Aktualitások

IRODÁNKBAN KAPHATÓ A GIZELLA SÖR


IRODÁNKBAN KAPHATÓ A GIZELLA SÖR

A Gizella sör természetes alapanyagokból készült arany sárgán tündöklő világos sör. Ízében harmonizál a maláta édeskés és az egyedi kombinációban hozzáadott aromás és lágyan keserű komló íze. Semmiféle hozzáadott plusz adalékanyagot vagy tartósítószer nem tartalmaz. Bővebben Rövidebben

Veszprém város imázsának helyi élelmiszerekkel és termékekkel történő erősítésére számos jó példát tudnánk felsorolni. Ezek közül a legújabb a Stari világos söre a Gizella sör, mely ízével és csomagolásával minden olyan pozitív tulajdonságot ötvöz, amit egy jó gasztronómiai terméktől el lehet várni. A sör ugyan Tapolcán készül, de a térségi szabályozás értelmében helyi terméknek minősül Veszprém városban is.

A  Mackó Cukrászda egy füstölt sajttal töltött sós harapnivalót, sörkiflit készített a Gizella sörhöz, mely megvásárolható a cukrászdában.

Ünnepi alkalmakhoz, rendezvényekhez kapcsolódóan a Gizella koronája desszert is elérhető lesz a Mackó Cukrászda kínálatában.

A desszert egy koronára emlékeztető gyümölcsös-mogyorókrémes -karamellás - fehércsokoládés finomság. 

A Gizella sör 750 Ft-os áron elérhető irodánkban és a Kossuth utcai Információs Pavilonban.

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
GYAKORNOKI FELHÍVÁS


GYAKORNOKI FELHÍVÁS

Óváros téri korszerű ügyfélszolgálati irodánkba gyakornokot keresünk informátori munkakörbe angol és német nyelvtudással azonnali kezdéssel. Bővebben Rövidebben

Feladat:

 • a Tourinform Veszprém Óváros téri irodájában ügyfélszolgálat ellátása (személyes, telefonos, írásbeli) magyar, angol és német nyelven
 • háttérmunka, marketing tevékenység támogatása, adminisztrációs feladatok ellátása, az irodavezető és az ügyvezető munkájának segítése

 

Elvárásaink:

 • angol és német nyelv ismerete, használata
 • precizitás, önállóság, jó kommunikációs készség
 • aktív hallgatói jogviszony, lehetőleg turizmus-vendéglátás alapszakon
 • Veszprém városa iránti szeretet, jó városismeret, helyismeret

 

Munkarend:

 • rugalmas, az órarenddel egyeztetett munkaidőbeosztás

 

Amit kínálunk:

 • szakmai tapasztalatszerzés az "Év Tourinform fenntartója 2011" díj birtokosánál
 • kiváló munkakörülmények, korszerű munkaeszközök
 • segítőkész, a gyakornok szakmai fejlődését támogató kollégák
 • változatos, kreatív munka (a helyi TDM szervezet és a Tourinform-hálózat működésének megismerése, kiállításokon, kitelepüléseken való részvétel), pályázati munkába történő bekapcsolódás

 

Mielőbbi jelentkezéseket fényképes önéletrajzzal kérjük az info@veszpreminfo.hu e-mail címre küldeni!

Érdeklődni a következő címen és telefonszámon lehet: 8200 Veszprém, Óváros tér 2., Tel.: 88/404-548, 20/404-4044

 

Szeretettel vár Tourinform Veszprém csapata!

Cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 2.
E-mail: info@veszpreminfo.hu
Telefonszám: +36 88 404 548
Honlap: http://veszpreminfo.hu/
Saját söre lett a városnak


Saját söre lett a városnak

A tapolcai Stari sörfőzde Gizella nevű termékét egyelőre a Gizella-napokon és más önkormányzati rendezvényen lehet megvásárolni, később azonban más helyi vendéglátóhelyeken is megjelenhet. A Gizella-napokra sörkifli, torta és desszert is készült. Bővebben Rövidebben

Brányi Mária szerint 2011-ben fogant meg először a városvezetés fejében, hogy Veszprém imázsát helyi élelmiszerekkel és termékekkel is lehetne erősíteni. A most bemutatott sütemények és a sör ezt a szerepet töltik be.

A Stari világos söréről azt mondta, hogy ízével és csomagolásával minden olyan pozitív tulajdonságot ötvöz, amit egy jó gasztronómiai terméktől el lehet várni.„Minőségi termékek kellenek a jó marketinghez.” A sör ugyan Tapolcán készül, de a térségi szabályozás értelmében helyi terméknek minősül Veszprém városban is. Az önkormányzat a jövőben a saját rendezvényein kívánja terjeszteni a Gizella sört, egyelőre azonban csak a Gizella-napokon, a kirakodóvásárban egy külön pavilonban, és a várban található ajándékboltban lehet kapni.

Starcsevics Péter, a Stari családi sörfőzde vezetője kiemelte, hogy a Gizella egy magas extraktartalommal, 5,4%-os alkoholtartalommal, a német tisztasági törvényeknek megfelelően készülő, adalékmentes világos sör, mely a Stari sörfőzde első csatos üvegben készült terméke. A malátán, a komlón és a sörélesztőn kívül mást nem tartalmaz. A kesernyés-édeskés ízű sör üvegének hátsó címkéjén Veszprémről és Gizella királynéról lehet olvasni. A Stari veszprémi vendéglátóhelyekkel is tárgyal, hogy a jövőben minél több helyen kapni lehessen a terméket, amely várhatóan 450-500 forint plusz üvegdíj áron lesz majd kapható. A veszprémi kézilabdacsapat Építők nevű sörét szintén a Stari gyártja.

A Mackó cukrászda sörkiflit, tortát és desszertet készített a Gizella-napokra. A sörkifli egy füstöltsajttal töltött sós harapnivaló, a desszert egy koronára emlékeztető gyümölcsös-mogyorókrémes -karamellás - fehércsokoládés finomság. A torta ugyanígy épül fel, csak nagyobb kivitelben- mondta Vászolyi Judit üzlettulajdonos. A tervek szerint ezek a termékek is ott lesznek a város jövőbeni rendezvényein.

 

Forrás: vehir.hu

Meghirdette új évadát a Veszprémi Petőfi Színház


Meghirdette új évadát a Veszprémi Petőfi Színház

Huszka Jenő Bob herceg című operettje lesz a Veszprémi Petőfi Színház 2017/2018-as évadának nyitóelőadása Kállay Bori főszereplésével, Bozsó József rendezésében – jelentette be Oberfrank Pál igazgató a teátrumban tartott sajtótájékoztatón. Bővebben Rövidebben

Kállay Bori a sajtótájékoztatón elmondta, nagy örömmel vállalta a veszprémi felkérést és nagy izgalommal várja a közönséggel való találkozást. 
Bozsó József felidézte, hogy a Bob herceget 1902-ben mutatták be elsőként magyar nyelven. 
Hozzátette: a darab zeneszerzője Huszka Jenő remek zenét írt, a főszerepet Dósa Mátyás alakítja majd.
A teátrum második bemutatója a Holt költők társasága című előadás lesz, melyet Funtek Frigyes rendez majd.
Ezt követően Hargitai Iván állítja színpadra az Isten pénze című musicalt, amely a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal koprodukcióban készül.
Az évad második felében Bertolt Brecht Kurázsi mama és gyermekei című drámáját láthatja a közönség, szintén Funtek Frigyes rendezésében, melynek főszereplője a Vígszínház színművésze, Börcsök Enikő lesz.
Az évad utolsó nagyszínházi előadása a budapesti Játékszín Életrevalók című vendégjátéka, melyet Horgas Ádám rendezett, a főszerepben Hirtling Istvánnal.
A Latinovits-Bujtor Játékszínben öt előadást láthatnak a nézők, Dienes Eszter Mosolymaradék című darabját Meszléry Judit előadásában, a Jövőre veled, ugyanitt című romantikus vígjátékot, az Elűzött álom című önálló estet Lukács Sándor előadásában, Anna Gavalda Szerettem őt című regényéből készült színművet Szilágyi Tibor és Györgyi Anna főszereplésével, és Szabó Magda Az őz című könyvéből készült színművet – részletezte Oberfrank Pál.
A színházigazgató elmondta azt is, hogy jövő nyáron egy operafesztivált hívnak életre Veszprémben és arról is beszélt, hogy a színház rekonstrukciója a tervek szerint egy esztendő múlva kezdődik majd el.
Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes a gyermekszínházi előadásokat ismertette. 
A legkisebbek a Hamupipőke című táncjátékot, a Rigócsőr királyfi című mesemusicalt, és a Bonbon matiné előadásait láthatják majd.
Hozzátette: a fiatal korosztálynak szól Móra Ferenc Kincskereső kisködmön című előadása és az Azördögbe!!! című zenés magyar népmese.
Az igazgatóhelyettes közölte: a tavalyi 16 ezerről idén csaknem 19 ezer főre emelkedett a bérletesek száma.
Egresi Zsuzsanna beszélt arról is, hogy az idei gyermeknapra játékbörzével készül a színház, melynek keretében a háromévesnél idősebb gyerekek elcserélhetik megunt játékaikat.

Forrás: www.petofiszinhaz.hu

Cím: 8200 Veszprém, Óvári Ferenc u. 2.
Megnyitja kapuit a Fricska Bisztró


Megnyitotta kapuit a Fricska Bisztró

Veszprém egyik kultikus bisztrója, a hosszúra nyúlt téliszünet után pénteken nyitotta meg újra kapuit a nagyközönség előtt. Bővebben Rövidebben

Megújult dizájnnal, kibővült étlappal és egy Michelin-csillagos étteremből érkezett szakáccsal.

A Fricska kívül-belül szinte teljesen megújult. Korszerűsítették az energetikai berendezéseket, és új bútorok is érkeztek. Aki az előző helybe szeretett bele, ne aggódjon, a hely megtartotta fiatalos-romkocsmás dizájnját.

A konyha mérete és az alkalmazottak száma viszont a duplájára nőtt. A tulajdonosok látták, hogy egyre többen keresik őket mint étterem, így ráfeküdtek erre a vonalra. Az Onyxot és a Costest is megjárt szakácsot, Mede Ádámot igazolták a korszerű konyhába, amelyben az utolsó csavarig szinte mindent kicseréltek. Ami az étlapot illeti, komplikáltabb ételeket olvashatunk benne, melyre a szakács szerint az „elmélyült magyar ízvilág egy kis csavarral” a jellemző. Aki a hamburger miatt szeretett idejárni, nem fog csalódni, továbbra is megtalálja a kedvencét.

A Fricska tervek szerint ősszel nyithatja meg panzióját a jelenlegi étterem mellett.

Forrás: vehir.hu

Cím: 8200 Veszprém, Miklós u. 10.
E-mail: fricska@fricska.org
Telefonszám: +36 70 771 1685
Honlap: http://facebook.com/FricskaBisztro
Újabb lakóval gazdagodott a Veszprémi Állatkert


Újabb lakóval gazdagodott a Veszprémi Állatkert

A Veszprémi Állatkert nemrégiben ismét egy újabb lakóval gazdagodott. Bővebben Rövidebben

Bonita, a láma lány Pozsonyból érkezett Veszprémbe, aki szemmel láthatóan beilleszkedett a csapatba és jól érzi magát új helyén.

A dél-amerikai tevefélék közül talán a láma a legismertebb hazánkban. Kecses járásával, bohókás kinézetével, vicces viselkedésével hívja fel magára a látogatók figyelmét.

Állatkertünk láma csapata a Gulya dombi bejáratnál található látványkifutóban tekinthető meg. 

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
FELÉBREDTEK A TÉLI ÁLOMBÓL A VESZPRÉMI ÁLLATKERT DINOSZAURUSZAI


NYÁRI MÓKA A VESZPRÉMI ÁLLATKERTBEN

A jó idő beköszöntével egyre több állat merészkedik ki a kifutójába, így érdemes ellátogatni a Veszprémi Állatkertbe, ahol találkozhatsz velük. Bővebben Rövidebben

Ráadásul áprilisban újra megnyitotta kapuit Magyarország legnagyobb dinoszaurusz kiállítása is. Megújulva, kibővülve, most már közel 50 életnagyságú dinoszaurusz szoborral várja a látogatókat a Veszprémi Állatkert várva várt Dínó Parkja.

Immár nem csak a triász, a jura és a kréta legjellegzetesebb őshüllőivel ismerkedhetnek meg, hanem a perm földtörténeti időszak képviselőivel is találkozhatnak látogatóink. Eme izgalmas időszak élővilágába most még több életnagyságú dinoszaurusz szobor között sétálva nyerhetnek betekintést. Megérkezett például a 24 méter hosszú Diplodocus párja is, aki 11 méter magasról kémleli az eget, de megtekinthető lesz az Euoplocephalus, a Mastodonsaurus és Kentrosaurusokkal is találkozhatnak.

Foglalkoztatósátrainkban a gyerekek idén is próbára tehetik ügyességüket, részt vehetnek egy életnagyságú dinoszaurusz-csontváz játékos feltárásában, a kisebbek kisméretű dinoszauruszokat is kifesthetnek, sőt, a foglalkoztató téren akár egy Maiasaura hátára is felmászhatnak.

A Veszprémi Állatkert Dinó Parkja a megnyitását követően az őszi szünet végéig, azaz november 5-ig várja minden nap a kalandra vágyókat. A dinoszaurusz kiállítás érvényes állatkerti belépővel ingyenesen látogatható. 

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.
Érdeklődési kör