Aktualitások

1 milliárd forint a Veszprémi Állatkertnek


1 milliárd forint a Veszprémi Állatkertnek

Ennyi pénzből kezdhetik meg a felújításokat a vadasparkban - hangzott el az új axis szarvas kifutó átadásakor hétfő délután az állatkertben. Bővebben Rövidebben

Az állatkert 2014-ben kapta meg történetének legnagyobb támogatási összegét, akkor 1,2 milliárd forintból építettek elefántparkot, pingvinbemutatót, fókamedencét, orrszarvúházat és madárröpdét. A beruházások megtérülni látszanak, hiszen tavaly 416 ezer fizető vendéget regisztráltak a veszprémi állatkertben - mondta Török László állatkerti igazgatató.

Az új, 1 milliárd forintos fejlesztési csomag részeként ismét bővülhet és szépülhet a 30 hektáros vadaspark. Nagy hangsúlyt fektetnek majd az infrastruktúra fejlesztésére, új állatorvosi klinikát, karantént, takarmánykonyhát, szociális helységeket hoznak létre. Emellett megújul majd a dromedár és tevekifutó, valamint a szavanna élővilágát bemutató rész is.

„Ha minden jól megy, ősszel elindulhat a beruházás, hogy a következő főszezonra egy megújult állatkerttel fogadjuk a hozzánk érkezőket”- emelte ki Török László.

A hétfői napon adták át az új, kétezer négyzetméteres axis-szarvas kifutót is, melyet 50 millió forintból építettek, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával.

 

Forrás: vehir.hu

Cím: 8200 Veszprém, Kittenberger u. 17.