök mindenütt. Az egyikben a kijárat kulcsa. A többiben rejtélyes tárgyak sora és egy időzített bomba. Vajon sikerül hatástalanítani? Vajon sikerül csomagról csomagra haladva eljutni a szabadulást jelentő kulcsig? Sajnos senki sem segíthet, csak Ti vagytok az elhagyott csomagmegőrzőben. A detonáció várható ideje egy óra. Visszaszámlálás indul! 60 perc – 59 – 58 …

Itt is sok a rejtekhely és a talány, de a Börtöncellával ellentétben itt a táskák kinyitásának csak egy helyes sorrendje van. Újoncok számára izgalmas kaland, de tapasztaltabb játékosok részére is tartogat meglepetéseket. Ideális akár 2 fős csapatoknak is!

 

 

Forrás: iqbazis.hu

Cím: 8200 Veszprém, Bajcsy-Zsilinszky u. 18.
E-mail: veszprem@iqbazis.hu
Telefonszám: +36 20 362 7440
Honlap: http://veszprem.iqbazis.hu/
TAVASZI ZSONGÁS A VESZPRÉMI ÁLLATKERTBEN


TAVASZI ZSONGÁS A VESZPRÉMI ÁLLATKERTBEN

Minden tavasszal élettel telik meg az Állatkert, hiszen a hideg évszakot a téli szálláshelyükön töltő állatok lassan újra a külső kifutójukban láthatók. Bővebben Rövidebben

A medvék is előmerészkednek barlangjukból és velük együtt mi is ébredezünk téli álmunkból. Hétvégente előkerülnek a szabadtéri programok, és a gyerekes családok állandó kedvelt célpontja ismét a Veszprémi Állatkert lesz.

A természettel együtt ébred az Állatkert. Megnézhetjük a napfürdőző kis pandákat, kőszáli kecskéket, kengurukat, vagy épp a pettyes szarvasok csapatát.

Tavasszal egészen más, új arcát mutatja az Állatkert. Érdemes ilyenkor is egy nagy sétát tenni, de ha mégis hűvösebbre fordulna az idő, az elmúlt évek fejlesztéseink köszönhetően több olyan létesítmény is kialakításra került, mely fűtött látogatói térrel rendelkezik. Itt megmelegedhet a látogató és üvegfalon keresztül, szinte testközelből csodálhatja meg annak lakóit. Ilyen például a gyermekek nagy kedvence, a 300 m2-es Kölyökdzsungel játszóház és terrárium, az Elefánt ház, vagy a zsiráfokat bemutató Afrika ház. A Veszprémi Állatkert egész napos komplex családi programmá nőtte ki magát, hiszen a több, mint 30 hektárra bővült területen immár 5-6 órát tölthetnek el a látogatók.

 

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
E-mail: info@veszpremzoo.hu
Telefonszám: +36 88/566-140
Honlap: http://www.veszpzoo.hu/
A klasszikus cipőtől a modern műalkotásokig


A klasszikus cipőtől a modern műalkotásokig

Vass László a világhírű, kitűnő minőségű, kézzel varrott cipőket készítő, 1978 óta működő Vass Cipő műhely és üzlet alapítója és vezetője. Az 1970-es években kezdett el festményeket vásárolni; kollekcióját ma a világ legnevesebb magángyűjteményei között tartják számon. Bővebben Rövidebben

A veszprémi vár három példaszerűen felújított épületegyüttese ad otthont a Vass Gyűjtemény állandó kiállításának.

A Veszprém város Önkormányzata és Vass László műgyűjtő által megkötött együttműködési megállapodás értelmében az épületegyüttest és a kiállítást a Művészetek Háza működteti. 

A Modern Képtár – Vass László Gyűjtemény 2003-ban nyílt meg Veszprémben.

A gyűjtemény tulajdonosával az Ecport magazinban jelent meg interjú, melyet az alábbiakban olvashatnak.


A Modern Képtár könyvtár-szobájában beszélgetünk. Hogyan került ez a csodálatos kollekció Veszprémbe?

1999-ben volt egy kiállítás a Csikász Galériában a konstruktivista gyűjteményemből. Az ekkor kialakult jó munkakapcsolat során elmondtam, hogy szándékomban áll megnyitni a kollekciót a nagyközönség előtt. A Művészetek Háza és a veszprémi önkormányzat is pozitívan reagált a felvetésre, minek köszönhetően megindult egy párbeszéd közöttünk, majd az épületek rehabilitációja után, 2003-ban megnyithatta kapuit a ma is működő galéria.

Mi adta az indíttatást, hogy képeket kezdett el gyűjteni? Úgy gondolom, egyáltalán nem általános dolog, hogy valaki cipészmesterből műgyűjtő lesz, ráadásul mindkét területen világhírű.

Cipőipari technikumot végeztem, 23 éves koromban mestervizsgáztam. Az a fiatalkori lendület, ami a cipőkészítésben megnyilvánult – hogy elérjek egy bizonyos fajta egzisztenciát, és a családomnak egy elfogadható anyagi jólétet tudjak biztosítani –, 32 éves koromban elérkezett arra a pontra, hogy hobbit választhattam magamnak. Akkoriban kezdtem el kiállításokra járni, ugyanis az üzletem közelében volt a Csók István Galéria.

Összebarátkoztam a galéria vezetőjével, és ő hívta fel figyelmemet a jelentősebb tárlatokra. Teljesen autodidakta módon, mindenféle előzmény nélkül csöppentem bele a képzőművészet világába. Talán pont ezért is kihívásnak éreztem, hogy egy műtárgyat úgy vásárolok meg, hogy nem csak felelőtlenül elköltöm az általam megkeresett pénzt, hanem az a tárgy esetleg később értéket fog képviselni.

Ha jól tudom, akkor Barcsay Jenőnek fontos szerepe volt a gyűjtés és a gyűjtemény irányvonalának meghatározásában, kialakításában. Hogyan jutott el a mesterhez, és miért éppen őt kereste fel?

A döntésben a szerencse is nagy szerepet játszott. Két-három éves próbálkozás után – mikor már volt egy kisebb festménykollekcióm, mely a Tóth Menyhért képeket leszámítva nem tartalmazott igazán jelentős darabokat –, ismerőseim elvittek látogatóba Barcsay Jenőhöz. Valamit megérezhetett bennem, mert rögtön az első alkalommal sikerült vásárolnom tőle egy festményt, amiről később kiderült, hogy nagyon jelentős alkotás az életműben. Ez adta azt az indíttatást és egyben komoly feladatot, hogy egy megszerzett Barcsay kép mellé miként tudok egyenrangú képeket vásárolni, és így bővíteni a kollekciót.

Az elkövetkező nyolc évben hetente egyszer meglátogathattam Barcsayt, tanulhattam tőle, miközben készültem a beszélgetésekre, hogy méltó partnere lehessek egy olyan embernek, aki már az 1930-as években jelentős művész volt. Fokozatosan egy nevezőre kerültünk, és kialakult egyfajta barátság közöttünk.

Mi a gyűjtési koncepciója?

Először is ösztönösen vonzódom a geometrikus és az absztrakt képekhez. Az absztrakt képek sokfélék lehetnek, de az a konkrét világ, amely hozzám oly közel áll, nagyon egyértelmű művészet. Köthető az építészethez, a rendhez, a tisztasághoz. Amikor hazamegyek a zaklatott közlekedés és munka után, nyugalomra van szükségem; ezek a képek a mai napig nyugalmat árasztanak számomra.

Másodsorban rájöttem, hogy a huszadik századi magyar művészetnek – az én értékelésem szerint – legjelentősebb vonala ez a geometrikus irányzat. Megemlítem Moholy-Nagy Lászlót, Kassák Lajost, Victor Vasarelyt – csak a három legnagyobbat és legismertebbet –, akik jól ismertek, a magyar festészet „hirdetői” a világban. Miért ne lennék én is ennek a vonalnak a követője?

Amikor az első festményt megvásárolta, tudta, hogy ez egy életre szóló elköteleződés lesz?

Egyáltalán nem. Az első kép, amit vásároltam, egy tipikus kanapé fölé való festmény volt. Képcsarnokban vettem a csendéletet, melyen egy asztal állt, és talán egy növény. Később aztán a képet elajándékoztam. Az erősen geometrikus világ kiszorította a figurális alkotásokat a gyűjteményből.

Az utóbbi időben több művésszel beszélgettem, akik egyöntetűen azt mondták, az emberek nem vásárolnak képeket, műalkotásokat. Ön, mint műgyűjtő, mennyire találkozik ezzel a helyzettel, illetve Ön szerint változhat ez a közeljövőben?
Úgy látom, hogy az emberek félnek a modern művészettől, mert nincs meg hozzá a kellő ismeretük és tudásuk. Nem értik, ezért eltolják maguktól, nem akarnak szembesülni vele. Inkább visszamennek ahhoz a nagybányai iskolához, vagy az 1930-as évek festészetéhez, amely ma nagyon ismert és könnyen érthető művészet.

Az a bizonyos elgondolkodtató festészet, amit én pont Barcsay Jenőnél ismertem meg, távol áll az emberektől. Szomorúnak tartom ezt a helyzetet. Butaság, nem tanulás és ítélkezés jellemző ma. Innen ered a ma oly sokszor hallható: „ilyet én is tudok csinálni” megállapítás. Ugyanakkor fontosnak tartom leszögezni, hogy ez főleg Magyarországon van így, külföldön másként működik. A baseli kortárs művészeti vásáron például sorok kígyóznak, az emberek vásárolnak, viszik haza a képeket.

A gyűjteményben megtalálható nemzetközi vonal honnan indult? Érzékelhető volt az Ön számára, hogy miután nemzetközi alkotások is bekerültek a gyűjteménybe, külföldön is nagyobb elismerést kapott a kollekció?

A külföldi alkotások gyűjtéséhez Konok Tamással való barátságom adta a kezdő lökést. Mivel feleségével sokáig külföldön is éltek, mindig elújságolták, milyen kiváló kiállításokat láttak. Engem pedig elkezdett foglalkoztatni, hogy a gyűjteményemben ezek az elhangzott nevek miért nem jelenhetnek meg. Az első vásárlás az ő segítségükkel történt. Egy jelentős svájci gyűjteményből egy Adolf Luther képet vásároltam. Bizonytalan voltam, mert nem ismertem ezt a világot, mégis belevágtam. Így indult, lépésről lépésre, majd pedig elkezdtem művészeti vásárokra járni, külföldi galériákkal kerültem kapcsolatba.

Az évek során megérkezett a visszaigazolás döntésem helyességéről. A nemzetközi alkotásoknak köszönhetem például, hogy a kollekció egyedüli magyarként bekerülhetett egy fantasztikus világválogatásba, a BMW Art Guide by Independent Collectors negyedik éve megjelenő kötetébe.

Ön szerint mi az a tulajdonság, amivel egy gyűjtőnek mindenképpen rendelkeznie kell? Ki a jó gyűjtő?

A művészettel lehetőleg ne pénzt akarjon keresni az illető; önmaga örömére csinálja és higgyen a jövőben. Nem szabad kapzsinak, mohónak és hiúnak lenni. Művelje magát folyamatosan, és rendelkezzen egy olyan fajta tudással, amely alapján alakítani tudja gyűjteményét.

 

Forrás: vehir.hu
            Ecoport magazin

Cím: 8200 Veszprém, Vár utca 3-7.
E-mail: arthouse@invitel.hu
Telefonszám: +36 88 561 310
Honlap: http://www.arthouseweb.hu
Érdeklődési kör